Πέτσας: Από «ανορθογραφία» το πρόβλημα που προέκυψε με το μέγεθος της μάσκας στα σχολεία

«Τα σχολεία άνοιξαν χωρίς τα προβλήματα που κάποιοι προεξοφλούσαν», είπε ο κ. Πέτσας, αναφερόμενος στις ειδικές συνθήκες κάτω από τις οποίες ξεκίνησε φέτος η σχολική χρονιά, ενώ απέδωσε σε «ανορθογραφία» το πρόβλημα που προέκυψε με το μέγεθος της μάσκας που διανεμήθηκε στους μαθητές.

«Το πρόβλημα λύθηκε χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση για τους πολίτες», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναφερόμενος στην πανδημία, τόνισε ότι «οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι. Το πρόβλημα είναι μπροστά μας, είναι δυναμικό, και εξελίσσεται». «Ορισμένες περιοχές βρίσκονται ήδη στο πορτοκαλί και οφείλουμε να κινηθούμε πριν ανάψει το κόκκινο. Ανάμεσά τους και η Περιφέρεια Αττικής που βρίσκεται σήμερα μεταξύ μέτριου και υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου», είπε υπογραμμίζοντας ότι «η κυβέρνηση πήρε και θα παίρνει, κάθε φορά, όποια μέτρα χρειάζονται».

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, είπε πως η απόσυρση του Όρουτς Ρέις είναι ένα θετικό βήμα, αλλά η αποκλιμάκωση πρέπει να έχει συνέχεια και συνέπεια.

Επίσης, ο κ. Πέτσας, αναφερόμενος στην κακοκαιρία που αναμένεται να πλήξει μεγάλο μέρος της χώρας από το απόγευμα της Πέμπτης, συνέστησε προς όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί από σήμερα το απόγευμα και να ενημερώνονται για την κατεύθυνση του φαινομένου, ενώ τόνισε ότι όλος ο κρατικός μηχανισμός είναι σε ύψιστη ετοιμότητα.

 

cnn.gr