Συστάθηκε ομάδα διάσωσης για τον κλάδο της γούνας/ Σειρά συναντήσεων πραγματοποίησε στην Αθήνα  ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Γ. Δημήτρης Κοσμίδης

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σύσκεψη η οποία είχε ως αντικείμενο τη σύσταση ομάδας διάσωσης του κλάδου της γούνας.

Στη σύσκεψη συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Δημήτρης Κοσμίδης όπως επίσης και εκπρόσωποι των  φορέων της Γούνας.

«Το ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη ήταν και είναι έντονο για τον κλάδο της ελληνικής γουνοποιίας. Αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν η σύσταση της ομάδας διάσωσης για τον κλάδο της γούνας. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά. Δυστυχώς με το που λύνουμε το ένα, ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα καινούργιο. Βέβαια οι προσπάθειες από την μεριά μας, είναι καθημερινές προκειμένου να ανακάμψει ο κλάδος», ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Γ. Δημήτρης Κοσμίδης.

Η ομάδα διάσωσης του κλάδου της γούνας, αποτελείται από ένα ευέλικτο  τριμελές σχήμα, στο οποίο συμμετέχει η  Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας (ως εκπρόσωπος των   Πρωτοβάθμιων Οργάνων του κλάδου),  τα Επιμελητήρια. Επικεφαλής της ομάδας είναι Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας.  «Έχουμε μια συλλογική φωνή, υπέρ του κλάδου μας. Εάν θέλουμε να επιτύχουμε ακόμα περισσότερα πράγματα προς όφελος της γούνας θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι» σημείωσε ο κ. Κοσμίδης.

Αξίζει να σημειωθεί πως τους τελευταίους μήνες έχουν πραγματοποιηθεί πολλές τηλεδιασκέψεις με Υπουργεία, προκειμένου να επιλυθούν σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, αλλά και να κατατεθούν οι  προτάσεις για την επόμενη ημέρα.

Στις τηλεδιασκέψεις συμμετείχαν όλα τα όργανα του κλάδου της γούνας, το Επιμελητήριο Καστοριάς, η ΝΟΔΕ Καστοριάς, όπως επίσης και εκπρόσωποι τοπικών φορέων «Δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη» τόνισε ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Γ. και συνέχισε λέγοντας πως «Οι προτάσεις που καταθέτουμε, πρέπει να έχουν βάση και να μπορούν να υποστηριχτούν. Τις προτάσεις τις επεξεργαζόμαστε από κοινού όλοι οι εμπλεκόμενοι και στη συνέχεια τις καταθέτουμε».

Κοσμίδης και Κασαπίδης στον Άδωνι Γεωργιάδη

Ως συνέχεια των δράσεων για τη στήριξη του κλάδου της Ελληνικής Γουνοποιίας, ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Γ. Δημήτρης Κοσμίδης και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας  Γιώργος Κασαπίδης, πραγματοποίησαν την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου συνάντηση στην Αθήνα με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων  Άδωνι Γεωργιάδη «Θέσαμε στον κ. Γεωργιάδη, όλα τα θέματα του κλάδου της γούνας. Άμεσα θα σας ανακοινώσουμε και τα αποτελέσματα, που αφορούν τα μέτρα ανακούφισης του κλάδου», ενημέρωσε ο κ. Κοσμίδης.

Η Γαλλία θέλει να βάλει φρένο στην εκτροφή των γουνοφόρων ζώων

Με πρωτοβουλία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών. Σκοπός της συνάντησης ήταν να αποτραπεί το ενδεχόμενο απαγόρευσης εκτροφής γουνοφόρων ζώων στη Γαλλία «Είναι ένα θέμα που δεν αφορά άμεσα την ελληνική γουνοποιία. Ωστόσο κάθε κίνηση κατά του κλάδου, είτε σε ευρωπαϊκό, είτε σε παγκόσμιο επίπεδο, έχει άμεση επίπτωση και σε εμάς. Είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι η  ελληνική Κυβέρνηση στηρίζει και ότι διαπραγματεύεται την μη απαγόρευση της γούνας σε όλη την Ευρώπη».

Επίσης στο πλαίσιο της προώθησης και ανάκαμψης του κλάδου της γούνας, ο Πρόεδρος της ΕΟΓ, πραγματοποίησε συνάντηση  στο Υπουργείο Οικονομικών.

Χρύσα Κοσμίδου

You May Also Like

«Πίσω από Πόρτες Κλειστές»: Ανοίγοντας το διάλογο για την έμφυλη βία στην Καστοριά

  «Πίσω από Πόρτες Κλειστές»: Ανοίγοντας το διάλογο για την έμφυλη βία…

Δήμος Γρεβενών: “Υιοθεσία” πράσινων χώρων από τους επαγγελματίες της πόλης μας

  Δήμος Γρεβενών: “Υιοθεσία” πράσινων χώρων από τους επαγγελματίες της πόλης μας

Δράση του Δήμου Καστοριάς για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Δράση του Δήμου Καστοριάς για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Η ενημέρωση του Δήμου Καστοριάς για τις βλάβες ηλεκτροφωτισμού

  Η ενημέρωση του Δήμου Καστοριάς για τις βλάβες ηλεκτροφωτισμού

Ακυρώνεται η συνάντηση αγροτών με την Ολυμπία Τελιγιορίδου

Ακυρώνεται η συνάντηση αγροτών με την Ολυμπία  Τελιγιορίδου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η Φάση του Έργου ECOWASTE4FOOD στο οποίο συμμετέχει και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η Φάση του Έργου ECOWASTE4FOOD στο οποίο συμμετέχει…

Η παρουσίαση από τη Μαρία Αντωνίου του νέου βιβλίου, του Άγγελου Λιάπη “Οι σκοτεινές διαδρομές της μοίρας”

Η παρουσίαση από τη Μαρία Αντωνίου  του νέου βιβλίου, του Άγγελου Λιάπη…

Υλοποίηση σχεδίων ασφάλειας νερού και εκπόνησης μελετών ποιοτικής διαχείρισης, σύμφωνα με τον γενικότερο σχεδιασμό της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

  Υλοποίηση σχεδίων ασφάλειας νερού και εκπόνησης μελετών ποιοτικής διαχείρισης, σύμφωνα με…