«Συναγερμός» στον Έβρο – Τούρκοι περνάνε τα σύνορα και ζητάνε άσυλο στην Ελλάδα

Δεν έχουν τέλος οι αφίξεις Τούρκων πολιτών που φτάνουν καθημερινά στην Ελλάδα μέσω του ποταμού στον Έβρο, από την Τουρκία και ζητούν πολιτικό άσυλο από τις αρχές της χώρας.

Πρόκειται για δικαστικούς, δασκάλους, καθηγητές και δημόσιους λειτουργούς που δηλώνουν αντιφρονούντες στο καθεστώς Ερντογάν και έρχονται στη χώρα μας για να αποφύγουν αντίποινα, αλλά και ποινές φυλάκισης για τα πιστεύω τους.

Αστυνομικές πηγές από τον Έβρο, που επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, τονίζουν στο lawandorder.gr πως, «δυστυχώς υπάρχει πρόβλημα. Κάθε μέρα βλέπουμε δεκάδες Τούρκους να περνάνε το ποτάμι, όχι με βάρκες, αλλά κολυμπώντας και σε κάποιες περιπτώσεις, ακόμη και περπατώντας. Οι καιρικές συνθήκες άλλωστε το επιτρέπουν, καθώς σε πολλά σημεία του ποταμού, τα νερά είναι ρηχά». Αύξηση 20% στις ροές Τούρκων στην Ελλάδα

Είναι χαρακτηριστικό πως ο αριθμός των ατόμων αυτών φτάνει τα 70 με 100 καθημερινά. Οι συγκεκριμένες ροές Τούρκων πολιτών, παρουσιάζουν σημαντική αύξηση από τα μέσα Αυγούστου.

Είναι ενδεικτικό πως η αύξηση του συγκεκριμένου ποσοστού φτάνει το 20%. Οι Τούρκοι υπήκοοι αφού δηλώσουν την παρουσία τους στις Ελληνικές αρχές, στην συνέχεια λαμβάνουν τα απαραίτητα έγγραφα και κινούνται ελεύθερα στη χώρα.

Οι συνοριοφύλακες προχωρούν, πάρα τις ελλείψεις που καταγράφουν σε προσωπικό σε εκατοντάδες αποτροπές που καθημερινά είναι απο 200 έως 500 άτομα.

Παράλληλα, ο υγειονομικός αποκλεισμός του κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης μεταναστών στο φυλάκιο του Έβρου λόγω κρουσμάτων covid-19 έχει προκαλέσει σωρεία προβλημάτων στη διαχείριση των ροών στις υπόλοιπες υπηρεσίες συνοριακής φυλακής του Έβρου και όχι μόνο, αφού στα κόκκινα βρίσκονται όλες οι σχετικές υπηρεσίες στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Είναι σίγουρο πως αυτές οι ροές θα αυξηθούν με τους Τούρκους που να ζητούν άσυλο στην Ελλάδα να πολλαπλασιάζονται καθώς εκδιώκονται από το καθεστώς Ερντογάν.

Nέο σχέδιο αποτροπής

Με στόχο την αποτροπή εισόδου παράτυπων μεταναστών στην χώρα μας μέσω του ποταμού στον Έβρο, η Ελληνική Αστυνομία κατήρτισε ένα ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο με τρεις ζώνες φύλαξης, από το ποτάμι ως τα χωριά, με στόχο να οδηγείται η συντριπτική πλειοψηφία των μεταναστών στα χεριά της αστυνομίας.

Σε αυτό περιλαμβάνονται drones, θερμικές κάμερες, αλλά και οι 400 νέοι συνοριοφύλακες που προστέθηκαν στη δύναμη του Έβρου.

Η αστυνομική δύναμη που βρίσκεται στον Έβρο έφθασε περίπου τα 2.000 άτομα.

Υπάρχει η μόνιμη δύναμη των 400 αστυνομικών, 200 εθελοντές με δικά τους έξοδα, επιπλέον 400 μετά τα γεγονότα του Μαρτίου, 150 από το σχέδιο ΑΣΠΙΔΑ, 150 δύναμη FRONTEX.

Τα περάσματα των διακινητών

Οι λαθροδιακινητές έχοντας διαπιστώσει την ενίσχυση της φύλαξης κατά μήκος του ποταμού Έβρου, αναζητούν νέα περάσματα για να συνεχίσουν την παράνομη, αλλά άκρως κερδοφόρα δραστηριότητα τους.

Έτσι λοιπόν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. έχουν εντοπίσει τουλάχιστον 15 νέα «περάσματα» στον ποταμό από Φέρες-Τυχερό και Σουφλί.

Όταν φτάσουν οι μετανάστες σε προκαθορισμένα σημεία, τότε οι διακινητές τους παραλαμβάνουν και τους μεταφέρουν με επιβατηγά οχήματα, μέσω επαρχιακών δρόμων σε ορεινούς όγκους και μονοπάτια της Ροδόπης, όπου εκεί δεν υπήρχαν αστυνομικά μπλόκα και περιπολίες.

Μετά από πεζοπορία τους οδηγούν σε άλλους παρακαμπτήριους επαρχιακούς δρόμους όπου με άλλα οχήματα μέσω μεγάλων οδικών δικτύων φθάνουν στη Θεσσαλονίκη όπου είναι ο αρχικός τους προορισμός.

Μιχάλης Τεζάρης

Μιχάλης ΤεζάρηςO Μιχάλης Τεζάρης είναι δημοσιογράφος με μακρά εμπειρία στο ρεπορτάζ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

ΠΗΓΗ:www.lawandorder.gr

You May Also Like

Ενισχύεται το Πυροσβεστικό Σώμα με απόφαση της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη

Ενισχύεται το Πυροσβεστικό Σώμα με απόφαση της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ – ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΔΥΣΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ – ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ…

Βίντεο γροθιά στο στομάχι: Παλαιστίνιος γιατρός καταρρέει όταν βλέπει στο νοσοκομείο νεκρούς τον πατέρα και τον αδελφό του

Τουλάχιστον 2.808 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 10.859 έχουν τραυματιστεί στη Λωρίδα της Γάζας

Γιάννης Αυλωνίτης: Έφυγε από τη ζωή ο μοναχογιός του σπουδαίου Βασίλη Αυλωνίτη

Ο 78χρονος Γιάννης Αυλωνίτης αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας τον τελευταίο καιρό.

Ζεστό χρήμα με το νέο επίδομα θέρμανσης: Αποζημίωση για τζάκια, ηλεκτρικά καλοριφέρ και φυσικό αέριο

Ζεστό χρήμα με το νέο επίδομα θέρμανσης: Αποζημίωση για τζάκια, ηλεκτρικά καλοριφέρ…

Αποκάλυψη Μητσοτάκη: Γιατί ο Σωτήρης Τσιόδρας λείπει από την ενημέρωση για την πανδημία

Καμπανάκι Μητσοτάκη στους λοιμωξιολόγους της επιτροπής και ειδική αναφορά στον Τσιόδρα.

Μετά τη Γαλλία, ανησυχία και στην Ελλάδα για τους κοριούς: «Πρόκειται για έντομο – ταξιδευτή»

Κρούσματα με κοριούς σε τουριστικές περιοχές και στην Ελλάδα. Τα τσιμπήματα μοιάζουν με «γάζωμα».

ΟΑΕΔ: Νέα πληρωμή για τους μακροχρόνια ανέργους (ημερομηνία)

ΟΑΕΔ: Νέα πληρωμή για τους μακροχρόνια ανέργους (ημερομηνία)

Πληρωμές ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Πάνω από 110.000 δικαιούχοι θα λάβουν χρήματα έως 8 Μαρτίου

Το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ

Νέο “κύμα” απολύσεων ετοιμάζεται να κάνει ο Μαρκ Ζούκενμπεργκ, περίπου έξι μήνες μετά την ανακοίνωση 11.000 απολύσεων.

Meta: Ο Ζούκενμπεργκ ετοιμάζεται για ακόμη 10.000 απολύσεις