Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί στο Facebook ένας νέος ιός, που έχει μολύνει τα προφίλ πολλών χρηστών

Ο νέος ιός που έκανε την εμφάνιση του στο Facebook δεν διαφέρει και πολύ από αυτά που έχουμε δει μέχρι σήμερα μιας και όταν μολύνει το προφίλ ενός χρήστη, στέλνει μήνυμα σε όλες τις επαφές του που λέει ότι τους έστειλε μία φωτογραφία και να πατήσουν πάνω στο link για να κατεβάσουν μία εφαρμογή για να μπορέσουν να την ανοίξουν.

Αν κάποιος χρήστης πατήσει πάνω στο link κολλάει τον ιό και τότε συμβαίνει η ίδια διαδικασία και στο δικό του προφίλ κι επαφές του.

Αν λάβετε ένα τέτοιο μήνυμα από κάποια επαφή σας στο Facebook ενημερώστε τον χρήστη ότι λογαριασμός του έχει μολυνθεί και στη συνέχεια αυτός καλό θα είναι άμεσα να αλλάξει τον κωδικό πρόσβασης του, να σβήσει όλα τα cookies και τις ρυθμίσεις του browser του και στη συνέχεια να κάνει έναν επανέλεγχο με το πρόγραμμα προστασίας του υπολογιστή του.

Τέλος καλό θα είναι όταν λαμβάνετε περίεργα μήνυμα από επαφές σας να είστε υποψιασμένοι και να μην τα ανοίγετε αν δεν επιβεβαιώσετε πρώτα ότι η επαφή σας, σας το έστειλε και ότι δεν είναι κάποιος ιός.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.