Από τις 25 Σεπτεμβρίου ως τις 27 Σεπτεμβρίου ο αθλητικός αγώνας κυπρίνου  στην τεχνητή λίμνη Πολυφύτου

Από το Τμήμα Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης κ. Τσιούμαρη Γρηγορίου, εγκρίνεται η διεξαγωγή Αθλητικού Αγώνα Αλιείας Κυπρίνου από τις 25 Σεπτεμβρίου ως 27 Σεπτεμβρίου 2020 με ώρα λήξης την 18:00 της Κυριακής, που διοργανώνει ο Αθλητικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Πτολεμαΐδας στην λίμνη Πολυφύτου στις δύο όχθες αυτής και συγκεκριμένα στην περιοχή που σημειώνεται στον συνημμένο χάρτη.

Η διεξαγωγή του αγώνα να γίνει σύμφωνα με τον κανονισμό αθλητικής αλιείας επιφανείας γλυκών νερών της ομοσπονδίας Ε.Ο.Υ.Δ.Α. και επιπρόσθετα οι διαγωνιζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας κατά της μετάδοσης του κορονοϊού (COVID-19), όπως αυτά αναφέρονται στο σχετικό Αγωνιστικό Υγειονομικό Πρωτόκολλο Αθλημάτων της Γ.Γ.Α.  Επίσης ορίζουμε:

– Γίνεται αποκλειστικά ψάρεμα κυπρίνου (γριβαδιού), αλλά σε καμία περίπτωση το βάρος του ψαριού δεν θα είναι μικρότερο των 500γραμ.

– Κάθε αθλητής μπορεί να ψαρεύει με δύο καλάμια και σε κάθε καλάμι επιτρέπεται ένα αγκίστρι.

– Κάθε αλίευμα κυπρίνου (γριβάδι) μόλις αλιευθεί φυλάσσεται ζωντανό μέσα στο νερό, με ευθύνη του διαγωνιζόμενου και στο τέλος του διαγωνισμού αφού ζυγιστεί ή φωτογραφηθεί θα αφεθεί ελεύθερο στο νερό. Τα ψάρια που τυχόν αγκιστρωθούν, όπως κέφαλοι, πλατίκες, συρτάρια, πεταλούδες και πρικιά θα επιστραφούν εκείνη τη στιγμή πίσω στο νερό.

  Κάθε διαγωνιζόμενος να είναι μέλος των συλλόγων που θα λάβουν μέρος, να τηρεί ανεπιφύλακτα τον γενικό κανονισμό αλιείας κυπρίνου, τις σχετικές με την αλιεία διατάξεις, καθώς και τα οριζόμενα στην απόφασή μας.

– Οι συμμετέχοντες στους αγώνες αποδέχονται τους όρους συμμετοχής του καταστατικού διεξαγωγής διαγωνισμού αγώνων αθλητικής ερασιτεχνικής αλιείας των Συλλόγων.

– Την ευθύνη για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα καθώς επίσης και για την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό (COVID-19) έχει ο Αλυτάρχης του αγώνα κ. Παπαδόπουλος Αναστάσιος ο οποίος έχει οριστεί από την Ε.Ο.Υ.Δ.Α.

Στους παραβάτες των διατάξεων των διαταγμάτων της αλιευτικής νομοθεσίας επιβάλλονται οι κυρώσεις του άρθρου 11 του αλιευτικού κώδικα 420/70.

Η παρούσα Απόφαση, αν διαπιστωθεί παράβαση όρων υπό τους οποίους χορηγείται, άμεσα μπορεί να ανακληθεί.

You May Also Like

Τουρνουά ποδοσφαίρου 7Χ7 στο Νταηλάκη

Η ποδοσφαιρική πανδαισία στο γήπεδο του Νταηλάκη θα συνεχιστεί και φέτος με…

Με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση πραγματοποιήθηκε το 1ο μάθημα E-Learning από την ΕΠΣ Καστοριάς μέσα από την πλατφόρμα ZOOM

Με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση πραγματοποιήθηκε το 1ο μάθημα E-Learning από την…

Όλη η Ελλάδα μιλάει για τη δύναμη και το σθένος της Σ.Τσεκίνη

Δύναμη ψυχής από την Σόνια Τσεκίνη – Τερμάτισε πρώτη στον Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης…

Πινγκ – Πονγκ: Τρεις ήττες για τους άνδρες του Κένταυρου Καστοριάς

Πινγκ – Πονγκ: Τρεις ήττες για τους άνδρες του Κένταυρου Καστοριάς

ΑΣ Άργους Ορεστικού: Η ομιλία στους παίδες για την ψυχολογία του αθλητή

ΑΣ Άργους Ορεστικού: Η ομιλία στους παίδες για την ψυχολογία του αθλητή

Το 5ο Τρέξε Χωρίς Τερματισμό, στις 2-4 Νοεμβρίου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

Το 5ο Τρέξε Χωρίς Τερματισμό, στις 2-4 Νοεμβρίου  στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

Ο Α.Σ. Καστοριάς – άροσις ενημερώνει τα μέλη και τους φίλους του, ότι ήδη κυκλοφορούν οι κάρτες οικονομικής ενίσχυσης του συλλόγου για την αγωνιστική περίοδο 2021-22

Ο Α.Σ.  Καστοριάς – άροσις ενημερώνει τα μέλη και τους φίλους του, ότι ήδη…

Παρέμεινε στην Καστοριά ο Ναπολέων Γεωργούλης

Παρέμεινε στην Καστοριά ο Ναπολέων Γεωργούλης

A2: Νίκη στο φινάλε για την Καστοριά κόντρα στον Απόλλωνα Πατρών.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής: