Το σύστημα ψύξης σ’ έναν από τους πυρηνικούς αντιδραστήρες σταμάτησε να λειτουργεί

Eπιστρέφει ο ραδιενεργός εφιάλτης της Φουκουσίμα μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που συγκλόνισε πριν από λίγες ώρες την Ιαπωνία.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται ανατολικά των ακτών της Φουκουσίμα με τις αρχές να σπεύδουν να υποβαθμίσουν την σπουδαιότητα διακοπής στη λειτουργία του συστήματος ψύξης σ’ έναν πυρηνικό αντιδραστήρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Tepco, μετά τον σεισμό που ταρακούνησε τη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, ξυπνώντας θλιβερές μνήμες από την πυρηνικό εφιάλτη του 2011, πιθανότατα δεν υπάρχει διαρροή ραδιενεργού υλικού.

Ωστόσο, έπειτα από τον ισχυρό σεισμό, το σύστημα ψύξης σ’ έναν από τους πυρηνικούς αντιδραστήρες  σταμάτησε να λειτουργεί, όπως μετέδωσαν τα ιαπωνικά ΜΜΕ. Λίγες ώρες αργότερα, οι ιαπωνικές αρχές έσπευσαν να επιβεβαιώσουν πως, πράγματι το σύστημα ψύξης νερού στον αντιδραστήρα 3 στο πυρηνικό εργοστάσιο Daini δεν λειτουργεί.

Από την πλευρά της η TEPCO, η Εταιρεία Ηλεκτροδότησης του Τόκιο ανακοίνωσε , ότι μέχρι στιγμής, κανείς δεν γνωρίζει τους λόγους για τους οποίους το σύστημα ψύξης σταμάτησε να λειτουργεί. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι επιμένουν πως δεν έχει υπάρχει άμεσος κίνδυνος και πως θα χρειαστεί μία εβδομάδα για να ανέβει η θερμοκρασία του νερού σε επικίνδυνα επίπεδα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.