Π.Ε. Καστοριάς: Άδεια χρήσης μη βιολογικού σπόρου (άδεια παρέκκλισης)

                                                                                                                       

Το Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παράγωγης της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Καστοριάς, έπειτα από έγγραφα που εκδόθηκαν από το ΥΠ.Α.Α.Τ. και σχετικής ΚΥΑ, ενημερώνει όλους τους πολίτες για τα κάτωθι :

 

Ο παραγωγός υποβάλλει εγγράφως ή με email υπογεγραμμένη αίτηση για έκδοση άδειας χρήσης μη βιολογικού σπόρου  στη Δ/νση Αγρ. Οικονομίας & Κτηνιατρικής Καστοριάς (γρ.2 γραμματεία). Πληροφορίες έχουν ανακοινωθεί στον ιστόχωρο του υπουργείου στην διαδρομή minagric.gr,  Πολίτης ή Αγρότης-Επιχειρηματία ->        Βιολογική Γεωργία- Κτηνοτροφία,    Πολλαπλασιαστικό υλικό στη βιολογική γεωργία: έντυπα αιτήσεων, Βάση Δεδομένων με τους Βιολογικούς Σπόρους Σποράς από την οποία οι παραγωγοί μπορούν να ενημερώνονται για την ύπαρξη ή μη διαθέσιμων βιολογικών σπόρων σποράς.

 

 Στην ίδια ιστοσελίδα υπάρχει και η βάση «κατάλογοι σπόρων σποράς»  που αφορά σπόρους εγγεγραμμένους στον κοινοτικό κατάλογο (plant variety database) στην οποία μπορούν να ελέγξουν αν οι ποικιλίες για τις οποίες αιτούνται είναι εγγεγραμμένες στον κοινοτικό κατάλογο (απαραίτητη προϋπόθεση για την χορήγηση άδειας χρήσης μη βιολογικού σπόρου).

 

Σας αναφέρουμε τις ημερομηνίες κατά τη διάρκεια των οποίων γίνονται δεκτές οι αιτήσεις για τη χορήγηση αδειών παρέκκλισης για κάποιες καλλιέργειες :

 

·   Φυτά Μεγάλης Καλλιέργειας: Α) Εαρινές Καλλιέργειες: από 01/02/2021 έως 15/04/2021 και                                           Β) Φθινοπωρινές Καλλιέργειες: από 16/09/2020 έως 15/12/2020

·   Κηπευτικά: από 01/01/2021 έως 15/04/2021 και   Πατάτα: από 01/02/2021 έως 5/05/2021.

 

Παρακαλείστε να καταθέτετε τις αιτήσεις σας σε εύλογο χρονικό διάστημα πριν την λήξη της καταληκτικής ημερομηνίας ώστε να είναι δυνατή η έγκαιρη καταχώρησή τους. Αιτήσεις που κατατίθενται εκτός των καταληκτικών ημερομηνιών, είναι εκπρόθεσμες και δε δύναται να καταχωρηθούν στο ηλεκτρονικό σύστημα.

Όλοι οι παραγωγοί από την ένταξή τους στο καθεστώς ελέγχου για την βιολογική γεωργία είναι υποχρεωτικό εφόσον δεν έχουν πρόσβαση σε βιολογικούς σπόρους σποράς ή πατατόσπορο να αιτούνται την έκδοση άδειας χρήσης μη βιολογικού σπόρου.

 

Οι αιτήσεις για χορήγηση άδειας χρήσης μη βιολογικού σπόρου  για σποροπαραγωγή δεν χορηγούνται από τη Δ/νση Αγρ. Οικονομίας & Κτηνιατρικής αλλά υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους  στη Δ/νση Συστημάτων Ποιότητας & Βιολογικής Γεωργίας του ΥΠ.Α.Α.Τ (τηλ. 2105275006,  κ.Γιαννούλια, k.giannoulia@minagric.gr).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Καστοριάς, στην κα. Τσούτση Ευπραξία στο τηλ.: 24673 50318.    

You May Also Like

Απολογισμός δραστηριότητας των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας για τον Ιούλιο 2021

Απολογισμός δραστηριότητας των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας για…

Σημαντική πρωτοβουλία του Δημάρχου Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη για ένα θεσμικό σχέδιο δράσης στήριξης του τόπου μας την “επόμενη μέρα”

Σημαντική πρωτοβουλία του Δημάρχου Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη για ένα θεσμικό σχέδιο δράσης…

Ενδυναμώθηκε με τρεις ειδικευόμενους ιατρούς και δύο διοικητικούς υπάλληλους το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς

Ενδυναμώθηκε με τρεις ειδικευόμενους ιατρούς και δύο διοικητικούς υπάλληλους το Γενικό Νοσοκομείο…

Δήμος Άργους Ορεστικού: Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για την Αλβανία

Δήμος Άργους Ορεστικού: Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για την Αλβανία

Συλλυπητήρια επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καστοριάς

Κατάθεση χρηματικού ποσού αντί στεφάνου στην Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Καστοριάς.

Π.Ε. Καστοριάς: Ενημέρωση των παραγωγών για την άδεια χρήσης μη βιολογικού σπόρου

Π.Ε. Καστοριάς: Ενημέρωση των παραγωγών για την άδεια χρήσης μη βιολογικού σπόρου