Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας συνδιοργανωτής της 3ης παγκόσμιας εκδήλωσης για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση στη διασπορά

 

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020, η 3η Παγκόσμια Εκδήλωση για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση στη διασπορά, η οποία διοργανώθηκε από την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής κ. Στέλλα Κοκόλη, σε συνεργασία με τον Διευθυντή του Γραφείου Παιδείας Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, κ. Αναστάσιο Κουλαρμάνη και την Καθηγήτρια Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, κ. Ελένη Γρίβα.

 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν προσωπικότητες από τον χώρο της εκπαίδευσης και του πολιτισμού με σημαίνοντα ρόλο στην προώθηση της ελληνικής παιδείας από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, διάφορες χώρες της Ευρώπης (Κύπρο, Ουκρανία, Ρωσία, Αλβανία, Ιταλία, Γερμανία, Αγγλία, Ρουμανία) και τη Ν. Αφρική. Κεντρική ομιλήτρια ήταν η κ. Ελένη Γρίβα και συντονιστής της εκδήλωσης ο κ. Σταύρος Μαρμαρινός, δημοσιογράφος του Εθνικού Κήρυκα.

 

Την εκδήλωση χαιρέτησαν, η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σοφία Ζαχαράκη, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης, ο Πρόεδρος Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού κ. Νικόλαος Κούκης, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γρηγόρης Νιώτης και ο Γερουσιαστής κ. Λεωνίδας Ραπτάκης.

 

Στη συγκεκριμένη εκπαιδευτική, επιστημονική και πολιτισμική συνάντηση  επισημάνθηκε η ανάγκη δημιουργίας μιας ισχυρής γέφυρας επικοινωνίας σε παγκόσμιο επίπεδο και καταγραφής κοινών προβλημάτων στην εκπαίδευση της διασποράς, αλλά και η ανάγκη ανάληψης κοινών εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δράσεων προς όφελος της ελληνικής παιδείας και της προώθησης των αξιών του ελληνικού πολιτισμού.