Ημερίδα του ΣΗΠΕ στα Γιάννενα για τη δράση κατάρτισης

Ημερίδα με θέμα «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Παρέμβασης Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων για την προσαρμογή εργαζομένων στις νέες αναπτυξιακές απαιτήσεις, μέσω καινοτόμων δράσεων κατάρτισης και πιστοποίησης επίκαιρων γνώσεων και δεξιοτήτων» διοργανώνει το διοικητικό συμβούλιο του ΣΗΠΕ στα Γιάννενα, σήμερα Τετάρτη, στις 6 το απόγευμα, στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Ιωαννιτών.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση της Πράξης που υλοποιεί ο ΣΗΠΕ για την κατάρτιση και πιστοποίηση εργαζομένων για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους στον χώρο της δημοσιογραφίας και των ΜΜΕ. Μέσω της ημερίδας θα παρουσιαστούν τα οφέλη της υλοποίησης για τον ίδιο τον ΣΗΠΕ, αλλά και τους ωφελούμενους, ως δυνατότητα ενίσχυσης των προσόντων τους, αλλά και ως εργαλείο βελτίωσης της εργασιακής τους κινητικότητας.
Η Πράξη υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014– 2020» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και Εθνικούς Πόρους.
Στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας για τον περιορισμό της διάδοσης του COVID-19.
Η ημερίδα θα ξεκινήσει με χαιρετισμό και παρουσίαση του έργου από τον πρόεδρο του ΣΗΠΕ Γ. Κατσαΐτη. Θα ακολουθήσουν εισηγήσεις για τα οφέλη του κλάδου των ημερήσιων περιφερειακών εφημερίδων από την υλοποίηση της πράξης και για την προσαρμογή των εργαζομένων στις νέες αναπτυξιακές απαιτήσεις μέσω καινοτόμων δράσεων κατάρτισης και πιστοποίησης επίκαιρων γνώσεων και δεξιοτήτων, από τους δημοσιογράφους και εκδότες Βαγγέλη Αθανασίου και Αλέξανδρο Θεμελή αντίστοιχα. Στη συνέχεια θα υπάρξει μία διαλογική συζήτηση με θέμα «Η Ανάπτυξη δεξιοτήτων των εργαζομένων σαν εργαλείο βελτίωσης της κινητικότητας», ενώ για τον ρόλο της τηλεεκπαίδευσης – τηλεκατάρτισης στη σύγχρονη εποχή και τα πλεονεκτήματά της θα μιλήσει ο σύμβουλος επιχειρήσεων- ειδικός εκπαιδευτής ενηλίκων Θεόδωρος Αλεξίου.