Κώστας Μπακογιάννης για Μεγάλο Περίπατο: Αλλάζουν όλα στην Πανεπιστημίου -Προχωρά η τρίτη φάση των έργων

Σχεδόν τέσσερις μήνες μετά την πιλοτική εφαρμογή του Μεγάλου Περιπάτου στην Πανεπιστημίου- ενός έργου που άγγιξε τα 2 εκατ. ευρώ- ο Δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης παραδέχθηκε ότι «βγήκε και δεν βγήκε» ενώ ανακοίνωσε ότι εντός του 2021 θα ξεκινήσουν νέα έργα για μία μόνιμη, μεγάλης κλίμακας, ανάπλαση της κεντρικής οδικής αρτηρίας της πρωτεύουσας, σε όλο το μήκος της, μέχρι την Ομόνοια.

«Ξεχάστε την Πανεπιστημίου όπως την ξέρατε. Πάμε για κάτι καινούριο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, όπου μίλησε για ειδικό πολεοδομικό σχέδιο, το οποίο θα τεθεί σε διαβούλευση και για επόμενη φάση που θα περιλαμβάνει τα μόνιμα έργα (τα οποία θα αρχίσουν μέσα στο 2021).

«Έχω φάει πάρα πολύ μεγάλο ξύλο για τον Μεγάλο Περίπατο. Δεν σας κρύβω ότι το περίμενα», σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, υποστηρίζοντας ότι ήταν ένα έργο πιλοτικό και προσωρινό, «ώστε να δούμε», όπως είπε, «πώς θα λειτουργήσει». Πρόσθεσε ότι το βασικό συμπέρασμα από τις επικρίσεις αυτές είναι ότι υπάρχουν ακόμη πολλοί Αθηναίοι που δεν έχουν παραδοθεί και που νοιάζονται για την πόλη και η δυναμική αυτή είναι που θέλει να αξιοποιήσει για να προχωρήσουμε μπροστά.

«Σε καμία περίπτωση δεν είναι ανάπλαση το βάψιμο του οδοστρώματος ή να βάλεις μία ζαρντινιέρα», παραδέχθηκε, ομολογώντας ότι όλο αυτό επρόκειτο για ένα πείραμα. «Έπρεπε όμως να βρούμε έναν πρόχειρο τρόπο και κυρίως προσωρινό για να τραβήξουμε τις γραμμές του έργου, να ζωγραφίζεις δηλαδή πριν αρχίζεις να σκάβεις», εξήγησε ο κ. Μπακογιαννης.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι το έργο –έστω και με την προσωρινή μορφή του– λειτουργεί, ο κ. Μπακογιάννης παραδέχθηκε ότι, σε αντίθεση με το Σύνταγμα και τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Ολγας, η Πανεπιστημίου πάει λιγότερο καλά, αν και όπως υποστήριξε, «κυκλοφοριακά λειτουργεί». Στην Πανεπιστημίου ο Μεγάλος Περίπατος «βγήκε και δεν βγήκε», «αυτή είναι η ειλικρινής απάντηση που μπορώ δώσω», ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων.
Κ. Μπακογιάννης: Διατηρούνται οι προσωρινές παρεμβάσεις μέχρι να γίνουν τα μόνιμα έργα

Σήμερα, με δήλωσή του στην Καθημερινή, ο δήμαρχος Αθηναίων έδωσε απάντηση στα όσα λέγονται περί κατάργησης του «Μεγάλου Περιπάτου».

«Εχουμε πει πολλές φορές ότι το έργο είναι πιλοτικό και οι παρεμβάσεις προσωρινές. Με τη δοκιμαστική εφαρμογή των παρεμβάσεων θα βγάλουμε συμπεράσματα τα οποία θα αξιοποιηθούν. Οι πιλοτικές παρεμβάσεις στην Πανεπιστημίου όπως και στα άλλα σημεία του κέντρου θα παραμείνουν έως ότου ξεκινήσουν τα μόνιμα έργα το 2021», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης.
Πηγή: www.iefimerida.gr

You May Also Like

Νομοθετική ρύθμιση για τη συνέχιση καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

Νομοθετική ρύθμιση για τη συνέχιση καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

Λιβύη: Τα μηνύματα και το παρασκήνιο της επεισοδιακής επίσκεψης Δένδια

Η ματαίωση της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών στην Τρίπολη της Λιβύης και…

Απίστευτες εικόνες συνωστισμού σε κηδεία Ρομά στον Βόλο

Απίστευτες εικόνες συνωστισμού σε κηδεία Ρομά στον Βόλο

Παράταση ισχύος στα Δελτία Εκπαίδευσης Εξέτασης υποψηφίων οδηγών και οδηγών

  Παράταση ισχύος στα Δελτία Εκπαίδευσης Εξέτασης υποψηφίων οδηγών και οδηγών

Κοροναϊός: Επιβεβαιώθηκε όγδοο κρούσμα του ιού στη Θεσσαλονίκη

Κοροναϊός: Επιβεβαιώθηκε όγδοο κρούσμα του ιού στη Θεσσαλονίκη

Αγίου Πνεύματος 2019: Πότε πέφτει το τριήμερο, ποιοι δεν εργάζονται

Αγίου Πνεύματος 2019: Πότε πέφτει το τριήμερο, ποιοι δεν εργάζονται

e-ΕΦΚΑ: Σε λειτουργία η ηλεκτρονική υπηρεσία για έμμισθους δικηγόρους, μισθωτούς μηχανικούς και υγειονομικούς

e-ΕΦΚΑ: Σε λειτουργία η ηλεκτρονική υπηρεσία για έμμισθους δικηγόρους, μισθωτούς μηχανικούς και…

Στο «κόκκινο» η τουρκική προκλητικότητα: «Ίσως πάρουμε τα νησιά του Αιγαίου», λέει δημοσιογράφος

Στο «κόκκινο» η τουρκική προκλητικότητα: «Ίσως πάρουμε τα νησιά του Αιγαίου», λέει…