Το σημείο στην Καστοριά που ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει

Γραφικές εικόνες με διατηρητέα αρχοντικά τοπικής αρχιτεκτονικής

Η φημισμένη λίμνη της πόλης αποτελεί την απόλυτη πρωταγωνίστρια, ωστόσο η συγκεκριμένη πόλη της Δυτικής Μακεδονίας κρύβει ανεξερεύνητα διαμαντάκια που μαγεύουν τον επισκέπτη.

 

Ο λόγος για την αθεράπευτα ρομαντική και διαχρονικά νοσταλγική Καστοριά, με την μυστηριακή της αύρα να μαγεύει κάθε επισκέπτη της.

Εδώ, λοιπόν, και σε κοντινή απόσταση από την λίμνη ο ταξιδιώτης ανακαλύπτει ένα μέρος όπου ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει.

Το Ντολτσό και το Απόζαρι είναι δύο καλά κρυμμένα σημεία της πόλης, που ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο. Πρόκειται για τις δύο πιο γραφικές γειτονιές της Καστοριάς με πέτρινα δρομάκια, εντυπωσιακά διατηρητέα αρχοντικά χαρακτηριστικής μακεδονικής αρχιτεκτονικής και όμορφα διαμορφωμένους ξενώνες που κλέβουν τις εντυπώσεις και «ανταγωνίζονται» σε ομορφιά και νοσταλγία την λίμνη Ορεστιάδα.

Στην περιοχή αξίζει να επισκεφτεί κανείς το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και κειμήλια των Αγωνιστών Μακεδονομάχων.

Επίσης, εδώ βρίσκεται και το Λαογραφικό Μουσείο που ταξιδεύει σε παλιότερες εποχές και δίνει στους επισκέπτες του μια γεύση από το πώς ζούσαν κάποτε οι ντόπιοι.