Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας ζήτησε από τη Μέρκελ να συγκρατήσει την καταστροφική Τουρκία

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν, σε τηλεφωνική συνομιλία του με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ζήτησε από την καγκελάριο να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να συγκρατήσει την καταστροφική Τουρκία, μεταδίδει η Δημόσια Ραδιοφωνία της Αρμενίας.

Ο Πασινιάν παρουσίασε την κατάσταση στην περιοχή και την επιθετικότητα του Αζερμπαϊτζάν ως θέμα σοβαρής ανησυχίας για τις συνεχιζόμενες μάχες που απειλούν την ασφάλεια του Αρτσάχ και της Δημοκρατίας της Αρμενίας, προσθέτοντας ότι η Τουρκία ενεργοποιήθηκε στην περιοχή μετά από τα γεγονότα του Ιουλίου.

Ο πρωθυπουργός Πασινιάν κάλεσε τη Γερμανίδα Καγκελάριο να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να περιορίσει την επιθετική, καταστροφική στάση της Τουρκίας και να αποτρέψει τη συμμετοχή της Τουρκίας στην περιοχή.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος εξέφρασε τη βαθιά της για την τρέχουσα κατάσταση, σημειώνοντας ότι στην η ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης του Ναγκόρνο-Καραμπάχ δεν έχει εναλλακτική λύση, και τόνισε την ανάγκη επανάληψης της ειρηνευτικής διαδικασίας στο πλαίσιο της ΟΜ του ΟΑΣΕ.

ΠΗΓΗ:www.tribune.gr