The new MAN TGS series starts at 18 tons gross vehicle weight and has two-, three- and four-axle models in its range. Die neue MAN-Baureihe TGS beginnt bei 18 Tonnen zulassigem Gesamtgewicht und hat Zwei-, Drei- und Vierachser im Programm. (The new

 

Π.Ε. Κοζάνης: Προμήθεια Μηχανημάτων Έργου και Οχημάτων για την Αντιμετώπιση Καταστάσεων Εκτάκτων Αναγκών

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, στην προσπάθειά της να συμβάλει άμεσα στην βελτίωση της πρόληψης, αντιμετώπισης και διαχείρισης των κινδύνων με έμφαση στους φυσικούς κινδύνους (αντιμετώπιση πλημμυρών, πυρκαγιών, κατολισθήσεων, αποχιονισμός κ.λ.π), προκειμένου να εντάξει την πράξη «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ Δ.Τ.Ε Π.Ε ΚΟΖΑΝΗΣ» στη νέα Προγραμματική Περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020, ζήτησε και έλαβε την έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την υποβολή της πρότασης.

Η κατάσταση των εν ενεργεία μηχανημάτων και οχημάτων της Π.Ε. Κοζάνης που διαθέτει η οικία Διεύθυνση Τεχνικών Έργων χαρακτηρίζεται από μέτρια έως προβληματική και ενίοτε εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των επιβαινόντων και του ιδίου του εξοπλισμού. Ο χρόνος ζωής τους έχει εξαντληθεί. Επιπλέον, στον προαναφερθέντα στόλο δεν διατίθεται υδραυλικός εκσκαφέας, ο οποίος αποτελεί το κατ’ εξοχήν μηχάνημα που χρησιμοποιείται στα αντιπλημμυρικά έργα.

Υπό αυτήν την έννοια, η Π.Ε. Κοζάνης λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη την ανάγκη άμεσης ανανέωσης του στόλου των μηχανημάτων – οχημάτων και προκειμένου να ανταπεξέλθει στο έργο που καλείται να επιτελέσει, υπέβαλλε πρόταση στην πρόσκληση ΕΣΠΑ 124 για να προμηθευτεί τον κάτωθι εξοπλισμό συνολικής αξίας 1.005.000,00 € με Φ.Π.Α., ήτοι:

·         Υδραυλικός Ερπυστριοφόρος Εκσκαφέας (Τσάπα),

·         Ισοπεδωτής Γαιών (Γκρέιντερ),

·         Εκσκαφέας-Φορτωτής τύπου JCB,

·         δύο (2) I.X. οχήματα μεταφοράς προσωπικού, και

·         Φ/Γ ανατρεπόμενο με καρότσα.

 

Έτσι, μετά το μεγάλο έργο προϋπολογισμού 2.120.000,00 € της αντιπλημμυρικής προστασίας (καθαρισμός ρεμάτων) που αποφασίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο και βαίνει ήδη προς δημοπράτηση, σε συνδυασμό με την προμήθεια ενός λαστιχοφόρου υδραυλικού εκσκαφέα μέσω των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων και με την παρούσα πρόταση, η Π.Ε. Κοζάνης θα είναι περισσότερο εξοπλισμένη για να ανταπεξέλθει άμεσα και με αποτελεσματικότητα απέναντι σε όλους τους κινδύνους από φυσικά φαινόμενα (πυρκαγιές, πλημμύρες, χιονοπτώσεις κ.τ.λ.). Επίσης, με αυτή την ζωτικής σημασίας προμήθεια θα αποφεύγεται στο μέλλον η ανάθεση εργολαβιών μεγάλου κόστους για αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, λόγω χρήσης του ιδίου εξοπλισμού που αναμένεται να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε καθημερινή βάση σε όλο το μήκος και το πλάτος της Π.Ε. Κοζάνης.

The new MAN TGS series starts at 18 tons gross vehicle weight and has two-, three- and four-axle models in its range.
Die neue MAN-Baureihe TGS beginnt bei 18 Tonnen zulassigem Gesamtgewicht und hat Zwei-, Drei- und Vierachser im Programm.
(The new

You May Also Like

Ανακοίνωση για τους μαθητές των παιδικών σταθμών του Δήμου Άργους Ορεστικού

Ανακοίνωση για τους μαθητές των παιδικών σταθμών του Δήμου Άργους Ορεστικού

Η πολιτική  ομιλία της Ολυμπίας Τελιγιορίδου στην Καστοριά, “Πολιτικές εξελίξεις- η επόμενη ημέρα” (Video & Φωτογραφίες)

Η πολιτική  ομιλία της Ολυμπίας Τελιγιορίδου στην Καστοριά, “Πολιτικές εξελίξεις- η επόμενη…

Βιωματικό Εργαστήρι με θέμα το «Σεβασμό στη Γέννα» στην Καστοριά

Η ομάδα – ΚΑΣΤΟΡΙΑ : Ομάδα Μητρικού Θηλασμού & Μητρότητας – σε…

  Ειδικές επεξηγήσεις για την καπνιστική λέσχη από την ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε.

  Ειδικές επεξηγήσεις για την καπνιστική λέσχη από την ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε.

Η 4η Τεχνική και η 4η Ειδική Θεματική Συνάντηση Εργασίας του έργου REBORN στην Κοζάνη

Η 4η Τεχνική και η 4η Ειδική Θεματική Συνάντηση Εργασίας του έργου…

Επίσκεψη του υποψηφίου Δημάρχου Καστοριάς Άκη Τσούκα στον Όμιλο πολιτιστικής ανάπτυξης Καστοριάς «Μύησις»

Στον Όμιλο πολιτιστικής ανάπτυξης Καστοριάς «Μύησις» ο συνδιασμός ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΖΙ

Η υπ. Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Αντωνίου στο Κέντρο Υγείας, στο ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.,στο Αστυνομικό Τμήμα και στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Άργους Ορεστικού

«Βρισκόμαστε σταθερά δίπλα σε δομές που είναι απαραίτητες και συμβάλλουν στην καλύτερη ποιότητα ζωής και την ασφάλεια των συμπολιτών μας»

Πρόγραμμα Εορτασμού «Ημέρας Μακεδονικού Αγώνα»

Σας γνωρίζουμε ότι σε λίγες ημέρες πλησιάζει ο καθιερωμένος κατ’ έτος εορτασμός…

Ο ναός της “Παναγίας της Εβραΐδας”, που κτίστηκε από μια Εβραία γυναίκα στην Καστοριά τον 18ο αιώνα

Ο ναός της “Παναγίας της Εβραΐδας”, που κτίστηκε από μια Εβραία γυναίκα…