ΣΥΡΙΖΑ: Πλήρης η στήριξη στις καταλήψεις – Μετά τον Γ. Ραγκούση κι άλλοι βουλευτές λένε «ναι»

Απλόχερη στήριξη στις μαθητικές καταλήψεις προσφέρει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς εκτός του Γ. Ραγκούση που χθες έδωσε το έναυσμα, σήμερα στη Βουλή ο εισηγητής του κόμματος επί του νομοσχέδιο για την ιθαγένεια, Μ. Χατζηγιαννάκης χαιρέτισε τις μαθητικές πορείες.

«Χαιρετίζουμε το μαθητικό συλλαλητήριο και παρά τις προσπάθειες και από τα ΜΜΕ κατασυκοφάντησης χιλιάδες μαθητές βγαίνουν στο δρόμο για να διεκδικήσουν το αυτονόητο. Έτσι όπως άνοιξε η κυβέρνηση τα σχολεία τα κατέστησε υγειονομικές βόμβες», τόνισε χαρακτηριστικά, μεταφέροντας στο Κοινοβούλιο την επίσημη κομματική γραμμή.

Σύμφωνα με τον ίδιο αυτή τη στιγμή υπάρχουν 8.000 κενές θέσεις εκπαιδευτικών ενώ ο αριθμός των καθαριστριών ούτε που επαρκούν. «Το υπουργείο είχε 6 μήνες να προετοιμαστεί και δεν έκανε τίποτα. Και δεν μιλάμε καν το φιάσκο με τις μάσκες. Πρέπει επιτέλους να σοβαρευτείτε», είπε απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Γ. Ραγκούσης παρείχε την πλήρη στήριξή του στους καταληψίες Κατά τη διάρκεια κόντρας του στη Βουλή με τον Υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη υποστήριξε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι «αυτές οι καταλήψεις είναι διαφορετικές. Οι καταλήψεις αυτές στο μυαλό των μαθητών δεν είναι όπλο διεκδίκησης, είναι μέσο αυτοπροστασίας»!