Ντόναλντ Τραμπ και Μελάνια θετικοί στον κορονοϊό

Θετικοί στον κορονοϊό ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναντ Τραμπ, και η σύζυγός του Μελάνια, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω Twitter.

Θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, και η σύζυγός του Μελάνια, που είχαν μπει σε καραντίνα μετά την επιβεβαίωση πως σύμβουλος του Αμερικανού Προέδρου είχε μολυνθεί από την COVID-19.

Ο Ντόναλντ και η Μελάνια Τραμπ
© AP Photo / Evan Vucci

Ο Τραμπ γνωστοποίησε νωρίτερα πως η σύμβουλός του Χόουπ Χικς είχε διαγνωσθεί θετική στον κορονοϊό και ενημέρωσε πως τόσο ο ίδιος όσο και η Μελάνια Τραμπ θα μπουν σε καραντίνα μέχρι να λάβουν τα αποτελέσματα των τεστ στα οποία υποβλήθηκαν.

Ο ίδιος ο Τραμπ ανακοίνωσε τα αποτελέσματα, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, γράφοντας:

«Απόψε, η Πρώτη Κυρία και εγώ διαγνωσθήκαμε θετικοί στην COVID-19». Όπως επεσήμανε, οι δυο τους μπαίνουν αμέσως σε καραντίνα.

«Θα το ξεπεράσουμε μαζί αυτό».

Όσον αφορά στη Χικς, ο Τραμπ είχε αναφέρει νωρίτερα τα εξής: «Εξετάστηκε θετικοί. Είναι δουλευταρού. Φοράει συχνά μάσκα, αλλά εξετάστηκε θετική».

Η κατάστασή τους

Όπως ενημέρωσε ο προσωπικός γιατρός του Αμερικανού Προέδρου, τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του αισθάνονται καλά και θα παραμείνουν στον Λευκό Οίκο για να αναρρώσουν.

Εκτίμησε, μάλιστα, πως ο Τραμπ θα είναι σε θέση να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του.

«Ο Πρόεδρος και η Πρώτη Κυρία είναι και οι δύο καλά αυτή τη στιγμή, και σκοπεύουν να παραμείνουν στον Λευκό Οίκο κατά τη διάρκεια της ανάρρωσής τους. Η ιατρική ομάδα του Λευκού Οίκου και εγώ προσωπικά θα είμαστε σε εγρήγορση και εκτιμώ την υποστήριξη που έχουμε λάβει από ορισμένους από τους καλύτερους επιστήμονες της χώρας. Να είστε βέβαιοι ότι περιμένω ο Πρόεδρος να συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντά του» δήλωσε ο Σον Κόνλι.

Μόλις ανακοινώθηκαν τα νέα, ο Λευκός Οίκος γνωστοποίησε πως αναβάλλεται τα ταξίδι του στη Φλόριντα, όπου ήταν προγραμματισμένη προεκλογική συγκέντρωση την Παρασκευή.

ΠΗΓΗ:sputniknews.gr