Δ. Πετρόπουλος: «Η στρατηγική της πόλης δεν εξαρτάται μόνο από τα πρόσωπα. Πρέπει να ξεδιπλώνεται και να εξελίσσεται, ανεξάρτητα από το  ποιος είναι σήμερα στην εξουσία και ποιος θα είναι αύριο. Ο στόχος όλων μας είναι ένας. Να εξυπηρετείται  το παρόν και το μέλλον της πόλης μας».

Ο π. Αντιδήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Καστοριάς Δημήτριος Πετρόπουλος, κατέθεσε μια πρόταση θέσης, κατά την 26η Τακτική Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016.

Η θέση αυτή αφορά στη συμπαράσταση προς το Σύλλογο Γουνοποιών Καστοριάς “Προφήτης Ηλίας”, όπου  λίγες μέρες μετά το τέλος του 1st  Fur Shopping Festival, η Πολεοδομία της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, κοινοποίησε πρόστιμο της τάξης του ενός εκατομμυρίου διακοσίων ογδόντα χιλιάδων (1.280.000) ευρώ  ως προς τη χρήση του Κέντρου Γούνας Δυτικής Μακεδονίας.

Για την ιστορία, έπειτα από καταγγελία η οποία έγινε το 2013, για τη μη διάθεση αδείας εκθεσιακού κέντρου, αλλά για τη χρήση  του κτιρίου ως βιοτεχνικού χώρου, επιβλήθηκε το εν λόγω πρόστιμο.

Πάγια θέση του κ. Πετρόπουλου είναι πως θα πρέπει η Δημοτική Αρχή, σε συνεργασία με όλους τους φορείς, να βρει τρόπους και να βοηθήσει με κάθε μέσο, προκείμενου ο Σύνδεσμος να καταφέρει να απαλλαγεί με νόμιμες διαδικασίες από το θεόρατο πρόστιμο «Επιβάλλεται να κινηθούμε προς όφελος των συμπολιτών μας. Οι άνθρωποι που ασχολούνται με τη γούνα, πρέπει να προσηλωθούν σε αυτό το κομμάτι και όχι να αναλώνονται τόσο καιρό σε καταγγελίες και σε πρόστιμα».

Πολλά ερωτηματικά δημιουργούν στον κ. Πετρόπουλο, τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες εβδομάδες σχετικά με το πρόστιμο “μαμούθ”, καθώς θεωρεί πως θα μετά τη λήξη του φεστιβάλ, θα έπρεπε να σχολιάζονται μόνο τα πλεονεκτήματα που προέκυψαν από τη διεξαγωγή του «Μετά από πολλά χρόνια πραγματοποιήθηκε πτήση τσάρτερ στο αεροδρόμιο της Καστοριάς. Πλήθος εμπορικών επισκεπτών, παραβρέθηκε στον εκθεσιακό χώρο. Αμέτρητες εμπορικές πράξεις σημειώθηκαν. Η τουριστική κίνηση της Καστοριάς σημείωσε ανοδική πορεία. Και ποια ήταν η ανταμοιβή για όλα αυτά; Να επιβληθεί ένα δυσβάσταχτο πρόστιμο; Θα ήθελα να  μεταφέρω στο σημείο αυτό την άποψη, όχι μόνο τη δικιά μου, αλλά ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας. Το εγχείρημα του Συνδέσμου, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία και ήταν θα λέγαμε η μεγαλύτερη απόπειρα επιχειρηματικής δραστηριότητας που συνέβη στην περιοχή μας, τα τελευταία χρόνια».

Μέσα από τη συλλογικότητα και την εξωστρέφεια, θα πρέπει να βρεθούν  εναλλακτικοί τρόποι, ώστε να μπορέσουν οι άνθρωποι που ασχολούνται σοβαρά με τον κλάδο της γουνοποιίας να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και να απελευθερωθούν από τους γραφειοκρατικούς ανασταλτικούς παράγοντες «Έτσι θα μπορέσουν να ασχοληθούν με τα του οίκου τους», ήταν η διαπίστωση του κ. Πετρόπουλου και συνέχισε λέγοντας πως «η δημοτική αρχή, πρέπει να ενθαρρύνει αυτές τις προσπάθειες. Μέσα από συνέργειες να θέσει τέτοιες βάσεις, ώστε να είναι αρωγός στις νέες μορφές επιχειρηματικότητας. Κατά την προσωπική μου άποψη, το θέμα που προέκυψε με την πολεοδομία, είναι ιδιαίτερα σοβαρό. Αναμένω από τους τοπικούς άρχοντες, πέρα από τις δηλώσεις συμπαράστασης, να δώσουν και άμεσες λύσεις, οι οποίες θα φανούν εν ευθέτω χρόνω. Θεωρώ, ότι έχουν τη δυνατότητα, να ασκήσουν πίεση και άλλες μορφές έμπρακτης συμπαράστασης  σε επίπεδο Κεντρικού Κράτους. Χωρίς να θέλω να γίνει γραφικός, οι άνθρωποι του κλάδου της γούνας, επιβάλλεται να ασχοληθούν με αυτά που πραγματικά έχουν σημασία και όχι να τρέχουν για τα πρόστιμα».

 

Ο Δημοτικός Σύμβουλος, έκανε λόγο επίσης για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει η Δημοτική Αρχή, εκτός από τον κλάδο της γουνοποιίας, όλους τους εμπορικούς και επιχειρηματικούς κλάδους της περιοχής. Ειδικότερα ανέφερε πως θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις, ούτως ώστε το Αεροδρόμιο Καστοριάς, να δέχεται συνεχώς πτήσεις τσάρτερ και επίσης ότι θα πρέπει να υπάρχει η έμπρακτη συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής σε όλες τις δράσεις που πραγματοποιούνται, οι οποίες έχουν ως σκοπό την ανάδειξη της Καστοριάς «Κάθε καλή και θετική προσπάθεια η οποία είναι προς όφελος όχι του ενός, αλλά όλης της κοινωνίας και όλων των επαγγελματιών έρχεται και ανταμείβεται με ένα τεράστιο πρόστιμο. Κατά την προσωπική μου άποψη είναι παράλογο και δεν μπορώ να το αντιληφθώ. Όπως δεν μπορούν να το αντιληφθούν και οι συμπολίτες μας. Σε μια πόλη που υπάρχει η μάστιγα της κρίσης, σε μια πόλη ανεργίας, συμβαίνουν τέτοιου είδους καταστάσεις; Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να δείξουμε πως είμαστε όλοι ενωμένοι και ότι πραγματικά παλεύουμε για το κοινό όφελος. Η στρατηγική της πόλης δεν εξαρτάται μόνο από τα πρόσωπα. Πρέπει να ξεδιπλώνεται και να εξελίσσεται, ανεξάρτητα από το  ποιος είναι σήμερα στην εξουσία και ποιος θα είναι αύριο. Ο στόχος όλων μας είναι ένας. Να εξυπηρετείται  το παρόν και το μέλλον της Καστοριάς μας».

Η θέση του Δημάρχου Καστοριάς Ανέστη Αγγελή

Να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της 26ης Τακτικής Συνεδρίασης του Δήμου Καστοριάς, ο Δήμαρχος Ανέστης Αγγελής, δήλωσε επί του θέματος πως «Είναι μια ιστορία για την οποία έχουμε ασχοληθεί ήδη και μάλιστα ιδιαίτερα σοβαρά. Πρόκειται για ένα καίριο, κοινωνικό και ουσιαστικό θέμα, το οποίο έχει σχέση με τον κλάδο της γουνοποιίας. Πρόκειται για μια ιστορία η οποία έρχεται από τα παλιά και βγήκε και πάλι στην επιφάνεια καθώς υπήρξε το ερώτημα εάν το κτίριο λειτουργεί ως βιοτεχνικό ή εκθεσιακό κέντρο. Θεωρούν ότι οι λιγοήμερες εκθέσεις που πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος, καθιστούν το κτίριο εκθεσιακό. Άρα τα πρόστιμα τα οποία προκύπτουν εξαρτώνται από τη δράση. Ως Δημοτική Αρχή, είμαστε σε επαφή και με το Σύνδεσμο και με παράγοντες στην Αθήνα, έτσι ώστε να βοηθήσει ο Δήμος να απεγκλωβιστεί ο Σύνδεσμος από όλη την ιστορία. Βέβαια, οι επαφές μας, δεν αφορούν μόνο στα πρόστιμα, αλλά υπάρχουν και άλλα θέματα, τα οποία έχουν σχέση με τη γενικότερη έκβαση του εν λόγω κλάδου και είμαστε υποχρεωμένοι σε κάθε περίπτωση να συμπαρασταθούμε στον “Προφήτη Ηλία”».

Χρύσα Κοσμίδου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Διαδικτυακή Ημερίδα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, με θέμα «Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία – Έλα στη θέση μου, μόνο τότε θα με νιώσεις πραγματικά»

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Διαδικτυακή Ημερίδα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης…

Σταμάτησε το συσσίτιο, η βοήθεια συνεχίζεται: Έκκληση του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Μητρόπολης Καστοριάς

Σταμάτησε το συσσίτιο, η βοήθεια συνεχίζεται: Έκκληση του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της…

Σε παρουσίαση βιβλίου με ομιλητή τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Μαρία Αντωνίου

Σε παρουσίαση βιβλίου με ομιλητή τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Μαρία Αντωνίου

Καστοριά: Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας αυτήν την εβδομάδα σε όλα τα χωριά

Τα δρομολόγια και οι ώρες της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στον νομό Καστοριάς από…

Μήνυμα Ολυμπίας Τελιγιορίδου για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση στις 25 Μαρτίου 1821.

  Μήνυμα Ολυμπίας Τελιγιορίδου για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την…

Πετρέλαιο: Ανακάμπτει το αργό – Αύξηση 2,5% για το WTI

Μια ισχυρότερη υποκείμενη φυσική αγορά φαίνεται να αντανακλά η ανάκαμψη του αργού…

Έκτακτο Δελτίο καιρού : Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από σήμερα Σάββατο (24-04-2021)

  Έκτακτο Δελτίο καιρού : Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από σήμερα…

ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΛΙΣΤΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ESHOP

ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΛΙΣΤΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ESHOP

Ο Τενόρος Σταύρος Σαλαμπασόπουλος στο Άργος Ορεστικό

Ο Τενόρος Σταύρος Σαλαμπασόπουλος στο Άργος Ορεστικό