Μαρία Αντωνίου: «Η προώθηση της καινοτομίας και η σύνδεση με την οικονομία και την κοινωνία αποτελούν τον κοινό παρανομαστή των στόχων του Ιδρύματος και των θέσεων της ΝΔ»

Συνεχίζοντας το Πρόγραμμα Επισκέψεων η Μαρία Αντωνίου, ως Αναπληρωτής Τομεάρχης Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, στο πλαίσιο της νέας δράσης του κόμματος «Συμφωνία Αλήθειας με τους πολίτες του Λεκανοπεδίου Αττικής», όπου κλιμάκια της ΝΔ επισκέπτονται καινοτόμες βιομηχανικές-βιοτεχνικές μονάδες, καινοτόμες επιχειρήσεις, ΑΕΙ – ΤΕΙ και ερευνητικά ιδρύματα, επιτυχημένες επιχειρήσεις στον κλάδο της νεανικής και γυναικείας επιχειρηματικότητας, δομές του Δημοσίου καθώς και δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στο Εθνικό Ίδρυμα Αθηνών.

Πρόκειται για Ίδρυμα το οποίο ιδρύθηκε το 1958 με την επωνυμία Βασιλικό Ίδρυμα Ερευνών και σκοπός της ιδρύσεώς του, η ενίσχυση των επιστημονικών ερευνών που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα και η εξασφάλιση περισσότερων ευκαιριών δημιουργικής έρευνας από έλληνες επιστήμονες.

Η Μαρία Αντωνίου, καθώς και τα υπόλοιπα Μέλη του Κλιμακίου που την συνόδευαν, ο Θανάσης Δαβάκης, Βουλευτής Λακωνίας και η Κωνσταντία Μπακαλιάνου, Μέλος Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ, είχαν μία εμπεριστατωμένη συζήτηση στην συνάντησή τους με τα Μέλη του Ιδρύματος, αναφορικά με το έργο, τα προγράμματα και τις δράσεις του Ιδρύματος.

Μετά το τέλος της επίσκεψης η Μαρία Αντωνίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το ΕΙΕ στα πενήντα χρόνια λειτουργίας του έχει να επιδείξει πρωτοπόρο ερευνητικό έργο στις επιστήμες τις οποίες καλλιεργεί, αποτελώντας έναν δυναμικό συντελεστή στην παραγωγή πρωτογενούς γνώσης και στην ανάπτυξη της βασικής έρευνας, όπως φαίνεται και από τα σημαντικά επιτεύγματα των Ινστιτούτων του στο χώρο της πρωταρχικής αποστολής τους. Η επιστημονική αριστεία σε διεθνές επίπεδο, η ενίσχυση της ερευνητικής και εκπαιδευτικής αποστολής του Ιδρύματος, η προώθηση της καινοτομίας και η σύνδεση με την οικονομία και την κοινωνία αποτελούν τον κοινό παρανομαστή των στόχων του Ιδρύματος και των θέσεων της ΝΔ, στον Τομέα Έρευνας και Καινοτομίας».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.