Αλαλούμ με το γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα: Αρνείται ότι έσπειρε τον κορονοϊό ο νοσηλευτής

Για πρώτη φορά μίλησε δημόσια ο εργαζόμενος στο γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα, που φέρεται να μετέδωσε τον κορονοϊό στους ηλικιωμένους τρόφιμους.

Μιλώντας στον Alpha, αρνείται ότι ήταν αυτός που έσπειρε τον κορονοϊό στη δομή φιλοξενίας, στην οποία πάνω από 40 ηλικιωμένοι διαγνώστηκαν με κορονοϊό. Όπως τονίζει, ο τρόφιμος που κατέληξε την Παρασκευή είχε εκδηλώσει συμπτώματα πριν από τον ίδιο.

“Στις 17 Σεπτεμβρίου άρχισε ο πονοκέφαλος, είχα κόπωση. Δεν ήξερα ότι ήμουν θετικός… Μετά τις 20 Σεπτεμβρίου εμφάνισα βήχα, πυρετό και δύσπνοια. Αν είχα αυτά τα συμπτώματα νωρίτερα θα είχα σταματήσει κατευθείαν” είπε μεταξύ άλλων ο νοσηλευτής, τονίζοντας ότι δεν έφυγε από το γηροκομείο λόγω του κορονοϊού αλλά γιατί βρήκε αλλού δουλειά.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στον Alpha, ο ηλικιωμένος που τελικά πέθανε από κορονοϊό, είχε εμφανίσει συμπτώματα πέντε ημέρες πριν από τον νοσηλευτή και συγκεκριμένα στις 12 Σεπτεμβρίου.

“Είχα ενημερώσει ότι υπήρχε κρούσμα. Ο ασθενής ήταν μιάμιση βδομάδα με συμπτώματα, από τις 12 Σεπτεμβρίου. Εγώ του έκανα κορτιζόνη με εντολή γιατρού. Τα συμπτώματα άρχισαν με πυρετό πάνω από 38… Μόλις είδα ότι μπήκε οξυγόνο, ενημέρωσα το γηροκομείο ότι ο άνθρωπος αυτός δεν πρέπει να είναι εδώ. Αυτά είναι γραμμένα”.

Όσο για τους ισχυρισμούς του ιδιοκτήτη του γηροκομείου ότι φορούσε διπλά γάντια και πολλές μάσκες μαζί, είπε: “Φορούσα διπλά γάντια. Φορούσα γιατί είχαν ήδη κρούσμα μέσα, τον ασθενή που απεβίωσε. Πώς λοιπόν να μη φοράω διπλά γάντια, διπλή μάσκα και προσωπίδα; Υπάρχουν κάμερες που τα έχουν καταγράψει. Και άλλοι ασθενείς ανέβασαν πυρετό μετά τον πρώτο ασθενή. Οι δύο ήταν στο ίδιο δωμάτιο με αυτόν. Κάποιοι άνθρωποι εκεί μέσα, ξέρουν πάρα πολύ καλά τι έχει γίνει”.

 

 

dikaiologitika.gr/