Τη μαγεία των Χριστουγέννων θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν  πιο έντονα οι πολίτες της Καστοριάς –και όχι μόνο- εντός ολίγων ημερών, καθώς  θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το θεματικό χωριό  ο “Άγιος Βασίλης των Ευχών”. 

Με μια ξεχωριστή συναυλία από το νεανικό συγκρότημα Vegas, θα σηματοδοτηθεί και επίσημα η έναρξή του στις  15 Δεκεμβρίου!

Ο “Αγιος Βασίλης των Ευχών” θα περιλαμβάνει πολλές δράσεις που αφορούν στη διασκέδαση των παιδιών, όπως μύλος, καρουζέλ, παγοδρόμιο κ.α.

Βάσει νόμου θα λειτουργήσουν επιπρόσθετα εντός του “χωριού” και εμπορικές επιχειρήσεις για 15 ημέρες. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Λάζαρος Ζήσης ενημέρωσε πως όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον ιδιώτη επιχειρηματία «Εμείς ως Δήμος παραχωρήσαμε το χώρο, ο επιχειρηματίας είναι εκείνος που έχει αναλάβει το στήσιμο για τα εμπορικά σπιτάκια καθώς και τη θεματική του. Σε ό,τι αφορά το κομμάτι του Δήμου, έχουν προγραμματιστεί παράλληλες εκδηλώσεις οι οποίες θα έχουν τη μορφή συναυλιών και άλλων δραστηριοτήτων εντός της πόλης. Με τις δράσεις αυτές και θα δείξουμε την πολύ καλή εικόνα της Καστοριάς μας, και παράλληλα θα ζωντανέψουμε τις γειτονιές».

Ο κ. Ζήσης δεν παρέλειψε να αναφέρει και τους λόγους για τους οποίος δεν λειτούργησε κατά τα προηγούμενα έτη το χριστουγεννιάτικο χωριό  «Στην ουσία ήταν μια προσπάθεια, και όχι μια απουσία, δύο χρόνων η οποία δεν πήγε όσο καλά θα θέλαμε. Ειδικά τη δεύτερη φορά, ως Δήμος προσπαθήσαμε να το λειτουργήσουμε μόνοι μας και να μην το δώσουμε σε ιδιώτη. Ωστόσο, καταλήξαμε  πως θα πρέπει να το λειτουργήσει ένας ιδιώτης, με σκοπό τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα».

 

Χρύσα Κοσμίδου

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.