Παύλος Φύσσας: Η δολοφονία του μουσικού που οδήγησε στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Ο Παύλος Φύσσας και η δολοφονία του τον Σεπτέμβριο του 2013 ήταν η αφορμή για να οδηγηθούν τα μέλη και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ενώπιον της δικαιοσύνης με την κατηγορία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013, στο Κερατσίνι, από τον Γιώργο Ρουπακιά, μέλος της Χρυσής Αυγής. Η δολοφονία αποδόθηκε σε πολιτικά κίνητρα, οι ανακρίσεις ενέπλεξαν και άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής και ήταν η αφορμή για περαιτέρω έρευνες για ποινικά αδικήματα στην οποία εμπλέκονται μέλη και ηγετικά στελέχη του κόμματος. Στην εξέλιξη των ερευνών, μεταξύ των προφυλακισμένων για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης συμπεριλήφθηκαν και βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Η περιγραφή της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο από 19/02/2014 πόρισμα των ανακριτριών για την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής έχει ως εξής:

«Τις βραδινές ώρες της 17ης-9-2013, ο Ιωάννης ΑΓΓΟΣ (ήδη κατηγορούμενος-προσωρινά κρατούμενος), ένας εκ των υπευθύνων ασφαλείας της τοπικής οργάνωσης της «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» στη Νίκαια (όπως ο ίδιος δηλώνει στην από 5-10-2013 απολογία του ενώπιον των Ανακριτών του Πρωτοδικείου Αθηνών, την οποία επιβεβαίωσε, την 1η-11-2013, απολογούμενος συμπληρωματικώς ενώπιον μας), ευρισκόμενος στην καφετέρια ‘Κοράλλι’, στο Κερατσίνι Αττικής, στη συμβολή των οδών Παύλου Μελά και Κεφαλληνίας, ντυμένος με τη ‘στρατιωτική’ αμφίεση (παντελόνι παραλλαγής, άρβυλα και μαύρη μπλούζα), για την παρακολούθηση ποδοσφαιρικού αγώνα, διαπίστωσε ότι σε διπλανό του τραπέζι καθόταν, με μια ολιγομελή παρέα, στη οποία συμμετείχαν και δύο νεαρές γυναίκες, ο Παύλος ΦΥΣΣΑΣ, μουσικός και γνωστός στην περιοχή για τις αντίθετες προς τη ‘Χρυσή Αυγή’ ιδεολογικές του απόψεις.

Μεταξύ 23.00’ και 23.30’, ο ανωτέρω Ιωάννης ΑΓΓΟΣ ειδοποίησε τηλεφωνικώς τον επίσης κατηγορούμενο Ιωάννη ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ, μέλος του πενταμελούς συμβουλίου της ως άνω τοπικής οργάνωσης (σύμφωνα με την από 14-10-2013 απολογία του ίδιου και την από 3-10-2013 απολογία του συγκατηγορουμένου του Γεωργίου Πατέλη ενώπιον των Ανακριτών του Πρωτοδικείου Αθηνών) για την παρουσία του Παύλου ΦΥΣΣΑ. Μετά ταύτα, με τηλεφωνικά μηνύματα (SMS), μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή της Τ.Ο. Νίκαιας, ενεργοποιήθηκαν, μέσα σε δέκα πέντε (15) λεπτά της ώρας περίπου, σαράντα (40) και πλέον μέλη της «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ», τα οποία έφθασαν στην περιοχή (βλ. από 20-9-2013 και υπ’ αριθ. πρωτ. 18802/20-942013 αναφορά του Δημητρίου Χατζησταμάτη, εξωτερικού φρουρού προς Τμήμα Ε.Φ .Κ.Κ Κορυδαλλού, από 18-9-2013 προανακριτική κατάθεση του ίδιου ενώπιον του Υπαστυνόμου Α’ Αλ. Ντόμαρη, από 24-9-2013 και από 3-12-2013 ένορκες καταθέσεις ενώπιον της Ανακρίτριας του ΣΤ’ Τμήματος Πρωτοδικείου Πειραιώς και ενώπιον μας αντίστοιχα του παραπάνω μάρτυρα).

Τα άτομα αυτά επέβαιναν σε δίκυκλες μοτοσικλέτες, εφοδιασμένα με κράνη, κοντάρια και σιδερογροθιές, ενώ ακολουθούσαν και άλλοι, με ΙΧΕ αυτοκίνητα, όπως ο κατηγορούμενος Αθανάσιος ΤΣΟΡΒΑΣ (βλ. την από 4-2-2014 απολογία του ενώπιον μας) και ο Γεώργιος ΡΟΥΠΑΚΙΑΣ, μέλος της ίδιας οργάνωσης και αναπληρωτής οικονομικός υπεύθυνος της Τ.Ο. Νίκαιας (βλ. «κατάλογο τοπικών οργανώσεων», που είχε συντάξει η «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ», στον οποίο αναγράφονται ο υπεύθυνος της Κεντρικής Διοίκησης αυτής, Δημήτριος Βλαχόπουλος καθώς και οι υπευθύνοι ανά τοπική οργάνωση, ο οποίος [κατάλογος] είχε παραδοθεί στη λογίστρια της οργάνωσης, Αγγελική Γεννατά, σύζυγο του ανωτέρω, βρέθηκε δε στην κατοχή της, κατά την έρευνα που διενήργησε το ΣΔΟΕ και κατασχέθηκε. Αντίγραφο του εγγράφου τούτου, προσυπογεγραμμένο από τους διενεργήσαντες την κατάσχεση καθώς και τη λογίστρια, μας παραδόθηκε στις 25-10-2013 και περιλαμβάνεται στο ανακριτικό υλικό).

Τα παραπάνω μέλη της «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» επιτέθηκαν στον Παύλο Φύσσα και την παρέα του, με συνέπεια να δημιουργηθεί κλίμα γενικότερης σύγχυσης, έντασης και εκφοβισμού του προαναφερόμενου (Παύλου Φύσσα), λόγω των προπηλακισμών, των ιαχών και των ύβρεων καθώς και του ξυλοδαρμού κάποιων από τους φίλους του (Π.Φύσσα) εκ μέρους κάποιων από τα μέλη της «Χρυσής Αυγής». Συγχρόνως, ο Γεώργιος ΡΟΥΠΑΚΙΑΣ εισήλθε με το αυτοκίνητό του επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη, κινούμενος αντίθετα προς το επιτρεπόμενο ρεύμα κυκλοφορίας, το ‘παράτησε’ στο μέσον της οδού, στο ύψος του αριθμού 62, εξήλθε απ’ αυτό βιαστικά και με ένα μαχαίρι, που έφερε μαζί του, περί ώρα 11.57′, έπληξε τον Παύλο Φύσσα επανειλημμένως στο αριστερό ημιθωράκιο, το ύψος της καρδιάς, με συνέπεια να επέλθει ο θάνατός του. Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που προσέτρεξαν, συνέλαβαν το Γεώργιο Ρουπακιά, ο οποίος και ομολόγησε την πράξη του»

dikaiologitika.gr

Με πληροφορίες από jailgoldendawn.com

You May Also Like

Συνοπτικά μέτρα για την εργασία λόγω COVID-19 σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην Ελλάδα

Table of Contents Hide Μέτρα προστασίας των μισθών και της απασχόλησης που…

Η Γη θα συνεχίσει να θερμαίνεται μέχρις ότου οι άνθρωποι πάψουν να καίνε πετρέλαιο, φυσικό αέριο και γαιάνθρακα.

Θάλαμος αερίων του θερμοκηπίου

Αυτά είναι όλα τα κόμματα που θα κατέβουν στις εκλογές

Δεκαεννέα κόμματα και πέντε συνασπισμοί κομμάτων δήλωσαν τελικά συμμετοχή στις εκλογές της…

Πνιγμός 6χρονης στην Κόρινθο: «Ο πατέρας γνώριζε ότι ήταν πνιγμένη κάτω από την βάρκα»

Εισαγγελική πρόταση κόλαφος για τον πατέρα της 6χρονης Αμέλειας που πνίγηκε στην Κόρινθο τον Αύγουστο του 2022.

Στους παιδικούς σταθμούς δεν θα γίνονται self test

Στους παιδικούς σταθμούς δεν θα γίνονται self test

Εκκλησίες: Πώς θα γίνουν περιφορά Επιταφίου & Ανάσταση -Τι θα γίνει με τον κόσμο

Εκκλησίες: Πώς θα γίνουν περιφορά Επιταφίου & Ανάσταση -Τι θα γίνει με…

Κορονοϊός: Συναγερμός στην κυβέρνηση για τους αρνητές και τη Βόρεια Ελλάδα

Με το βλέμμα στραμμένο στα σχολεία αλλά και στη Βόρεια Ελλάδα είναι…

Αντιδρά η Ιεραρχία στις λειτουργίες με 9 πιστούς. Τι θα ζητήσει η ΔΙΣ από την κυβέρνηση

Αντιδρά η Ιεραρχία στις λειτουργίες με 9 πιστούς. Τι θα ζητήσει η…

Άδεια ειδικού σκοπού: Τα έξι SOS για τους εργαζόμενους στο δημόσιο & ιδιωτικό τομέα

Άδεια ειδικού σκοπού: Τα έξι SOS για τους εργαζόμενους στο δημόσιο &…