Αρχική Κορωνοϊός Φούλαρε το Μαμάτσειο από ασθενείς λόγω έλλειψης χώρου-Μεταφορά περιστατικών σε άλλα νοσοκομεία

Φούλαρε το Μαμάτσειο από ασθενείς λόγω έλλειψης χώρου-Μεταφορά περιστατικών σε άλλα νοσοκομεία

Πέμπτη 8/10/20 5:30 ΜΜ

Φούλαρε το Μαμάτσειο από ασθενείς λόγω έλλειψης χώρου-Μεταφορά περιστατικών σε άλλα νοσοκομεία

Σε δύσκολη κατάσταση έχει περιέλθει το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης μετά την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην περιοχή μας. Ήδη νοσηλεύονται δέκα θετικοί ασθενείς και αρκετοί ύποπτοι με αποτέλεσμα ο όροφος να μην μπορεί να δεχτεί άλλους. Η παθολογική κλινική έχει χωριστεί, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είναι δυνατόν να μεταφερθούν ασθενείς με άλλα προβλήματα δίπλα σε κείνους με τον ιό είτε ακόμα και τους ύποπτους.

Ήδη έχουν ζητηθεί κλίνες από τις υπόλοιπες κλινικές για να αντιμετωπιστούν τα υπόλοιπα περιστατικά, δέκα από την χειρουργική, τέσσερις από τη μαιευτική, τέσσερις από την καρδιολογική .Με αυτούς τους ρυθμούς και έχοντας πια τα σκήπτρα στην αναλογία ασθενών με βάση τον πληθυσμό της περιοχής μας, το Νοσοκομείο θα αναγκαστεί σύντομα να διώχνει διάφορα περιστατικά εκτός COVID σε άλλα νοσοκομεία.

Το Νοσοκομείο της Κοζάνης που εξυπηρετεί το μεγαλύτερο όγκο κατοίκων στην Π.Ε. Κοζάνης δυστυχώς δεν έχει τις κλίνες και το κτίριο για την νοσηλεία περισσότερων ασθενών. Λάθη παρελθόντων ετών έρχονται τώρα μπροστά μας χωρίς να υπάρχει λύση.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

ΠΗΓΗ:http://www.prlogos.gr