Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας Δήμου Κοζάνης: Αυλαία για τις εκδηλώσεις με την απονομή των βραβείων του διαγωνισμού selfie

Με τη βράβευση των νικητών του διαγωνισμού selfie, ολοκληρώθηκε την  Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020 το σύνολο των δράσεων του Δήμου Κοζάνης, για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (ΕΕΚ) 2020.

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών πραγματοποιήθηκε η δράση «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο» κατά τη διάρκεια της οποίας πεζοδρομήθηκε μέρος του εμπορικού κέντρου της πόλης, όπου έλαβε χώρα μουσικό δρώμενο με το μουσικό σχήμα ενηλίκων του ΔΩΚ «Συνωμοσία των Κρουστών». Οι μουσικοί έδωσαν μια ευχάριστη νότα στην οδό Μακεδονομάχων, καταλήγοντας στην Πλατεία Νίκης, όπου παρέδωσαν τη σκυτάλη στο μουσικό Σωτήρη Κουτσουνάνο, ο οποίος παρουσίασε πρόγραμμα jazz-funk street music.

Η αυλαία έπεσε με την Tελετή Λήξης της ΕΕΚ, η οποία φέτος προβλήθηκε διαδικτυακά μέσα από το κανάλι του Δήμου στο youtube, λόγω των μέτρων πρόληψης της διάδοσης του covid-19. Γυμναστήρια της πόλης παρουσίασαν χορογραφίες στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο με παρουσιαστή τον youtuber Τόλη Τσιρούδη, αποδεικνύοντας ότι παρά τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε μπορούμε να παραμείνουμε δραστήριοι και δημιουργικοί.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο, τα δρομολόγια των mini bus ήταν δωρεάν για τους επιβάτες, μια ευγενική χορηγία του ΚΤΕΛ Αστικών.

Ο Δήμος Κοζάνης ευχαριστεί τους συνδιοργανωτές της φετινής ΕΕΚ : ΔΗΠΕΘΕ, ΟΑΠΝ, Δημοτική Αστυνομία και ΚΤΕΛ Αστικών Κοζάνης Α.Ε, που συνέβαλλαν αποφασιστικά στην υλοποίηση των δράσεων.