Αζέροι Τούρκοι εγκαταλείπουν οχυρωματική θέση και σκοτώνονται από αρμενικούς όλμους (βίντεο)

Βίντεο των αρμενικών αμυντικών δυνάμεων του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ) δείχνει Αζέρους Τούρκους στρατιώτες να εγκαταλείπουν πανικόβλητοι τις οχυρωματικές θέσεις τους, δεχόμενοι πυρά από όλμους, για να σώσουν τις ζωές τους, απόφαση που αποδείχτηκε καταστροφική, αφού στο σημείο που βρέθηκαν ακάλυπτοι, πίσω από ένα ανάχωμα, επλήγησαν από ισχυρότερα πυρά πυροβολικό και δεν πρέπει να επέζησε κανένας.

Η άτακτη και απείθαρχη αντίδραση των Αζέρων, όπως θα δείτε και στο βίντεο, δεν συνηθίζεται σε τακτικούς στρατούς, εκτός εάν είναι εντελώς ανεκπαίδευτοι.

Ή, υπάρχει πολύ ισχυρή πιθανότητα, οι συγκεκριμένοι να μην ήταν Αζέροι αλλά Τουρκμένοι τζιχαντιστές μισθοφόροι από τη Συρία, που μετέφερε ο Ερντογάν στο Αζερμπαϊτζάν υποτίθεται για να εργαστούν ως φύλακες πετρελαϊκών εγκαταστάσεων και βρέθηκαν ξαφνικά στην πρώτη γραμμή.

Όσοι Τουρκμένοι της Συρίας κατάφεραν να μιλήσουν σε διεθνή ΜΜΕ υποστήριξαν ότι εξαπατήθηκαν, δεν έχουν καμία διάθεση να πολεμήσουν ενάντια στους Αρμένιους και θέλουν να γυρίσουν σπίτια τους.

ΠΗΓΗ:www.tribune.gr