Έβγαλαν μάσκες με αντιβακτηριδιακή επίστρωση!

Πρωτοποριακή παραγωγή από εταιρεία του ΙΤΕ

 

Μάσκες προσώπου που…τελειώνουν τα μικρόβια έβγαλαν στον ΙΤΕ! Τις μάσκες με αντιβακτηριδιακή επίστρωση κατασκευάζει η εταιρία PCN Materials IKE, τεχνοβλαστός του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας που ιδρύθηκε πρόσφατα με χρηματοδότηση από το European Investment Fund μέσω του VC “Big Pi”.

Πρόκειται για την πρώτη μάσκα στην Ελλάδα που έχει αυτές τις ιδιότητες, όπως εξακριβώθηκε από ελέγχους στην χώρα μας και το εξωτερικό, όπως αναφέρει ο Γιώργος Κυριακίδης. Η επίστρωση με αντιβακτηριδιακή προστασία αποτελεί εθνική πρωτοπορία με σκοπό την προστασία της Δημόσιας υγείας και των πολιτών. Αξιοποιεί την τελευταία καινοτομία της νεοσύστατης εταιρίας, η οποία διαθέτει τέσσερις πατέντες στο αντικείμενο της φωτοκαταλυτικής αποδόμησης ρύπων της ατμόσφαιρας και καταπολέμησης παθογόνων. Η αντιβακτηριδιακή δράση έχει πιστοποιηθεί από μελέτες Ιδρυμάτων και φορέων του εσωτερικού αλλά και του εξωτερικού και είναι αποτέλεσμα δεκαετούς έρευνας.

Η εταιρεία  προχώρησε σε δωρεά 500 μασκών προσώπου με αντιβακτηριδιακή επίστρωση με σκοπό την προστασία των ερευνητών και διοικητικού προσωπικού του Ιδρύματος. Τις μάσκες θα παραδώσει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και ερευνητής του ΙΤΕ καθ. Γιώργος Κυριακίδης, στον πρόεδρο του Ιδρύματος, καθ. Νεκτάριο Ταβερναράκη  την ερχόμενη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου στη 1 το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος στις Βούτες.

Η εταιρία σκοπεύει σύντομα να διαθέσει στην αγορά αρκετό αριθμό από βαμβακερές μάσκες προσώπου με αντιβακτηριδιακή προστασία σε προσιτή τιμή, συμβάλλοντας στην κοινή προσπάθεια για μείωση της κυκλοφορίας αερόβιων παθογόνων κυρίως σε κλειστούς χώρους και χώρους με αυξημένο φορτίο, όπως νοσοκομεία και δομές προστασίας ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Η εταιρία PCN Materials IKE αναπτύχθηκε από τους Ερευνητές του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ (ΙΗΔΛ) του ΙΤΕ, Καθ. Γιώργο Κυριακίδη και Δρ. Βασίλη Μπίνα.

cretalive.gr