Μητσοτάκης: Χυδαίο το πρωτοσέλιδο της “Αυγής” – Θύελλα αντιδράσεων

“Χυδαίο” χαρακτηρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ το πρωτοσέλιδο της “Αυγής”, ένα πρωτοσέλιδο το οποίο προκάλεσε αντιδράσεις ακόμα και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Εγώ κρατώ την ενότητα του πολιτικού κόσμου απέναντι στη Χρυσή Αυγή. Σε ένα επίπεδο δεν σας κρύβω ότι με ενοχλεί η σπουδή με την οποία κάποιοι έσπευσαν να εκμεταλλευθούν πολιτικά αυτή τη δίκη. Κορυφαίο παράδειγμα το χυδαίο πρωτοσέλιδο της “Αυγής” που δείχνει τον πανικο και αν θέλετε την πολιτική ένδεια του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως θα ήθελα να κρατήσουμε τη νίκη της δημοκρατίας. Οι δημοκρατικοί πολίτες γυρίζουν την πλάτη σε τέτοιες συμπεριφορές” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και στο σημείο αυτό δεν μπορώ να μην πω ότι τίποτε από όλα αυτά δεν εθα είχε συμβεί εάν ο Αντώνης Σαμαράς, πρωθυπουργός το 2013, δεν είχε παραπέμψει την υπόθεση στη Δικαιοσύνη. Είναι κάτι το οποίο οφείλουμε να του το πιστώσουμε. Η Ιστορία θα γράψει ότι η Νέα Δημοκρατία είχε καθοριστικό ρόλο στο να κλείσει το κεφάλαιο Χρυσή Αυγή” προσθέτει ο πρωθυπουργός.

Το πρωτοσέλιδο που προκάλεσε σάλο

Η εφημερίδα η οποία παραδοσιακά εκπροσωπεί τον χώρο της Αριστεράς και δη της λεγόμενης ανανεωτικής, κάποτε του ΚΚΕ Εσωτερικού δηλαδή, την Κυριακή με το πρωτοσέλιδό της, έβαζε στο κάδρο της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αντώνη Σαμαρά. Μάλιστα, ως τίτλο έχει χρησιμοποιήσει το γνωστό “Δεν Είναι Αθώοι…”, γράφοντας από κάτω πως η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη και του κ. Σαμαρά συνμπορεύθηκε με τη Χρυσή Αυγή.

Μητσοτάκης: Χυδαίο το πρωτοσέλιδο της "Αυγής" - Θύελλα αντιδράσεων

Ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων με τη ΝΔ να κάνει λόγο για “πρακτικές Γκέμπελς”.

“Φυλακίστηκαν με κυβέρνηση Σαμαρά. Καταδικάστηκαν με κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το δημοσιογραφικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ υιοθετώντας πρακτικές Γκέμπελς επιχειρεί να κάνει το άσπρο – μαύρο όταν ακόμη και πρώην υπουργοί τους καταγγέλλουν μεθοδεύσεις υπέρ της Χρυσής Αυγής”.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η ανάρτηση στο Twitter του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα αλλά και οι δηλώσεις του στον ΑΝΤ1.

Επεσήμανε ότι “οι άνθρωποι αυτοί οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη επί κυβερνήσεως Σαμαρά και καταδικάστηκαν επί Κυβερνήσεως Μητσοτάκη. Επί 4,5 χρόνια η δίκη δεν κύλησε με τον ρυθμό που έπρεπε. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χρησιμοποιούσε τις ψήφους των βουλευτών της Χρυσής Αυγής σε κομβικά σημεία της νεότερης ιστορίας της χώρας, συμπράττοντας με τη Χρυσή Αυγή όταν ήταν στην αντιπολίτευση, χρησιμοποίησε την Χρυσή Αυγή για να ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά, τότε που ο Σταύρος Δήμας έλεγε ότι δεν ήθελε να εκλεγεί ΠτΔ με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής. Όταν έγινε κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ εργαλειοποίησε την Χρυσή Αυγή σε διάφορες περιπτώσεις”.

“Μαθητές του Γκέμπελς. Αυτοί που “έκαναν παιχνίδια” με τη ΧΑ και μείωσαν τις ποινές της καταγγέλλουν @kmitsotakis & @samaras_antonis που την οδήγησαν στην Δικαιοσύνη ως εγκληματική οργάνωση! Αυτοί που οφείλουν να απολογούνται παριστάνουν τους τιμητές! Στην Αυγή έδυσε η Δημοκρατία”, έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter ο κ. Πέτσας.

Άδωνις Γεωργιάδης: Είναι χυδαίο

Μέρα ντροπής για τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αυγή, χαρακτήρισε τη σημερινή ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά.

Όπως είπε, η Αυγή πήρε ένα σύνθημα που αφορούσε στην ποινική καταδίκη της Χρυσής Αυγής, το κομματικοποίησε “και υπονοεί ότι χρειαζόμαστε ποινική καταδίκη του Αντώνη Σαμαρά και του Κυριάκου Μητσοτάκη”.

“Αυτό δεν είναι δείγμα ήθους είναι δείγμα ανηθικότητας και παντελώς απαράδεκτο”, πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης πρόσθεσε ότι η Χρυσή Αυγή επί Σαμαρά πήγε φυλακή και επί Τσίπρα αποφυλακίστηκε, ενώ όταν χρειαζόταν αυξημένη πλειοψηφία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιούσε τις ψήφους της Χρυσής Αυγής.

Χαρακτήρισε το πρωτοσέλιδο χυδαίο και απέλπιδα προσπάθεια να καπελωθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής στη σκιά των πρόσφατων αποκαλύψεων Κοντονή, που σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη προκάλεσαν πανικό στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η απάντηση της “Αυγής”

“Λίγη ντροπή γιατί ο κόσμος θυμάται. Και μην παραχαράσσετε την ιστορία”, απαντά η εφημερίδα “Αυγή” στην ανακοίνωση της ΝΔ, καταλογίζοντας θράσος στο κυβερνών κόμμα.

“Δεν ήταν η Αριστερά με τον Κασιδιάρη στα συλλαλητήρια με τις περικεφαλαίες, ούτε με τον Λαγό στον Έβρο. Λιγότερο θράσος λοιπόν”, αναφέρει η εφημερίδα.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο λαός έχει μνήμη και θυμάται ποιος ξεπλένει τους νεοναζί

Στην κόντρα “Αυγής” – κυβέρνησης παρενέβη και η αξιωματική αντιπολίτευση με ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσου Ηλιόπουλου.

“Ο λαός έχει μνήμη και θυμάται ποιοι ξέπλεναν τους νεοναζί”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Νάσος Ηλιόπουλος, απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, για τη Χρυσή Αυγή.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρει ακόμη:

Με πρωτοφανή συντονισμό, η ΝΔ και οι καλοθελητές της λίστας Πέτσα προσπαθούν να συκοφαντήσουν την “Αυγή”, την Αριστερά και τους κοινωνικούς αγώνες για σχέσεις με τους νεοναζί εγκληματίες. Φανερώνουν έτσι ότι το βασικό τους άγχος ποτέ δεν ήταν η καταδίκη των νεοναζί”.

Πάντως, το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας προκάλεσε αντιδράσεις και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ με τον καθηγητή Ι. Λιάκο να τηρεί αποστάσεις, λέγοντας μεταξύ άλλων πως “Η πολιτική, όπως και η αναζήτηση ιστορικών ευθυνών δεν γίνεται με όρους ένοχος-αθώος, ούτε με λογική αναζήτησης ποινικών ευθυνών. Ένα πράγμα οι ποινικές ευθύνες, ένα εντελώς διαφορετικό οι πολιτικές και ιστορικές ευθύνες και αιτίες”.

Για απόδειξη πανικού του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο το ΚΙΝΑΛ κάνοντας λόγο για διχαστικό λόγω των συγκεκριμένων κομμάτων.

ΠΗΓΗ:www.thetoc.gr

You May Also Like

Συνάντηση μοτοσικλετιστών στο Διδυμότειχο

Βραβεύτηκε ο γηραιότερος ενεργός μοτοσικλετιστής της περιοχής

Αλκ. Βατόπουλος: Ρεαλιστικό σενάριο να τελειώσει η πανδημία με την Ομικρον

«Μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα τελειώσει, αλλά δεν πρέπει να χαλαρώσουμε», τόνισε…

Πτολεμαΐδα – Κ. Μητσοτάκης

Μονάδα στρατηγικής εφεδρείας για τη χώρα η “Πτολεμαΐδα V”

Μαρέβα Γκραμπόφσκι: Το «ευχαριστώ» στις γυναίκες αστυνομικούς

Μια διακριτική επίσκεψη πραγματοποίησε κατά την παραμονή της στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο…

Τι σημαίνει για την Ελλάδα το τέλος των πωλήσεων αυτοκινήτων με κινητήρες βενζίνης και ντίζελ

Τι σημαίνει για την Ελλάδα το τέλος των πωλήσεων αυτοκινήτων με κινητήρες…

Μίνα Γκάγκα: Τέλος τα μονοκλωνικά – Θα χρησιμοποιούνται αντιικά χάπια

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα – Σταθερή πορεία με υψηλό αριθμό κρουσμάτων παρατηρείται, στην επικράτεια,…

Εθνική ακρωτηριασμένων: Το χρυσό παπούτσι και το χέρι του Θεού σκοράρουν στο πλεκτό

Table of Contents Hide Έτσι ξεκίνησαν όλα…Από όλη την ΕλλάδαΑναμένουν την… αναγνώρισηΟ…

Εξηγήσεις από ΟΠΕΚΕΠΕ για το πού ήταν κρυμμένα τα 88 εκατ. ευρώ του τσεκ

Ένα μήνα μετά την προκαταβολή του τσεκ, αρχίζει να βρίσκει άκρη ο ΟΠΕΚΕΠΕ για το πού «χάθηκαν» τα 88 εκατ. ευρώ της βασικής ενίσχυσης

ΕΣΥ: Διευρύνεται η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα

Ασθενείς σε ιδιωτικές κλινικές για νοσηλεία και χειρουργεία με αφορμή τον κορονοϊό