Πύρρος Δήμας: Δεν είμαι αλβανικής καταγωγής, είμαι Ελληνας που γεννήθηκε στην Αλβανία

Ο θρύλος της Άρσης Βαρών και πρώην βουλευτής, Πύρρος Δήμας απάντησε στην Έλενα Ακρίτα για ένα άρθρο της που τον χαρακτηρίζει «αλβανικής καταγωγής».

Με αφορμή τη δίκη της Χρυσής Αυγής η Έλενα Ακρίτα έγραψε ένα άρθρο στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» και αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό που είχε γίνει στα έδρα της Βουλής το 2014.

Ο Πύρρος Δήμας
© Φωτογραφία : SOOC/Angeliki Panagiotou

«Τιμητική μνεία στον Πύρρο Δήμα. Το 2014, όταν ο βουλευτής Νίκος Μίχος σηκώνεται να πλακώσει τον Πέτρο Τατσόπουλο, ο Δήμας, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τότε, ορμάει και του κόβει τον δρόμο, λέγοντάς του να μην τολμήσει να προχωρήσει ούτε βήμα. Ο Μίχος λουφάζει κι ο Κασιδιάρης τον τραβάει κακήν κακώς πίσω στα έδρανα. Ο αλβανικής καταγωγής πρωταθλητής μας – ναι, έχει σημασία – με τη στάση του δίνει ένα μάθημα δημοκρατίας σε όλο το ελληνικό Κοινοβούλιο. Τιμητική μνεία στον Πέτρο Τατσόπουλο.», έγραψε η Ακρίτα.

Ο Πύρρος Δήμας πληροφορήθηκε για τον χαρακτηρισμό της Ακρίτα στο επίμαχο κείμενο και της έστειλε το παρακάτω μήνυμα: «Γεια σας κυρία Ακρίτα. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την αναφορά σας στο πρόσωπο μου στο άρθρο σας στα Νέα. Επιτρέψτε μου μόνο μία διόρθωση. Δεν είμαι αλβανικής καταγωγής. Είμαι Έλληνας που γεννήθηκε στην Αλβανία, παιδί της μειονότητας. Ασφαλώς θα έγινε εκ παραδρομής, απλώς ήθελα να το επισημάνω. Να είστε καλά και σας ευχαριστώ πολύ»!

Μάλιστα ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Melisses, πόσταρε σε instagram story την απάντηση – ατάκα του Πύρρου Δήμα και έγραψε από τη μεριά του: «Ένας από του ήρωές μου ο Πύρρος Δήμας».

ΠΗΓΗ:sputniknews.gr