Στο Επίπεδο 2 (Επιτήρησης) ο Δήμος Γρεβενών σύμφωνα με τον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τον Κορονοϊό

 

Σε πλήρη ισχύ είναι από σήμερα Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020 τα νέα προληπτικά μέτρα που αποφάσισε η Ελληνική Κυβέρνηση για την αποφυγή της μετάδοσης και της διασποράς του κορονοϊού και τα οποία χωρίζονται σε τέσσερα διαφορετικά επίπεδα ανάλογα με την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση των επιδημιολογικών μεγεθών που επικρατεί σε κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας. Ειδικότερα, τα τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας είναι το Επίπεδο 1 – Ετοιμότητας, Επίπεδο 2 – Επιτήρησης, Επίπεδο 3 – Αυξημένης Επιτήρησης και Επίπεδο 4 – Αυξημένου Κινδύνου.

 

Σύμφωνα με τον Χάρτη, η Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών και κατ’επέκταση ο Δήμος Γρεβενών, υπάγονται στο Επίπεδο 2 που σημαίνει καθεστώς Επιτήρησης και το οποίο συνοδεύεται από μια δέσμη στοχευμένων τοπικών μέτρων για την ασφαλή και ομαλή συνέχιση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

 

Σημειώνεται ότι ο Υγειονομικός Χάρτης θα επικαιροποιείται ανά 14 ημέρες με βάση τις εισηγήσεις ειδικής επιτροπής λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας ή και συχνότερα, όταν αυτό επιβάλλεται από τους υγειονομικούς και επιδημιολογικούς δείκτες. Επιπλέον, ο προσδιορισμός των μέτρων και κανόνων υπόκειται σε τροποποιήσεις με βάση νεότερα επιστημονικά και ερευνητικά δεδομένα.

 

Από την πλευρά της η Δημοτική Αρχή των Γρεβενών καλεί όλους τους πολίτες να επιδείξουν τη δέουσα ατομική υπευθυνότητα για την πιστή τήρηση των μέτρων προκειμένου να αποδώσουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα που θα μειώσουν τον κίνδυνο εξάπλωσης της λοίμωξης Covid-19, προστατεύοντας έτσι τη Δημόσια Υγεία και συμβάλλοντας στη γρηγορότερη επιστροφή του κοινωνικού συνόλου στην κανονικότητα.

 

Κλείνοντας, ο Δήμος Γρεβενών επισημαίνει ότι μετά τον πρόσφατο εντοπισμό επιβεβαιωμένου κρούσματος στο κτίριο του Δημαρχείου την προηγούμενη εβδομάδα, ενεργοποιήθηκαν αμέσως τα ανάλογα υγειονομικά πρωτόκολλα καθώς πραγματοποιήθηκαν εργασίες καθαρισμού και απολύμανσης αλλά και η διενέργεια δειγματοληπτικών τεστ από τον ΕΟΔΥ, τα οποία στο σύνολό τους-είκοσι ένα τον αριθμό-βγήκαν αρνητικά.

 

You May Also Like

Κορωνοϊός – Έρευνα: Το αντιγριπικό εμβόλιο μπορεί να βοηθήσει την άμυνα του οργανισμού

Κορωνοϊός – Έρευνα: Το αντιγριπικό εμβόλιο μπορεί να βοηθήσει την άμυνα του…

Songbird: Η πρώτη ταινία για τον έρωτα στα χρόνια της πανδημίας είναι γεγονός

Στην νέα ταινία του Michael Bay η χρονιά είναι 2024, ο ιός…

Κορονοϊός: Στο “κόκκινο” το Εθνικό Σύστημα Υγείας – Φόβοι για τις εντατικές

Κορονοϊός: Στο “κόκκινο” το Εθνικό Σύστημα Υγείας – Φόβοι για τις εντατικές

24 εκατ. ευρώ στους Δήμους της χώρας από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Τα ποσά που θα δοθούν στους Δήμους Άργους Ορεστικού και Νεστορίου

24 εκατ. ευρώ στους Δήμους της χώρας από το Ταμείο Παρακαταθηκών και…

Έρευνα του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στην οικονομία και τις επιχειρήσεις

Έρευνα του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στην οικονομία…

Ο Κ. Καλεντηριάδης (μέλος του ΕΒΕ Κοζάνης) γράφει για την περιπέτειά του από τη στιγμή που διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό (Βίντεο)

Ο Κ. Καλεντηριάδης (μέλος του ΕΒΕ Κοζάνης) γράφει για την περιπέτειά του…

Νοσοκομείο Ευαγγελισμός Κυριακή βράδυ: Η εικόνα που κόβει την ανάσα

Νοσοκομείο Ευαγγελισμός Κυριακή βράδυ: Η εικόνα που κόβει την ανάσα

Συγκλονίζει τραυματιοφορέας με κορονοϊό: Παλεύω εννέα ημέρες για να ζήσω, δε μπορώ να πάρω αναπνοή

Συγκλονίζει τραυματιοφορέας με κορονοϊό: Παλεύω εννέα ημέρες για να ζήσω, δε μπορώ…

Μπουρλά: Δεν είμαστε σίγουροι αν κάποιος που έχει εμβολιαστεί θα μπορεί να μεταδώσει τον κοροναϊό

Μπουρλά: Δεν είμαστε σίγουροι αν κάποιος που έχει εμβολιαστεί θα μπορεί να…

Σημαντικά αυξημένη η κινητικότητα των Ελλήνων στο δεύτερο lockdown

Σημαντικά αυξημένη η κινητικότητα των Ελλήνων στο δεύτερο lockdown