Ο Σύμβουλος Ασφαλείας του Λευκού Οίκου τηλεφώνησε για «πίεση» στον Καλίν

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον εκπρόσωπο της τουρκικής Προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν, είχε το βράδυ της Τρίτης ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Ο’ Μπράιαν. O Αμερικανός αξιωματούχος τηλεφώνησε στον Καλίν για να ασκήσει πιέσεις στην Άγκυρα προκειμένου να αποκλιμακώσει την ένταση στη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, οι δύο άνδρες συζήτησαν για την έκρυθμη κατάσταση του Ναγκόρνο Καραμπάχ και την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Ιμπραήμ Καλίν επανέλαβε τη σημασία της σύγκλησης πολυμερούς διάσκεψης για την Ανατολική Μεσόγειο, την οποία έχει προτείνει η Άγκυρα, τονίζοντας πως η Τουρκία με τις καλές διαθέσεις της και την προσέγγισή της με βάση τον διάλογο έχει μειώσει τις εντάσεις στην περιοχή.

Επιπλέον ο Καλίν υπογράμμισε πως η Τουρκία αναμένει από τις ΗΠΑ μία δίκαιη και αμερόληπτη στάση στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ τοποθετήθηκαν χθες με διπλή παρέμβαση για τις εντάσεις στην περιοχή.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποδοκιμάζουν την ανακοίνωση που εξέδωσε η Τουρκία στις 11 Οκτωβρίου για την πραγματοποίηση ερευνητικών δραστηριοτήτων κοντά στην περιοχή του Καστελλόριζου, τόνισε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, ενώ λίγο αργότερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάλεσε την Τουρκία να ανακαλέσει την απόφαση για το άνοιγμα των Βαρωσίων.

ΠΗΓΗ:www.tribune.gr