Μετά τις συνεχιζόμενες αποχωρήσεις αιρετών, από θεσμικές θέσεις που κατείχαν, της πλειοψηφούσας Δημοτικής Παράταξης στον Δήμο Καστοριάς, εκτιμώ ότι ο πολίτης πλέον ψάχνει το δικό του στήριγμα, για τη λύση και προώθηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει καθημερινά. Με αφορμή λοιπόν αυτά που συμβαίνουν στον Δήμο Καστοριάς, επαναφέρω την πρόταση του θεσμού “Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης”

Ανοιχτή Επιστολή – Πρόσκληση, προς το Δήμο Καστοριάς

Θέμα: «Επαναπροκήρυξη για την επιλογή “Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης” στο Δήμο Καστοριάς» πρόταση του Δημοτικού Συμβούλου Γιώργου Πετκανά:

Ο Δήμαρχος Καστοριάς, λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 77 του Ν.3852/2010 ΦΕΚ 87/Α’/7.6.2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Διοίκησης της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης. Τις διατάξεις του άρθρου 4 του Ν.4257/2014 ΦΕΚ 93/14.4.2014 τεύχος Α’: «Επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών». Το αριθμ. 27230/7.6.2011 έγγραφο του ΥΠΕΣΔΑ & ΗΔ «Διευκρινήσεις αναφορικά με τη διαδικασία εκλογής και την καταστατική θέση του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης» άρθρο 77 του Ν.3852/ 2010 και του «Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης» άρθρο 179 του Ν.3852/ 2010».

Ότι σε προγενέστερη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καστοριάς, δεν επετεύχθη η σχετική πλειοψηφία υπό του Νόμου πλήρωσης της συγκεκριμένης προβλεπόμενης θέσης, δύναται τώρα ο Δήμαρχος να επαναπροκηρύξει διαγωνισμό για την επιλογή “Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης” στο Δήμο Καστοριάς.

Ως “Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης” επιλέγεται πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας. Υποψηφιότητες μπορούν να υποβάλλονται με δήλωση που κατατίθενται στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καστοριάς, έως την έναρξη της διαδικασίας επιλογής, δηλαδή από την ημερομηνία ανάρτησης της προκήρυξης στην ιστοσελίδα του Δήμου Καστοριάς, καθώς και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Ως “Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης” δεν μπορεί να επιλεγεί αιρετός Δήμου, Περιφέρειας ή Βουλευτής. Ως προς το αξίωμα του “Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης” ισχύουν τα κωλύματα και τα ασυμβίβαστα που προβλέπονται στο άρθρο 14 του Ν.3852/10. Η θητεία του, ακολουθεί τη θητεία της Δημοτικής Αρχής. Κρίνεται τώρα απαραίτητη, παρά ποτέ, η πλήρωση της θέσης του “Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης” στο Δήμο Καστοριάς, ώστε να μπορέσει ως Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του, προς το συμφέρον των πολιτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Σε εξέλιξη οι εργασίες συντήρησης των σχολικών μονάδων της Καστοριάς

Το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει στις 11 Σεπτεμβρίου και οι αρμόδιες υπηρεσίες…

1η Συνάντηση της ομάδας Εργασίας για την υποστήριξη των εξαγωγών και της εξωστρέφειας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

1η Συνάντηση της ομάδας Εργασίας για την υποστήριξη των εξαγωγών και της…

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Διαδικτυακή Επιμορφωτική Εκδήλωση στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Teacher Training & Attention in Autism (TTAA)

    Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Διαδικτυακή Επιμορφωτική Εκδήλωση στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού…

ΕΤΑΚ: Εκπαιδευτική καταρρίχηση για τη σωστή χρήση των σχοινιών

ΕΤΑΚ: Εκπαιδευτική καταρρίχηση για  τη σωστή χρήση των σχοινιών

Εγκληματική αδιαφορία πού προκαλεί πολλαπλούς κινδύνους η ανεξέλεγκτη απόρριψη των κενών φιαλών φυτοπροστατευτικών σε αγροτικές περιοχές

Νίκος Παναγιωτόπουλος:‘’ οποίος κατουράει στην θάλασσα το βρίσκει στο αλάτι ‘’

Νέα επίθεση με φόλες στο Κέντρο Αναπαραγωγής Ελληνικού Ποιμενικού του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ

  Νέα επίθεση με φόλες στο Κέντρο Αναπαραγωγής Ελληνικού Ποιμενικού του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ

Φωτογραφίες από τη Χειροτονία του π. Αθανάσιου Γιαννουσά

Αυτήν την ώρα στον κατάμεστο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών,…

Εθιμοτυπική Επίσκεψη του νέου Διοικητή Περιφερειακής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Μακεδονίας στον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς.

Εθιμοτυπική Επίσκεψη του νέου Διοικητή Περιφερειακής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Μακεδονίας στον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς.

Η τοποθέτηση της Μαρίας Αντωνίου σε Επιτροπή της Βουλής για την παραγωγή του Φαρμάκου στην Ελλάδα ως πεδίο Έρευνας και Καινοτομίας

Η τοποθέτηση της Μαρίας Αντωνίου σε Επιτροπή της Βουλής για την παραγωγή…