Ένα χιλιοστό μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα η Τουρκία είναι παράνομη

Η Τουρκία εξέδωσε παράνομη NAVTEX για έρευνες νοτίως του Καστελλορίζου.

Tο Oruç Reis επέστρεψε για έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Η Τουρκία άνοιξε μέρος της κατεχόμενης Αμμοχώστου.

Το «Barbaros» ακόμη βρίσκεται εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Οι τουρκικές Αρχές σκόπιμα ανάγκασαν το κυβερνητικό αεροσκάφος όπου επέβαινε ο υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας να κάνει κύκλους επί 20 λεπτά.

Στην τρέχουσα Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, με δήλωση του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών, αποφασίζεται να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Τουρκία, χρόνος παρεμπιπτόντως που λήγει με την λήξη της παράνομης Τουρκικής NAVTEX.

Η ΕΕ ακόμη μια φορά στηρίζει τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας υπονομεύοντας την ίδια της την απόφαση για συνέπειες εις βάρος της που έλαβε στη προηγούμενη σύνοδο κορυφής, δύο εβδομάδες νωρίτερα.

Η Αθήνα;

Η Αθήνα, συνεχίζει να τείνει σταθερά χείρα φιλίας και «συνεννόησης» προς την Τουρκία, υπουργοί δε της Ελληνικής κυβέρνησης, όχι μόνον αγνοούν ότι η Τουρκία παράνομα βρίσκεται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, προβάλλουν μάλιστα με δηλώσεις τους όρια αποτροπής τα 6 μίλια.

Η αντιπολίτευση ξαφνικά θυμήθηκε τα 12 μίλια.

Μα η Τουρκία, κυρίες και κύριοι –απευθύνομαι σε εσάς που αντιπροσωπεύετε τον πολίτη και το έθνος– είναι παράνομη από την στιγμή που έκδωσε την παράνομη NAVTEX!

Ένα χιλιοστό μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα είναι παράνομη!

Υπέρ τα εσκαμμένα πηδάτε, όλοι σας!

Δεν έχετε αντιληφθεί ότι παρ όλη τη θολούρα του, αφού αναφέρεστε συνεχώς σε «κόκκινες γραμμές», προσπαθώντας να καλύψετε την έλλειψη σθένους σας και τις μηχανουργίες σας, ο Έλληνας πολίτης έχει τα δικά του όρια! Θύελλα θα υψωθεί αν βροντοφωνάξει «ως εδώ και με παρέκει».

Κι αν πέσει η Κυβέρνηση κι αν αναγκαστεί να μπει η Ελλάδα στον κυκεώνα νέων εκλογών, την εθνική κυριαρχία της χώρας φοβάμαι, που σαν ακέφαλη όρνιθα θα προσπαθεί μάταια να αντικρούσει τον Τούρκο.

Διερωτώμαι, αντιλαμβάνεστε ότι ο Τούρκος έχει εισβάλλει στην Ελλάδα και εσείς αντί να του κόψετε τα πόδια χαριεντίζεστε μαζί του;

Πράγμα αδιανόητο, τουλάχιστον για μένα, είναι ότι συνεχίζει με πάθος η Αθήνα να διαλαλεί ότι η Ελλάδα στηρίζεται στο Διεθνές Δίκαιο.

Στην ουσία όμως, η Αθήνα στηρίζεται σε κάποιες μεγάλες δυνάμεις που είναι μάλιστα ξεκάθαρα εναντίον των εθνικών της συμφερόντων.

Μια από αυτές είναι η Γερμανία. Μια χώρα που είναι για διάφορους δικούς της λόγους και χωρίς καμιά απολύτως αμφιβολία φιλότουρκη.

Μια χώρα που εμφανέστατα δεν «επιτρέπει» στην Αθήνα ακόμη και να αρθρώσει τη λέξη «κυρώσεις».

Αναμένουμε δηλαδή, αν είναι δυνατόν, να μεσολαβήσει προς όφελος μας μια οποιαδήποτε τέτοια χώρα.

Μα, είμαστε σώφρονες; Αν όντως έτσι είναι μάλλον δεν είμαστε.

Η πραγματικότητα μια συνεπάγεται να είναι, παρόλα τα κατά καιρούς πατριωτικά ξεσπάσματα από όλους σχεδόν τους αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης:

Οι ελληνικές θέσεις μετατοπίσθηκαν είτε επιτήδεια είτε λόγω διπλωματικής μας αστοχίας προς τις αντίστοιχες τουρκικές.

Η Γαλλία είναι μια χώρα που λόγω κοινών με τα ελληνικά συμφέροντα πρότεινε χείρα φιλίας, μάλιστα το Παρίσι προσέφερε στην Αθήνα και συμφωνία αμυντικής συμμαχίας.

Τι έγινε με αυτό το θέμα; Μάλλον κάψαμε και αυτό το χαρτί.

Μάλλον σίγουρα το κάψαμε. Αφού εκτός της Γερμανίας και η Γαλλία ζήτησε στην τρέχουσα Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Τουρκία.

Τι έγινε με τα Rafale; Μεταχειρισμένα και μη; Ίδωμεν.

Διαλαλούσε η Αθήνα ότι η Άγκυρα απομονώθηκε. Ξεκάθαρα όχι, η Αθήνα απομονώθηκε…

 

ΠΗΓΗ: https://www.tribune.gr/blog/news/article/698224/ena-chiliosto-mesa-stin-elliniki-yfalokripida-i-toyrkia-einai-paranomi.html#