SONY DSC

Άμεση και συγκινητική ήταν ανταπόκριση των συμπολιτών μας στην προσπάθεια της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, που ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας – Πρόνοιας & Κοινωνικής Συνοχής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας,  συγκέντρωσε είδη πρώτης ανάγκης για τους μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί στα σύνορα.

 

Μέσα σε λίγες μέρες κατάφερε να συγκεντρωθεί μια αξιόλογη ποσότητα τροφίμων μακράς διαρκείας καθώς και ειδών υγιεινής, ενώ  από νωρίς το πρωί, η αποστολή, βρίσκεται καθοδόν προς την Ειδομένη, στο Κιλκίς με όχημα της Περιφερειακής Ενότητας, προκειμένου να παραδοθούν εκεί μέχρι το μεσημέρι.

Περισσότεροι από 20 τόνοι  τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, είχαν συγκεντρωθεί   μέχρι τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015, στις Περιφερειακές Ενότητες στην Δυτική Μακεδονία, για να ταξιδέψουν το πρωί της Τετάρτης ( 16/9 )  για τους πρόσφυγες στην Ειδομένη.

Οι  ποσότητες όπως αναμενόταν αυξήθηκαν , καθώς βοήθησαν επίσης οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της περιοχής, καθώς είχαν ενημερώσει πως την τελευταία ημέρα της συλλογής είχαν ενημερώσει να προσφέρουν την βοήθειά τους, όπως δήλωσε  ο Αντιπεριφερειάρχης  Υγείας-Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής Δυτικής Μακεδονίας κ. Σταύρος Γιαννακίδης.

Εν τω μεταξύ θα ακολουθήσει και δεύτερη αποστολή με είδη ένδυσης, υπόδησης καθώς και αδιάβροχα που είναι επίσης απαραίτητα λόγω των καιρικών συνθηκών, καθώς η περιφέρεια έχει κάνει αίτημα προς τη ΔΕΗ Α.Ε. ώστε να συνδράμει από την πλευρά της.

SONY DSCΑξίζει να σημειωθεί ότι στο ισόγειο της περιφερειακής ενότητας Καστοριάς καθώς επίσης και στις περιφερειακές ενότητες Γρεβενών, Κοζάνης και Φλώρινας, συγκεντρώθηκαν ποσότητες από γάλατα, είδη προσωπικής υγιεινής, νερά και τρόφιμα μακράς διάρκειας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανταπόκριση του κόσμου που ήταν πολύ μεγάλη όπως είπε και κυρίως  τις τελευταίες ημέρες, όπου εκατοντάδες κόσμου προσέφεραν από το υστέρημα τους για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες στην εν λόγω περιοχή.

Πιο αναλυτικά, τα είδη που συγκεντρώθηκαν είναι τα εξής:

  •  220 γάλατα 1 λίτ.
  • 500 γάλατα 250 γραμ.
  • 2 κιβώτια βρεφικά γάλατα (2ης ηλικίας)
  • 1800 μπουκαλάκια νερού 0,50 λιτ.
  •       90 μπουκάλια νερού 1,5 λιτ.
  • 240 χυμούς 250 ml.
  • 50 χυμούς 1 λίτ.
  • 1 κιβώτιο βρεφικές κρέμες
  • 1 κιβώτιο κονσέρβες
  • 22 κιβώτια είδη διατροφής  (μπισκότα, κριτσίνια, κρακεράκια, φρυγανιές, παστέλια, ξηρούς καρπούς)
  •   16 κιβώτια είδη υγιεινής (μωρομάντιλα, χαρτομάντιλα, σερβιέτες, βρεφικές πάνες, χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, χαρτοπετσέτες, σαμπουάν, σαπούνια)
  •   80 μεγάλες σακούλες με ρουχισμό, υποδήματα και σκεπάσματα

SONY DSC

Η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς ευχαριστεί  θερμά την Ι.Μ. Καστοριάς, τον Δήμο Άργους Ορεστικού, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καστοριάς,            τον Σύλλογο Υπαλλήλων της ΠΕ Καστοριάς, τον Σύλλογο Υπαλλήλων Δήμων νομού Καστοριάς, τον Σύνδεσμο Ελλήνων Γουνοποιών, τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Μηλίτσας, το τμήμα Κτηνιατρικής Καστοριάς, τον Εκπολιτιστικό Δισπηλιού, τον Προοδευτικό Σύλλογο Καστοριάς, τον Πολιτιστικό Αθλητικό Όμιλο Καλαθοσφαίρισης Μεσοποταμίας, το Σύνδεσμο ΑΕΚ Καστοριάς, τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Φουντουκλή-Χλόη, τον Σύλλογο Διδασκόντων Γυμνασίου Οινόης, τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο «το Απόζαρι», τον Όμιλο Πολιτιστικής Ανάπτυξης ΜΥΗΣΙΣ, τον Πολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο Λεύκης «η Αγία Τριάδα», τον Κυνηγητικό Σύλλογο Καστοριάς, την Κίνηση Αλληλεγγύης «Κανείς μόνος στην Κρίση», τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς, τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο ΛΥΒ Καστοριάς, καθώς και όλους τους ανώνυμους πολίτες της περιοχής μας, που ανταποκρίθηκαν σε αυτό το κάλεσμα,  συμμετέχοντας ενεργά στη στήριξη   των ανθρώπων αυτών, που συνεχίζουν να δοκιμάζονται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Πραγματοποιήθηκε το 1ο Επιστημονικό Συνέδριο Εκτροφής Γουνοφόρων Ζώων στο Άργος Ορεστικό και στη Σιάτιστα

Πραγματοποιήθηκε το 1ο Επιστημονικό Συνέδριο Εκτροφής Γουνοφόρων Ζώων στο Άργος Ορεστικό και…

Ομιλία της Ολυμπίας Τελιγιορίδου στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό

Ομιλία της Ολυμπίας Τελιγιορίδου στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό

Ευχαριστήριο Κοινωνικού Παντοπωλείου Καστοριάς

Για την ευγενική χορηγία προϊόντων

Προκήρυξη Δ.Π.Μ.Σ. “Ενεργειακές Επενδύσεις και Περιβάλλον” ακαδημαϊκού έτους 2021-2022

  Προκήρυξη Δ.Π.Μ.Σ. “Ενεργειακές Επενδύσεις και Περιβάλλον” ακαδημαϊκού έτους 2021-2022

Συνελήφθη 41χρονος αλλοδαπός για παράβαση του τελωνειακού κώδικα στην Φλώρινα

  Κατασχέθηκαν 500 πακέτα τσιγάρα, 1 όχημα και 2 κινητά τηλέφωνα

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της K.W.ANDRI

Το Σάββατο 20 Μαΐου 2017 και ώρα 18:30 πραγματοποιήθηκε  στη Δημοτική Βιβλιοθήκη…

Εργατικό Κέντρο Καστοριάς: Καμία εμπλοκή σε μικροπολιτικά παιχνίδια των Αυτοδιοικητικών εκλογών

Ανακοίνωση σχετικά με τη συνέντευξη του προέδρου σε τοπικό μέσο

Ο Δήμος Καστοριάς ευχαριστεί όλους τους συνδιοργανωτές για τη συμμετοχή  και την άψογη συνεργασία στην «Παγκόσμια Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο»

Ο Δήμος Καστοριάς ευχαριστεί όλους τους συνδιοργανωτές για τη συμμετοχή  και την…