Κρατείται για τέταρτη ημέρα στη ΓΑΔΑ 14χρονος μαθητής – Τι λέει η μητέρα του

ΓΑΔΑ

Στη ΓΑΔΑ κρατείται από την περασμένη Πέμπτη ένας 14χρονος μαθητής, ο οποίος συνελήφθη κατά τα επεισόδια στο μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Για τη σύλληψη του 14χρονού γιου της για τα επεισόδια στο μαθητικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα μίλησε στον η μητέρα του, Αργυρώ.

Σημείωσε ότι επιτρέπεται, λόγω κορονοϊού, μόνο η τηλεφωνική επικοινωνία με τον γιο της, ενώ απαγορεύεται η επίσκεψη του. Μόνο ο δικηγόρος της οικογένειας έχει συναντηθεί με τον Βαγγέλη.

Μιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,5 η μητέρα του είπε ότι ο ανήλικος κατηγορείται για συμμετοχή στα επεισόδια διότι βρέθηκε στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή. “Η τσάντα του μου παραδόθηκε άδεια. Με καθησύχασαν ότι είχε μόνο συμμετοχή. Είναι ο μοναδικός με διαφορετικό ρουχισμό, συνελήφθη μακριά από τους κουκουλοφόρους” και λόγω αλλαγής του νόμου πλέον η συμμετοχή στα επεισόδια αντιμετωπίζεται ως κακούργημα. Ο 14χρονος θα περάσει σήμερα από τον ανακριτή.

Η μητέρα του μίλησε και για τη ψυχολογική κατάσταση του ανήλικου, σημειώνοντας ότι είναι ένα δυνατό παιδί που θέλησε απλώς να εκφράσει τα αιτήματα των συμμαθητών του, αφού είναι μέλος του 15μελούς του σχολείου του. Όμως βρίσκεται στα κρατητήρια του ΓΑΔΑ μαζί με ανθρώπους που έχουν τελέσει ποινικά αδικήματα, όπως σημείωσε η ίδια.

Για το αν είναι οργισμένη είπε χαρακτηριστικά οτι “δεν την παίρνει”, διότι είναι μια πολύτεκνη μάνα. Εκτιμάει και ελπίζει όμως το απόγευμα της Δευτέρας να αφεθεί ελεύθερος ο 14χρόνος και να βρεθεί στην αγκαλιά της “γιατί είναι κάτω των 15 και ο νόμος δεν επιτρέπει προφυλάκιση”.

“Θέλω να επιστρέψει το παιδί στους ρυθμούς του”, κατέληξε η μητέρα του παιδιού.

Αδωνις Γεωργιάδης για σύλληψη 14χρονου: Εχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη

Την εμπιστοσύνη του στις ελληνικές αρχές και την ελληνική Δικαιοσύνη, εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης κληθείς να σχολιάσει την υπόθεση 14χρονου μαθητή που κρατείται στη ΓΑΔΑ από την περασμένη Πέμπτη με κακουργηματικές κατηγορίες.

Ο κ. Γεωγιάδης τόνισε ότι δεν πιστεύει καθόλου την ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων Χαλανδρίου για την υπόθεση και πως “δεν βάζει νόημα”.

Δηλαδή να έχει συλλάβει η αστυνομία έναν μαθητή χωρίς να του έχει βρει απολύτως τίποτα… Γιατί τον συνέλαβε, με ποια κατηγορία; Και τον κατηγορεί για κακούργημα χωρίς να του έχει βρει τίποτα; Εσείς βγάζετε νόημα σε αυτό;”, διερωτήθηκε ο υπουργός.

Ο κ. Γεωργιάδης, τόνισε ότι ακόμη και αν -ρητορικά μιλώντα- δεχθεί την ανακοίνωση, η υπόθεση θα κριθεί σε ελληνικό δικαστήριο από Έλληνα δικαστή. “Εγώ έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη”, σημείωσε.

Τι καταγγέλλουν ο Δήμος Χαλανδρίου και ο Σύλλογος Γονέων

Τη σύλληψη και κράτηση του 14χρονου μαθητή, καταγγέλλει εκτός από τον Σύλλογο Γονέων Χαλανδρίου, και ο δήμος Χαλανδρίου, που καλεί μάλιστα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα, Δευτέρα στις 11 το πρωί, στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο μαθητής είναι εκλεγμένος γραμματέας του δεκαπενταμελούς συμβουλίου του 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου και βρισκόταν στο μαθητικό συλλαλητήριο εκπροσωπώντας το σχολείο του.

“Ζητάμε την απελευθέρωσή του και την απαλλαγή από τις κατηγορίες προκειμένου να συνεχίσει τη ζωή και τη φοίτησή του στο σχολείο του”, τονίζει ο δήμος Χαλανδρίου.

Από την πλευρά της, η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου, τονίζει ότι ο μαθητής συνελήφθη για κακούργημα “εντελώς αναίτια. τη στιγμή που αποχωρούσε από κατάστημα εστίασης στην πλατεία Συντάγματος, και κρατείται επί τέσσερις ολόκληρες ημέρες, χωρίς να έχει δικαίωμα, ανήλικο παιδί, να επικοινωνήσει με την οικογένειά του”.

ΠΗΓΗ:https://www.thetoc.gr/koinwnia/article/krateitai-sti-gada-apo-tin-pempti-14xronos-mathitis-pou-sunelifthi-sto-mathitiko-sullalitirio/?utm_term=Autofeed&utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR3D-W0kQA1Y8YKlr1YxJZQBYgoIflRHszINpMsxUluKlmEGhHs7EQ8Te3A#Echobox=1603092530

You May Also Like

Καταγγέλουν δασκάλα στην Κρήτη, έδεσε μαθητή στην καρέκλα επειδή… δεν ήταν φρόνιμος

Φέρεται να έδεσε 8χρονο μαθητή με χαρτοταινία σε καρέκλα επειδή δεν ήταν φρόνιμος.

Σκληρά μέτρα για τους αρνητές

Αυτές είναι οι 3 ποινές για όσους δεν βγάλουν νέα ταυτότητα

ΓΣΕΕ: Άδεια για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος

Για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου

«Βόμβα» Τεντόγλου: «Αν περάσει αυτή η αλλαγή θα σταματήσω το μήκος»

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θέλουν να μετρούν τα άλματα από το σημείο που πηδάμε».

Σίμος η ομορφότερη παραλία της Ευρώπης στην Ελαφόνησο

Σίμος η ομορφότερη παραλία της Ευρώπης στην Ελαφόνησο

Ο σύγχρονος ήρωας που ζει στην Κρήτη συντροφιά με 250 σκυλιά

Ο σύγχρονος ήρωας που ζει στην Κρήτη συντροφιά με 250 σκυλιά

Βραβείο στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο για έρευνες στην πανδημία του κορονοϊού

Βραβείο στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο για έρευνες στην πανδημία του κορονοϊού

«Νόμιζα ότι ονειρευόμουν, δεν είχε καμία βοήθεια» – Ο πατέρας της Πλατανιώτη μιλά για την δύσκολο δρόμο προς την κορυφή

«Το κράτος δεν βοηθά τα παιδιά όσο θα έπρεπε – Πρέπει να δοθούν κίνητρα»

Κορονοϊός: Στα 27 ευρώ το μοριακό τεστ στο δήμο Νεάπολης – Συκεών και στα 25 ευρώ στο Χαλάνδρι – Ποιους αφορούν

Οι δήμαρχοι εξηγούν πώς τα κατάφεραν