13 άνθρωποι πέθαναν αφού εμβολιάστηκαν κατά της γρίπης

Τουλάχιστον 13 Νοτιοκορεάτες πέθαναν αφού εμβολιάστηκαν κατά της γρίπης τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τις αρχές και δημοσιεύματα σε μέσα ενημέρωσης.

Χθες Τετάρτη οι υγειονομικές αρχές κατέστησαν σαφές πως δεν σκοπεύουν να αναστείλουν το πρόγραμμα δωρεάν εμβολιασμού 19 εκατομμυρίων ανθρώπων, καθώς στα προκαταρκτικά πορίσματα των ερευνών που διενεργήθηκαν για έξι θανάτους δεν διαπιστώνεται σύνδεση με τα εμβόλια.

Δεν βρέθηκαν τοξικές ουσίες στα εμβόλια, ενώ στις πέντε από τις έξι περιπτώσεις, οι ασθενείς είχαν υποκείμενα νοσήματα, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Χθες οι αρχές έκαναν λόγο για εννέα νεκρούς μετά την έναρξη του προγράμματος εμβολιασμού και σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap έκανε λόγο για άλλους τέσσερις.

Οι θάνατοι, ανάμεσά τους αυτός ενός 17χρονου αγοριού και ενός γηραιού άνδρα 70 ετών, ανακοινώθηκαν μόλις μία εβδομάδα αφότου ξανάρχισε το πρόγραμμα εμβολιασμού για τους εφήβους και τους ηλικιωμένους.

Το πρόγραμμα είχε ανασταλεί για τρεις εβδομάδες, αφού διαπιστώθηκε ότι περίπου 5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων, που έπρεπε να ψύχονται, εκτέθηκαν σε θερμοκρασία δωματίου ενώ μεταφέρονταν σε ιατρική εγκατάσταση.

Η Νότια Κορέα προμηθεύεται εμβόλια της γρίπης από διάφορες πηγές, ανάμεσά τους τις κατασκευάστριες GC Pharma, SK Bioscience, Ilyang Pharmaceutical Co (Νότια Κορέα), τη Sanofi (Γαλλία) και τη Glaxosmithkline (Ηνωμένο Βασίλειο). Τα διανέμουν οι LG Chem και Boryung Biopharma Co. Ltd., θυγατρική της Boryung Pharm Co. Ltd., μεταξύ άλλων.

Η Σεούλ αποφάσισε να παραταθεί το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της γρίπης φέτος για να αποτρέψει τον κίνδυνο να υπάρξει κορεσμός των νοσοκομείων τον χειμώνα, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, 8,3 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί δωρεάν κατά της γρίπης αφότου το πρόγραμμα ξανάρχισε τη 13η Οκτωβρίου. Αναμένεται να καταγραφούν περίπου 350 περιπτώσεις που τα εμβόλια θα έχουν παρενέργειες.

Ο υψηλότερος αριθμός θανάτων μετά τον εμβολιασμό κατά της γρίπης που είχε καταγραφεί μέχρι φέτος ήταν έξι, το 2005, σύμφωνα με το Γιονάπ.

Νοτιοκορεάτες υγειονομικοί αξιωματούχοι χαρακτηρίζουν πάντως δύσκολο το να γίνουν συγκρίσεις με προηγούμενα έτη, αφού φέτος εμβολιάζονται πολύ περισσότεροι πολίτες.

ΠΗΓΗ: https://thecaller.gr/ygeia/13-anthropi-pethanan-afou-emvoliastikan-kata-tis-gripis/?fbclid=IwAR2CAvcScEsj7r2xlqTA0kT6ungBsTDMxT1W2Qo1nE74WROjSm23ghJQSmg#.X5E2EWiGA6Y.facebook

You May Also Like

Μετά τη Γερμανία και η Γαλλία αγοράζει μονοκλωνικά αντισώματα

Μετά τη Γερμανία και η Γαλλία αγοράζει μονοκλωνικά αντισώματα

Τα αντικείμενα του σπιτιού που πρέπει να καθαρίζετε συχνά

Τα αντικείμενα του σπιτιού που πρέπει να καθαρίζετε συχνά

Η ανοσοθεραπεία στην “μάχη” για τη θεραπεία του κορονοϊού

Η ανοσοθεραπεία στην “μάχη” για τη θεραπεία του κορονοϊού

Τι μπορούν να καταλάβουν οι γιατροί από την εμφάνισή σας

Table of Contents Hide Τι μπορούν να καταλάβουν οι γιατροί από την…

7 εντυπωσιακά οφέλη της λεβάντας

Table of Contents Hide 7 εντυπωσιακά οφέλη της λεβάντας 7 εντυπωσιακά οφέλη…

ΕΦΕΤ:Ανάκληση μη ασφαλούς τροφίμου

ΕΦΕΤ:Ανάκληση μη ασφαλούς τροφίμου

Πρώτες βοήθειες αν πατήσετε αχινό, δράκαινα, τενεκεδάκι, γυαλί, στην παραλία.

Οι αχινοί sea urchin ζουν στη λάσπη του βυθού ή σε μέρη…