Μα τι συμβαίνει; Καθηγητής συνελήφθη στα Ιωάννινα για βασανισμό σκύλου (video)

Δεμένο, το έτρωγαν ζωντανό τα σκουλήκια – Οι φιλόζωοι του έβαζαν νερό και φαγητό

Με μορφή ντόμινο αρχίζουν να πέφτουν οι καταγγελίες για βασανισμό ζώων μετά τα περιστατικά που προκάλεσαν σάλο σε Κρήτη και Νίκαια. Μετά τον καθηγητή που μαχαίρωσε τον σκύλο που είχε χαθεί από τον ιδιοκτήτη του σε περιοχή της Νίκαιας, και τον υπάλληλο της ΔΕΗ στην Κρήτη, ένα νέο περιστατικό στα Ιωάννινα προκαλεί αλγεινή εντύπωση, τη στιγμή που η νομοθεσία αναμένεται να γίνει ακόμα πιο αυστηρή για όσους κακοποιούν ή κακομεταχειρίζονται ζώα. 

Ο εκπαιδευτικός που συνελήφθη με την διαδικασία του αυτοφώρου και του επιβλήθηκε πρόστιμο 1.700 ευρώ,  άφηνε τον σκύλο του δεμένο με αλυσίδα, χωρίς τροφή και νερό, ενώ επέτρεπε να το τρώνε ζωντανό τα σκουλίκια. 

Την είδηση έκανε γνωστή το φιλοζωικό σωματείο ΚΙ.ΔΙ.ΖΩ. (Κίνημα για τα Δικαιώματα των Ζώων), μέσα από την σελίδα του στο Facebook:

«Αυτόφωρο και διοικητικό πρόστιμο 1.700 ευρώ! Σήμερα είχαμε μια τηλεφωνική έκκληση για βοήθεια σε ηλικιωμένο σκύλο σε μια γειτονιά των Ιωαννίνων. Το ζώο το έτρωγαν ζωντανό τα σκουλήκια! όλο το καλοκαίρι, ένα ηλικιωμένο καθαρόαιμο χάσκυ, χωρίς νερό κ τροφή, κάποιοι φιλόζωοι το τάιζαν κάποιες φορές.

Πηγαίνοντας εκεί αντικρίσαμε ένα ηλικιωμένο ,παρατημένο πλάσμα , να το τρώνε, πράγματι, ζωντανό τα σκουλήκια.

Κλήθηκε η αστυνομία η οποία ήταν εξαιρετικά συνεργάσιμη και έδειξε μεγάλη ευαισθητοποίηση από το πρώτο λεπτό! Ο δράστης, και ανάξιος κηδεμόνας, είναι εκπαιδευτικός! Κατόπιν έρευνας βρέθηκε ο δράστης και αφού του επιδόθηκαν πρόστιμα ύψους 1.700 ευρώ, συνελήφθη με την διαδικασία του αυτοφώρου! Αναμένεται να οριστεί και η δικάσιμος.

Περιττό να αναφερθεί κανείς στους γείτονες που όχι μόνο αδιαφόρησαν αλλά τόλμησαν να μας επιτεθούν και λεκτικά αλλά φυσικά εξαφανίστηκαν μόλις είδαν την Αστυνομία! Φωτεινή εξαίρεση τα δύο άτομα που μας ειδοποίησαν και ένας κύριος που μας έδωσε πληροφορίες για τον δράστη» αναφέρει το φιλοζωικό σωματείο.

Μεταφέρθηκε για περίθαλψη

Σύμφωνα με το zoosos.gr, το γέρικο σκυλάκι στις 22 Οκτωβρίου μεταφέρθηκε για περίθαλψη σε κτηνιατρείο και εκεί έγινε καθαρισμός των πληγών από τα σκουλήκια ενώ άρχισε να παίρνει και αντιβίωση. Ο βασανιστής – ιδιοκτήτης παρέμεινε στο κρατητήριο του Α.Τ. στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

ΠΗΓΗ: https://www.newsbreak.gr