Τι σημαίνει για την υγεία σας αν ξυπνάτε κάθε βράδυ στον ύπνο σας την ίδια ώρα

Βραδινό ξύπνημα συγκεκριμένη ώρα: Το σώμα μας μπλοκάρει την ενέργεια

Σύμφωνα με το Κινέζικο Βιολογικό Ρολόι, η ενέργεια διατρέχει το σώμα μας σε διαφορετικά επίπεδα κάθε στιγμή της μέρας, έτσι το ότι ξυπνάμε κάποια συγκεκριμένη ώρα στη μέση της νύχτας, μπορεί να σημαίνει ότι το σώμα μας με κάποιο τρόπο μπλοκάρει την ενέργεια και δεν την αφήνει να τρέξει.

Η λογική αυτή έχει τη βάση της στην πανάρχαιη θεωρία του feng shui, που συσχετίζει ώρες της μέρας με συναισθήματα και μέρη του σώματος.

Κι είτε το πιστεύετε είτε όχι, είναι ένας τρόπος που έχει το σώμα μας να στέλνει μηνύματα κι αν και δεν θα έπρεπε να βασιστούμε αποκλειστικά σε αυτό αλλά να ζητήσουμε και τη βοήθεια κάποιου γιατρού, καλό θα ήταν να δούμε τι μπορεί να σημαίνει.

Βραδινό ξύπνημα συγκεκριμένη ώρα: Τι είναι το εσωτερικό μας ρολόι;

Όλοι έχουμε ένα κύκλο ύπνου και αφύπνισης που διαφέρει από άτομο σε άτομο, από ηλικία σε ηλικία και από φύλο σε φύλο. Σύμφωνα με το φενγκ σούι, κάποιες ώρες της μέρας συνδέονται με κάποια μέρη του σώματός μας.

Βραδινό ξύπνημα συγκεκριμένη ώρα: Γιατί είναι τόσο σημαντικός ο ύπνος;

Μα φυσικά, επειδή ξοδεύουμε το 1/3 της ζωής μας στον ύπνο, όχι βλέποντάς το σαν χάσιμο χρόνου, αλλά σαν απαραίτητο συστατικό για μια ξεκούραστη ζωή, γεμάτη ενέργεια όσο είμαστε ξύπνιοι. Ο ιστός του σώματος αποκαθίσταται όσο κοιμόμαστε, οι ορμόνες αυτορρυθμίζονται και το δέρμα αναγεννάται. Αν στερήσουμε τον ύπνο από τον οργανισμό μας τον καταδικάζουμε σε μη υγιείς συνθήκες όσο είμαστε ξύπνιοι! Τότε λοιπόν γιατί κάποιες ώρες ξυπνάμε;

 

Βραδινό ξύπνημα συγκεκριμένη ώρα: 9 – 11μμ είναι ο Θυροειδής Αδένας

Αυτές οι ώρες, αν είναι οι ώρες που ξυπνάτε, μπορεί να σχετίζονται με τον θυροειδή αδένα σας. Όταν αργούμε να κοιμηθούμε αυτό συμβαίνει επειδή δεν μπορούμε να ηρεμήσουμε αρκετά γρήγορα. Οι αδένες της αδρεναλίνης είναι υπεύθυνοι για την έκκριση της ουσίας που δεν μας αφήνει να κοιμηθούμε. Ηρεμήστε, λοιπόν…και αφεθείτε…

Βραδινό ξύπνημα συγκεκριμένη ώρα: 11 – 1πμ είναι η χοληδόχος κύστη

Η χοληδόχος κύστη μας βοηθάει να διασπάσουμε και να χωνέψουμε την τροφή. Αν ξυπνάτε αυτές τις ώρες, κάτι πρέπει να αλλάξετε στη διατροφή σας!

Βραδινό ξύπνημα συγκεκριμένη ώρα: 1 – 3 πμ είναι το συκώτι

Απαλλαγείτε από την καφεϊνη και το αλκοόλ και φροντίστε να πίνετε μπόλικο νερό για να ξεμπλοκάρετε το συκώτι σας. Αυτό το μεγάλο όργανο είναι υπεύθυνο για το φιλτράρισμα του οργανισμού και κάπου δυσκολεύεται αν ξυπνάτε αυτές τις ώρες.

 

Βραδινό ξύπνημα συγκεκριμένη ώρα: 3 – 5 πμ είναι οι πνεύμονες

Αυτή την ώρα, το αίμα και το οξυγόνο στέλνονται στους μυς και αναζωογονούν τα κύτταρα. Είναι η ώρα που αναζωογονούνται και καθαρίζονται οι πνεύμονές σας. Για να βοηθήσετε τη διαδικασία χρειάζεστε στη διάρκεια της μέρας διαδικασίες χαλάρωσης και διαλογισμού.

Βραδινό ξύπνημα συγκεκριμένη ώρα: 5 – 7 πμ είναι το παχύ έντερο

Όπως και το συκώτι, το παχύ έντερο καθαρίζει τον οργανισμό μας. Αν σηκώνεστε αυτή την ώρα της νύχτας, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ρεγουλάρετε λίγο περισσότερο την αφόδευσή σας και να γίνετε πιο τακτικός επισκέπτης της τουαλέτας. Θα νιώσετε κατά πολύ πιο ελεύθερος!

Aν προσέξετε πως ξυπνάτε επίμονα στη μέση της νύχτας, αναλογιστείτε τι μπορεί να φταίει. Μπορεί να έχει να κάνει με το στρώμα του κρεβατιού, μπορεί να είναι το άγχος, οι συνήθειες, η διατροφή ή και οι σχέσεις σας. Όπως και να ‘χει είναι ένα σημαντικό μήνυμα που στέλνει το σώμα μας ότι κάτι δεν πάει καλά.

 

ΠΗΓΗ: https://www.enimerotiko.gr

You May Also Like

Το φαρμακείο της φύσης: Ανεβάστε τη διάθεσή σας με αυτά τα τρία φυσικά αντικαταθληπτικά

Το φαρμακείο της φύσης: Ανεβάστε τη διάθεσή σας με αυτά τα τρία…

5 σημαντικά οφέλη για την υγεία μας όταν βάζουμε σε καθημερινή βάση τα κρεμμύδια στη διατροφή μας-

5 σημαντικά οφέλη για την υγεία μας όταν βάζουμε σε καθημερινή βάση…

Σημαντικά βήματα για φάρμακο κατά του καρκίνου: «Κλειδί» το ασβέστιο

Όπως αναφέρεται στο άρθρο, οι επιστήμονες δημιούργησαν ένα πολλά υποσχόμενο νέο φάρμακο κατά του καρκίνου

Υγεία: Πόσα πληρώσαμε από την τσέπη μας το 2021 για φάρμακα και γιατρούς

Υγεία: Πόσα πληρώσαμε από την τσέπη μας το 2021 για φάρμακα και γιατρούς

Τέσσερις χρήσεις του σκόρδου εκτός από το φαγητό

Τέσσερις χρήσεις του σκόρδου εκτός από το φαγητό

Μετά τη Γερμανία και η Γαλλία αγοράζει μονοκλωνικά αντισώματα

Μετά τη Γερμανία και η Γαλλία αγοράζει μονοκλωνικά αντισώματα

Ο αντίκτυπος της πανδημίας στα άτομα με αναπηρία

Ο αντίκτυπος της πανδημίας στα άτομα με αναπηρία