Β. Κικίλιας: 130.000 rapid tests στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όλης της χώρας

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΑΠΟ ΤΙΣ 6» ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗ ΠΙΤΤΑΡΑ

 

 

 

130.000 rapid tests στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όλης της χώρας

Απεστάλησαν χθες 130.000 rapid tests σε όλα τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας, προκειμένου να μπορέσουμε να διευκολύνουμε και να επιταχύνουμε την εξέταση, η οποία πρέπει να γίνεται και στο προσωπικό, αλλά και στα ΤΕΠ, στους νοσηλευόμενους, σε όσους την έχουν ανάγκη.

 

Έκκληση προς τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες που κινδυνεύουν περισσότερο

Κάνω έκκληση στους πιο μεγάλους σε ηλικία συμπολίτες μας. Πρέπει πλέον να προσέχουν πολύ παραπάνω οι άνθρωποι οι οποίοι είναι προχωρημένης ηλικίας, που έχουν υποκείμενα νοσήματα. Κινδυνεύουν πιο πολύ από τον κορονοϊό.

Αυτοί οι άνθρωποι κινδυνεύουν πιο πολύ από τον ιό. Πρέπει να αυτοπροστατευτούμε, πρέπει να ακολουθήσουμε τις οδηγίες. Η μάσκα είναι η προστασία μας αυτή τη στιγμή και μέχρι να έχουμε ένα εμβόλιο το οποίο θα δώσουμε πρώτα απ’ όλα σε ευπαθείς ομάδες. Το ελπίζουμε όλοι με βάση αυτά τα οποία λέει η Επιστήμη και η τεχνολογία και οι μεγάλες εταιρείες.

 

Το πόσο θα αντέξει το Ε.Σ.Υ. είναι θέμα Δημόσιας Υγείας, όχι μόνο θέμα περίθαλψης

Η συνολική συνισταμένη της προσπάθειάς μας, πολιτών, επιστημόνων, ειδικών, της οργανωμένης Πολιτείας, της Κυβέρνησης, θα δείξει πόσο θα αντέξει το σύστημα και η χώρα απέναντι σε μια πανδημία, σε μία τεράστια κρίση Δημόσιας Υγείας, που μαστίζει ήδη όλο τον πλανήτη. Δυστυχώς, η επιπολαιότητα κάποιων λίγων, βάζει σε κίνδυνο την υγεία όλων. Είναι μία δυναμική ιστορία στην οποία πρέπει όλοι να μπορούμε να προσαρμοζόμαστε για να τα καταφέρουμε, για να επιβιώσουμε, για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε αυτούς που αγαπάμε.

Είναι εμφανές πλέον ότι δεν πρόκειται μόνο για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Στο κομμάτι της περίθαλψης, βλέπετε ότι εμείς μόνιμα ανοίγουμε και άλλα κρεβάτια ΜΕΘ, μετατρέπουμε κλίνες ΜΕΘ σε COVID, εγκαινιάζουμε νέες ΜΕΘ, συνεργαζόμαστε και με τον ιδιωτικό τομέα, προσλαμβάνουμε νέο προσωπικό.

Όμως, είναι ένα θέμα Δημόσιας Υγείας, δεν είναι θέμα μόνο περίθαλψης. Πρέπει να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, πρέπει να νοσήσουμε όσο γίνεται λιγότεροι. Πρέπει να τα καταφέρουμε αυτούς τους μήνες τους οποίους έχουμε μπροστά μας μέχρι να έχουμε το εμβόλιο.

Πρέπει να δείχνουμε εμπιστοσύνη στους ειδικούς, στους κορυφαίους Έλληνες επιστήμονες, ειδικούς στον τομέα τους, της επιδημιολογίας, των λοιμώξεων, της εντατικής θεραπείας.

 

Αξίζει τον κόπο να κάνουμε την προσπάθεια και για τους υγειονομικούς μας που παλεύουν επί μήνες

Η μάσκα και τα μέτρα είναι ο τρόπος να αποφύγουμε τα χειρότερα, να προστατεύσουμε αλλήλους, να προστατεύσουμε τις οικογένειές μας. Αν δεν το κάνουμε, προφανώς το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν έχει απεριόριστες δυνατότητες.

Πρέπει να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που παλεύουν στα Νοσοκομεία μας, γιατρούς, νοσηλευτές, όλο το προσωπικό. Αυτοί οι άνθρωποι παλεύουν για πολλούς πολλούς μήνες. Και αυτοί οι άνθρωποι είναι κουρασμένοι και αυτοί οι άνθρωποι νιώθουν την πίεση και το βάρος.

Θέλω να παρακαλέσω να συγκρίνουμε το βάρος της πίεσης του να φοράμε μία μάσκα και να προσέχουμε, έναντι αυτών των ανθρώπων, των επαγγελματιών Υγείας που έχουμε όλη μέρα μέσα στα Νοσοκομεία και προσπαθούν να σώσουν τις ζωές μας. Αξίζει τον κόπο και για και για αυτούς τους ανθρώπους να κάνουμε αυτήν την προσπάθεια.

You May Also Like

Κοκκίνισμα ματιών: Διάφορες αιτίες και πώς αντιμετωπίζεται

Κοκκίνισμα ματιών: Διάφορες αιτίες και πώς αντιμετωπίζεται

Τα πρώτα σημάδια ενός εγκεφαλικού επεισοδίου που ακόμα και οι νέοι πρέπει να ξέρουν

  Τα πρώτα σημάδια ενός εγκεφαλικού επεισοδίου που ακόμα και οι νέοι…

Γιατί έχετε συνέχεια κρύα πόδια: Τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την υγεία σας

Γιατί έχετε συνέχεια κρύα πόδια: Τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την…

Τέλος οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις με πατέντα από Έλληνες επιστήμονες

Τέλος οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις με πατέντα από Έλληνες επιστήμονες

Γιατί δεν πρέπει να λείπουν από το εβδομαδιαίο μας πρόγραμμα οι πατάτες;

Γιατί δεν πρέπει να λείπουν από το εβδομαδιαίο μας πρόγραμμα οι πατάτες;

Στρεπτόκοκκος: Ποιο είναι το πρώτο σύμπτωμα – «Χρειάζεται άμεσα αγωγή»

Οι επιπλοκές έρχονται όταν το παιδί δεν πάρει άμεσα αντιβίωση

Δράση ευαισθητοποίησης για το AIDS από το Κέντρο Υγείας Καστοριάς

Διοργάνωση δράσης ,πρόληψης και προαγωγής υγείας στην κοινότητα

Πόσες ώρες πρέπει να κοιμόμαστε για να προστατεύουμε την καρδιά;

Ο ύπνος επηρεάζει συνολικά την υγεία του ανθρώπου.

Διώξτε τη μυρωδιά της κλεισούρας από τα ντουλάπια

Διώξτε τη μυρωδιά της κλεισούρας από τα ντουλάπια