Εκλογές Πρωτοβάθμιας Καστοριάς: Κοινή δήλωση των παραιτηθέντων υποψηφίων της Ανεξάρτητης Κίνησης και της ΔΑΚΕ

Ο καιροσκοπισμός, η  χωρίς όρους και ηθικούς ενδοιασμούς «αξιοποίηση» καταστάσεων για την ικανοποίηση προσωπικών επιδιώξεων έχει ξεπεράσει κάθε όριο

Όλοι/ες εμείς οι υποψήφιοι για το ΠΥΣΠΕ Καστοριάς συντασσόμενοι με την απόφαση της ΔΟΕ (5-10-20), η οποία χαρακτηρίζει ως :

«αντιδημοκρατική τη μεθόδευση, την επιβολή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια,….», και καταλήγει,

«Σ’ αυτές τις ιστορικές για τον κλάδο στιγμές, απέναντι στην  επίθεση της κυβέρνησης  στο εκπαιδευτικό και συνδικαλιστικό κίνημα που ξεκινάει από τον θεσμό του αιρετού, ο οποίος αποτελεί κατάκτηση του κλάδου και  στοχεύει τις συλλογικές διαδικασίες  και τη λειτουργία των σωματείων, στην αδιαλλαξία και στην άρνησή της για διάλογο, απαντάμε ενωτικά και αποφασιστικά προασπίζοντας τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις συλλογικές διαδικασίες. Δεν θα συναινέσουμε στον ευτελισμό του θεσμού του αιρετού και τη λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων χωρίς καμία παρέμβαση του κινήματος και έκφραση των διεκδικήσεων των εργαζομένων

ΑΠΟΣΥΡΑΜΕ

 

τις υποψηφιότητές μας μέσα στα προβλεπόμενα από την εγκύκλιο χρονικά περιθώρια, στέλνοντας από την Καστοριά ένα ηχηρό μήνυμα προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Το ότι οι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο με την ονομασία ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΚΠ/ΚΟΙ-ΔΗΣΥ δεν έπραξαν κάτι αντίστοιχο και ήδη εγκαινίασαν την προεκλογική τους εξόρμηση επισκεπτόμενοι τα σχολεία, αποτελεί όνειδος για τα συνδικαλιστικά πράγματα της περιοχής μας.

Ο καιροσκοπισμός, η  χωρίς όρους και ηθικούς ενδοιασμούς «αξιοποίηση» καταστάσεων για την ικανοποίηση προσωπικών επιδιώξεων έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Η μαύρη κηλίδα που κατέγραψαν και καταγράφουν οι υποψήφιοι με το εν λόγω ψηφοδέλτιο δεν αντέχει σε κανενός είδους συνδικαλιστική και πολιτική κριτική.

Το Δ.Σ του Συλλόγου μας και η ΔΟΕ θα πρέπει άμεσα να εξετάσουν την εξέλιξη αυτή, προκειμένου να προστατευτεί το εκπαιδευτικό-συνδικαλιστικό κίνημα από διασπαστικές, διαβρωτικές και ανίερες ενέργειες, σε μία μάλιστα συγκυρία κατά την οποία η εκπαιδευτική κοινότητα πλήττεται παντοιοτρόπως από την πολιτική του Υπουργείου.

Οι παραιτηθέντες υποψήφιοι του ψηφοδελτίου της ΔΑΚΕ

Βόλτση Αγγελική, Μιχαλοπούλου Αλεξάνδρα, Πανταζόπουλος Κων/νος, Σιδηροπούλου Έφη

Οι παραιτηθέντες υποψήφιοι του ψηφοδελτίου της Ανεξάρτητης κίνησης

Δέλλας Γιάννης, Κορμά Τάνια, Ντίνας Γιώργος, Παρχαρίδου Άλκηστη, Χατζηφωτιάδης Κων/νος

 

You May Also Like

Π.Ε. Καστοριάς: Εργασίες στον δρόμο Καστοριάς- Νεστορίου

Κοπή κλαδιών και διαμόρφωση τάφρων

Η γεύση των Χριστουγέννων. Δημήτρης Κορεντσίδης: «Ψωνίζοντας τις πρώτες ύλες για το καθημερινό μας τραπέζι από τους Καστοριανούς παραγωγούς και κρεοπώλες ενισχύουμε την τοπική οικονομία»

Η γεύση των Χριστουγέννων. Δημήτρης Κορεντσίδης: «Ψωνίζοντας τις πρώτες ύλες για το…

Δώρα και άλλα είδη προσέφεραν οι Διευθύνσεις Αστυνομίας της Δυτικής Μακεδονίας σε φορείς και ιδρύματα

Δώρα και άλλα είδη προσέφεραν οι Διευθύνσεις  Αστυνομίας της Δυτικής Μακεδονίας σε…

Το νέο ΔΣ του Συλλόγου “ΜΑΖΙ ΣΟΥ”. Νέος Πρόεδρος ο Νίκος Μηταράς

Το νέο ΔΣ του Συλλόγου “ΜΑΖΙ ΣΟΥ”. Νέος Πρόεδρος ο Νίκος Μηταράς

Πρόσκληση σε εκδηλώσεις του Συλλόγου μας για Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Καστοριάς στα πλαίσια του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας εκπαιδευτικού (05 Οκτωβρίου) αποφάσισε να πραγματοποιήσει τριήμερο εκδηλώσεων:

Σ.Γ.Κ.-Σ.Ε.Γ.: Οι γουνοποιοί και οι συνεργάτες τους καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο Μιλάνο ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί στις επαφές τους, περιορίζοντας τις μετακινήσεις τους στον χώρο της Έκθεσης και τα ξενοδοχεία τους

Σ.Γ.Κ.-Σ.Ε.Γ.: Οι γουνοποιοί και οι συνεργάτες τους καθ’ όλη τη διάρκεια της…

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς: «Θρασύτατη Πρόκληση να επισκέπτεται η Χρυσή Αυγή το Νομό μας»

  Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς: «Θρασύτατη Πρόκληση να επισκέπτεται η Χρυσή Αυγή το…

Βάσεις 2017: Σε ποια πεδία παρουσιάζεται πτώση & σε ποια άνοδος

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας από…