Σάμος: Πάνω από 400 οικογένειες άστεγες από τον σεισμό

Πάνω από 400 οικογένειες στη Σάμο έχουν μείνει άστεγες μετά τον σεισμό της Παρασκευής – Τι έδειξαν οι έλεγχοι των αρμόδιων κλιμακίων.

Κατεστραμμένα είναι τα περισσότερα  σπίτια που έχουν ελέγχει και χαρακτηριστεί προσωρινά ακατοίκητα από τα αρμόδια κλιμάκια στη Σάμο μετά τον σεισμό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι περισσότερες από 400 οικογένειες σε όλο το νησί, έχουν μείνει άστεγες και πρέπει να βρουν μόνιμο κατάλυμα, ώστε να φύγουν από σκηνές και να εγκατασταθούν είτε σε ξενοδοχεία, είτε σε κατοικίες που άντεξαν τον σεισμό.

Πρέπει άμεσα να γκρεμιστούν δίχως να ελεγχθούν από δεύτερη επιτροπή μηχανικών αναφέρουν οι μηχανικοί, καθώς υπάρχει κίνδυνος σε μετασεισμό να καταρρεύσουν και να κινδυνεύσουν ζωές.

Οι μεγαλύτερες ζημιές έχουν γίνει στα χωριά Κονταίικα, στο Άνω Βαθύ, στο παραλιακό μέτωπο Καρλοβασίου και Βαθέως.
Η τοπική αυτοδιοίκηση κάνει έκκληση οι κατεδαφίσεις να γίνουν με συνοπτικές διαδικασίες και να μην υπάρξουν γραφειοκρατικές καθυστερήσεις.

Πηγή: https://www.athensvoice.gr/greece/688652_samos-pano-apo-400-oikogeneies-asteges-apo-ton-seismo?fbclid=IwAR1GnoGQGCoJqIppmfX_tmrz3cwWuMe4RvZt-3iCYzOs7JU-61DKlK2DjEE