Για τρεις μέρες, το περίπτερο του εθελοντικού  οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, βρίσκονταν στην Καστοριά. 

20161213_113141Δεκάδες πολίτες της Π.Ε. Καστοριάς, το επισκέφτηκαν και πραγματοποίησαν τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους, ενισχύοντας παράλληλα με τον τρόπο αυτόν τον οργανισμό. Η κα Αντιγόνη Δέδε, παιδαγωγός στο σπίτι διαβίωσης παιδιών στη Θεσσαλονίκη και υπεύθυνη του περιπτέρου στην Καστοριά, θέλησε να ευχαριστήσει το Δήμαρχο Καστοριάς Ανέστη Αγγελή για τη φιλοξενία, αλλά και όλο τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα αυτό «Χαρίζοντας ένα δώρο στα αγαπημένα μας πρόσωπα, χαρίζετε ταυτόχρονα και ένα μεγάλο χαμόγελο σε όλα τα παιδιά του οργανισμού μας. Ο μικρός Ανδρέας, μέσω του οποία ξεκίνησαν όλα, πέρασε ένα σπουδαίο μήνυμα. Εάν ενωθούμε όλοι μαζί, θα τα καταφέρουμε».

Αξίζει να σημειωθεί πως  στα σπίτια του Οργανισμού, μεγαλώνουν περισσότερα από 350 παιδιά τα οποία έπειτα από εισαγγελική παρέμβαση, βρίσκονται σε ασφαλές περιβάλλον. Το “ Χαμόγελο του Παιδιού” προσφέρει τις υποστηρικτικές του υπηρεσίες τόσο με υλικά αγαθά όσο και με τη συμβουλευτική στήριξη σε οικογένειες που βρίσκονται σε κρίση λόγω των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Ειδικότερα, υπάρχουν 13 σπίτια διαβίωσης παιδιών, ένα εκ των οποίων βρίσκεται 20161213_113724στη Βόρεια Μακεδονία και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη (Περιοχή Φοίνικας) και φιλοξενούνται σε αυτό 27 παιδιά. 24 ώρες το 24ωρο, οι ειδικοί (ψυχολόγοι, εκπαιδευτικοί, κοινωνικοί λειτουργοί), προσφέρουν στα παιδιά αυτά οτιδήποτε χρειαστούν.20161213_112831

Δυστυχώς, υπάρχουν πάρα πολλές οικογένειες που βρίσκονται σε δεινή κατάσταση,  «Παρατηρείται μια ανησυχητική αύξηση στο θέμα αυτό, εμείς από τη μεριά μας καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να βοηθήσουμε τόσο τα παιδιά, όσο και τις οικογένειές τους»,  είπε κλείνοντας η κα Δέδε.

Χρύσα Κοσμίδου

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.