Ξεκίνησαν τα πλευρικά διόδια της Εγνατίας στην Καλαμιά έξω από την Κοζάνη – Το κόστος των διοδίων

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του siera fm, από τις 7 το πρωί ξεκίνησε η λειτουργία των πλευρικών διοδίων της Εγνατίας στην Καλαμιά.

Τα διόδια λειτούργησαν μαζί με άλλους 5 πλευρικούς σταθμούς σε όλο το μήκος της Εγνατίας. Αυτή την ώρα (5μμ) έχει ανασταλεί η λειτουργία ενώ το κόστος είναι 0,40 λεπτά για τα Ι.Χ. και 1,40 για τα μεγάλα φορτηγά.

Αναρτήθηκε στην Διαύγεια η Υπουργική απόφαση με την οποία καθορίζεται το ύψος των ειδικών τελών κυκλοφορίας (τέλη διοδίων) που θα εισπράττονται στους πλευρικούς σταθμούς διοδίων σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 2 της υπ’ αρ. ΔΝΣβ/οικ27840/ΦΝ393/13.05.2020 Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Οικονομικών – Υποδομών και Μεταφορών (Β’ 2018).

Επί των πάσης φύσεως οχημάτων, που επιτρέπεται από τον Κ.Ο.Κ. να κινηθούν επί των τμημάτων του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού, επιβάλλονται τέλη διοδίων. Τα τέλη διοδίων εισπράττονται για λογαριασμό αυτού, από την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.».

Το τέλος διοδίων (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) ανά κατηγορία οχήματος για τους πλευρικούς σταθμούς Παναγιάς, Καλαμιάς, Προφήτη, Βαγιοχωρίου, Γαληψού/Ορφανίου και Μέστης του Άξονα της Εγνατίας Οδού καθορίζεται στον ακόλουθο πίνακα:

Χρόνος έναρξης είσπραξης τελών διοδίων στους πλευρικούς σταθμούς διοδίων

Ως χρόνος έναρξης της είσπραξης των τελών διοδίων, ορίζεται η 2 Νοεμβρίου 2020.
Χρήση εσόδων Πλευρικών Σταθμών Διοδίων

Τα εισπραττόμενα από την εταιρία με την επωνυμία «Εγνατία Οδός Α.Ε.» τέλη διοδίων στους Πλευρικούς Σταθμούς Παναγιάς, Καλαμιάς, Προφήτη, Βαγιοχωρίου, Γαληψού/Ορφανίου και Μέστης, χρησιμοποιούνται από αυτήν αποκλειστικώς για τους σκοπούς που ορίζονται στην παρ. 1 του άρθρου 4 της υπ’ αρ. ΔΝΣβ/οικ27840/ΦΝ393/13.05.2020 Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Οικονομικών – Υποδομών και Μεταφορών (Β’ 2018).

Από τον sierafm.gr

You May Also Like

Πρωταθλήτρια στην ανεργία και πάλι η Δυτική Μακεδονία

Τα σκήπτρα στην ανεργία κρατάει, δυστυχώς, η Δυτική Μακεδονία, αφού με βάση…

Έγκριση Σχεδίου Καταστατικού για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην Ενεργειακή Κοινότητα με διακριτικό τίτλο «Ενεργειακή Κοινότητα Δυτικής Μακεδονίας»

  Έγκριση Σχεδίου Καταστατικού για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην…

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας:  Διάθεση Εργαστηριακού υλικού κλινικής βιοχημείας στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας:  Διάθεση Εργαστηριακού υλικού κλινικής βιοχημείας στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας

Στη Δυτική Μακεδονία ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Σκουρλέτης, μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη

Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου θα επισκεφθεί τη Δυτική Μακεδονία ο Υπουργός Περιβάλλοντος…

Επίσκεψη Ουκρανών καθηγητών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Αντιπροσωπεία του Κρατικού Πανεπιστημίου «Zhytomyr Polytechnic»

Ψήφισμα ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΕΗ

Οι παρατάξεις   της αντιπολίτευσης  «Συμμαχία των Πολιτών» του Γιώργου Δακή και…