Σάλος με ιερέα στη Θεσσαλονίκη: Θεϊκή παρέμβαση ο σεισμός στη Σάμο – Η προσευχή προστατεύει, όχι οι μάσκες-ΒΙΝΤΕΟ

“Υπάρχουν πολλοί που δωροκήθηκαν για να δηλώσουν ότι έχασαν συγγενείς από κορονοϊό” είπε ιερέας στη Θεσσαλονίκη.

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει όσα είπε ένας ιερέας στη Θεσσαλονίκη, μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, αναφερόμενος στον κορονοϊό αλλά και τον σεισμό στη Σάμο.

Στο κήρυγμά του ο πατέρας Αντώνιος επικαλέστηκε διάφορες θεωρίες συνωμοσίας, αλλά και fake news. Χωρίς αποδείξεις και στοιχεία είπε ευθαρσώς ότι συγγενείς ατόμων που έχασαν τη ζωή τους, δωροδοκήθηκαν για να δεχθούν να κατοχυρωθεί ως αιτία θανάτου ο κορονοϊός.

“Μας λένε ότι οι μάσκες προστατεύουν. Δεν προστατεύουν οι μάσκες τους άλλους, τους προστατεύει η προσευχή. Ήδη μας λένε ότι πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο. Είναι 7 δισ. ο πληθυσμός, φαντάζεστε τι λεφτά θα πάρουν κάποιοι για το εμβόλιο;”, είπε ο ιερέας ενώ αναφέρθηκε ακόμα και στον θάνατο του πρώην Υπουργού Υγείας, Δημήτρη Κρεμαστινού.

“Ούτε οι ναζί, ούτε ο Στάλιν δεν τόλμησε να κλείσει τους ναούς. Ο ιός είναι διαβολικός. Αυτό που ζούμε δεν είναι ιατρική κατάσταση, ακόμα και οι γιατροί έχουν χωριστεί σε στρατόπεδα. Πού είναι η θρησκευτική ελευθερία που αναφέρει το Σύνταγμα;”, συνέχισε.

Κι όμως, ο πατέρας Αντώνιος δεν έμεινε μόνο σ’ αυτό. Άφησε να εννοηθεί πως ο πρόσφατος σεισμός στη Σάμο, εξαιτίας του οποίου έχασαν τη ζωή τους δύο παιδιά, ήταν κάτι σαν θεϊκή τιμωρία ή παρέμβαση, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

“Ο Θεός να μας δώσει μία διέξοδο, γιατί παρόλο που φτάσαμε στο σημείο αυτό πιστεύω με μία παρέμβαση δική του θεϊκή και είδατε τι έγινε τώρα με τον σεισμό στην Σάμο. Ε, άμα θέλετε τέτοια παρέμβαση άνωθεν θα την έχουμε”, είπε.

Στο παρακάτω βίντεο το κήρυγμα ξεκινάει από το 1:09.00 ενώ η αναφορά του στη Σάμο είναι στο 1:23:54:

 

ΠΗΓΗ: thetoc.gr