Γεωργιάδης: Αν ο κορονοϊός «ξεφύγει» δεν θα αποφύγουμε το γενικό lockdown

Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα, μετά την επιβολή των νέων περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας, μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας πως αν η κατάσταση «ξεφύγει», δεν θα μπορέσουμε να αποφύγουμε το γενικό lockdown.

Μιλώντας στο Ant1 ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως η Κυβέρνηση θα στηρίξει τόσο τους εργαζόμενους όσο και τις επιχειρήσεις που πλήττονται, εκφράζοντας την ελπίδα να αποδώσουν τα μέτρα – σε συνδυασμό με την ατομική ευθύνη – προκειμένου να αποφύγουμε ένα γενικό lockdown.

«Οι γιατροί βλέπουν πάντα το ακραίο υγειονομικό σενάριο και η Κυβέρνηση σταθμίζει το οικονομικό κόστος», εξήγησε ο Υπουργός, διευκρινίζοντας πως όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί, προτάθηκαν από την επιτροπή των επιστημόνων.

Σχολιάζοντας τις επισημάνσεις για τον συνωστισμό στα μέσα μαζικής μεταφοράς, είπε πως «παραλάβαμε 850 λεωφορεία στην Αττική, σήμερα είναι 1.150 και έρχονται άλλα 300 τις επόμενες εβδομάδες», συμπληρώνοντας πως έχει αυξηθεί η τηλεργασία και έχουν αλλάξει τα ωράρια προκειμένου να διευκολύνεται η ομαλή προσέλευση των εργαζομένων στις δουλειές τους.

Υπενθυμίζοντας την κριτική που δέχθηκε τον περασμένο Μάρτιο ότι έπρεπε να ακολουθηθεί το μοντέλο της Ισπανίας, υπογράμμισε πως αποδείχθηκε ότι η χώρα που είχε τη μικρότερη απώλεια θέσεων λόγω lockdown, ήταν η Ελλάδα. Αντίθετα, τη μεγαλύτερη την είχε η Ισπανία.

«Αν κάπου τα μέτρα έχουν “τρύπα”, θα το διορθώσουμε», διαβεβαίωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση οφειλών, είπε πως αναστέλλονται μόνο οι ρυθμισμένες οφειλές στην Εφορία που πρέπει να πληρωθούν τον Νοέμβριο.

Αναφορικά με την αποζημίωση ειδικού σκοπού, ο κ. Γεωργιάδης δεσμεύτηκε πως για όσες επιχειρήσεις μπουν σε αναστολή, οι εργαζόμενοι θα πάρουν το γρηγορότερο δυνατό τα 534 ευρώ.

«Ας μείνουμε στο αισιόδοξο σενάριο ότι θα αποδώσουν τα μέτρα» και θα φτάσουμε στο εμβόλιο προς το τέλος του χρόνου, σημείωσε, προσθέτοντας πως αν η κατάσταση “ξεφύγει”, δεν θα μπορέσουμε να αποφύγουμε το γενικό lockdown.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε επίσης την τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη, καταδικάζοντας το μακελειό που προκάλεσαν εξτρεμιστές μουσουλμάνοι. «Είναι πολλά πια τα περιστατικά της ισλαμιστικής τρομοκρατίας. Είναι γνωστό ότι η Τουρκία του Ερντογάν είχε σχέση με τον ISIS», είπε και συμπλήρωσε εμφατικά πως «Αυτό που ζούμε είναι πόλεμος».

Στη συνέχεια έκανε λόγο για αφέλεια που επικρατούσε σχετικά με τα “ανοιχτά σύνορα”, εξαιτίας της οποίας έμειναν ανυπεράσπιστες οι κοινωνίες της Ευρώπης. Κανείς δεν έχει κηρύξει τον πόλεμο στο Ισλάμ, τόνισε, αλλά «οι μουσουλμάνοι θα πρέπει να σέβονται τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής».

Τέλος, όσον αφορά στην επίθεση στον Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως «αυτό που έγινε μας έχει σοκάρει» και συμπλήρωσε ότι στο εξής η Αστυνομία θα μπαίνει μέσα στα Πανεπιστήμια. Οι ακαδημαϊκοί μας δάσκαλοι φοβούνται, είπε και έφερε ως παράδειγμα ότι ακόμη και το θύμα της επίθεσης δεν κατήγγειλε το περιστατικό. Εξέφρασε τη βεβαιότητα πως δράστες θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.

ΠΗΓΗ: https://www.liberal.gr

You May Also Like

Βρετανία: 32 νεκροί από κορονοϊό σε μία ημέρα – έντρομος ο Τζόνσον κλείνει τα σχολεία Αλλα 676 κρούσματα επιβεβαιώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες

Βρετανία: 32 νεκροί από κορονοϊό σε μία ημέρα – έντρομος ο Τζόνσον…

Εξαδάκτυλος: Aναθεωρούνται προς το χειρότερο oι προβλέψεις για το Πάσχα

Εξαδάκτυλος: Aναθεωρούνται προς το χειρότερο oι προβλέψεις για το Πάσχα

Δωρεάν έλεγχοι rapid test σε διερχόμενους οδηγούς στην Καστοριά την Πέμπτη 07/01/2021

  Δωρεάν έλεγχοι rapid test σε διερχόμενους οδηγούς  στην Καστοριά την Πέμπτη …

Καθηγητής προβλέπει τη ζωή μετά Covid-19: Θα είμαστε σεξουαλικά τρελαμένοι, άπληστοι και άθρησκοι

Καθηγητής προβλέπει τη ζωή μετά Covid-19: Θα είμαστε σεξουαλικά τρελαμένοι, άπληστοι και…

Β. Κικίλιας: Ο εμβολιασμός είναι εθνικό εγχείρημα και μας αφορά όλους

Β. Κικίλιας: Ο εμβολιασμός είναι εθνικό εγχείρημα και μας αφορά όλους

Κορονοϊός: Έχετε απώλεια όσφρησης λόγω COVID-19; Τι να κάνετε για να επανέλθει

Table of Contents Hide Κορονοϊός: Έχετε απώλεια όσφρησης λόγω COVID-19; Τι να…

Μόσιαλος: Το 10% έως 25% των εμβολιασθέντων μπορεί ακόμη να μεταδίδει τη νόσο

Μόσιαλος: Το 10% έως 25% των εμβολιασθέντων μπορεί ακόμη να μεταδίδει τη…

Κορωνοϊός: Η ανοσία μπορεί να διαρκέσει για χρόνια – Τι δείχνουν νέες έρευνες

Κορωνοϊός: Η ανοσία μπορεί να διαρκέσει για χρόνια – Τι δείχνουν νέες…