Τραμπ: Γίνεται απάτη, κερδίσαμε τις εκλογές

Προσφυγή στο ανώτατο δικαστήριο προανήγγειλε ο Ντόναλντ Τραμπ. Σε μια πρωτοφανή κίνηση, ζήτησε να σταματήσει η διαδικασία, κάνοντας λόγο για «απάτη». «Κερδίζαμε τα πάντα και το ακύρωσαν ξαφνικά», είπε, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση ψήφων.

Ενώ δεν έχουν ακόμα καταμετρηθεί όλες οι ψήφοι σε αρκετές πολιτείες που θα μπορούσαν να καθορίσουν το αποτέλεσμα των εκλογών, ο πρόεδρος Τραμπ, μιλώντας από τον Λευκό Οίκο, διακήρυξε τη νίκη του έναντι του Τζο Μπάιντεν ενώ, κάνοντας λόγο για «απάτη», προανήγγειλε προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Εκατομμύρια άνθρωποι μας ψήφισαν, αλλά «μια θλιβερή ομάδα ανθρώπων» προσπαθεί να αποστερήσει σε αυτούς το δικαίωμα ψήφου και δεν θα το ανεχθούμε, δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Λέγοντας πως υπήρξε «απάτη» κατά του αμερικανικού λαού, γνωστοποίησε πως σχεδιάζει να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο, καθώς θέλει «να σταματήσουν όλες οι ψήφοι, δεν θέλουμε να δούμε να ψηφίζουν μετά τις 4 το πρωί» (σ.σ. η ψηφοφορία έχει ολοκληρωθεί, αλλά παραμένει σε εξέλιξη η καταμέτρηση των ψήφων).

Όπως υποστήριξε, «κερδίζαμε τα πάντα και το ακύρωσαν ξαφνικά». Χωρίς να υπάρχουν επίσημα αποτελέσματα, ισχυρίστηκε πως «κερδίσαμε σε πολιτείες που δεν περιμέναμε», αναφέροντας τη Φλόριντα, το Οχάιο, το Τέξας, την Τζόρτια, τη Νότια Καρολίνα και την Πενσιλβάνια.

Ωστόσο, τα εκλογικά αποτελέσματα από τις πολιτείες της Πενσιλβάνια, του Ουσκόνσιν, του Μίσιγκαν, της Τζόρτζια και άλλων δεν είναι ακόμα ξεκάθαρα, ενώ οι προβλέψεις των δικτύων δείχνουν πως ο κ. Τραμπ εξακολουθεί να μη συγκεντρώνει τις 270 ψήφους των εκλεκτόρων που χρειάζεται για να κερδίσει.

Σημειώνεται πως σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ απαιτείται να έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση όλων των ψήφων, πράγμα που φέτος θα είναι πιο χρονοβόρο, καθώς ήταν πολύ αυξημένος ο αριθμός των ανθρώπων που ψήφισαν νωρίτερα μέσω ταχυδρομείου.

ΠΗΓΗ: https://www.euro2day.gr