Για περισσότερους από οχτώ μήνες η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας σε συνεργασία με τη Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου επιδίωκαν την παραχώρηση του π. Κέντρου Ελληνικής Γούνας στην Ε.Ο.Γ. Τελικά, η προσπάθεια αυτή, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Ειδικότερα,   με το υπαρ. 8559/14-9-16 έγγραφο από την Διεύθυνσηνση Αξιοποίησης και Ανάπτυξης της ΕΤΑΔ υλοποιείται η δέσμευση για την παραχώρηση του κτιρίου του πρώην Κέντρου Ελληνικής Γούνας στην Ε.Ο.Γ.

Η κα Τελιγιορίδου, ανακοίνωσε, μέσω δελτίου τύπου,  την ευχάριστη αυτή είδηση  και σημείωσε πως «Η επαναλειτουργία του Κέντρου Ελληνικής Γούνας, μετά από πολλά χρόνια, αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την ανάπτυξη της περιοχής μας, για αυτό θεωρούμε  πως είναι μια σημαντική κίνηση που αποδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την ανάπτυξη του κλάδου της γουνοποιίας. Η παραχώρηση χρήσης μέσω σύμβασης χρησιδανείου για τον κινητό εξοπλισμό είναι το επόμενο βήμα, αφού πρώτα ξεκαθαριστεί η στάση των πρώην εργαζομένων του».      

Από τη μεριά του ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Γ. Δημήτριος Κοσμίδης, δήλωσε στους “Ορίζοντες”, την πλήρη ικανοποίησή του, για την επίτευξη αυτού του στόχου. Παράλληλα ενημέρωσε πως πλέον τα πρωτοβάθμια όργανα, θα έχουν το δικό τους χώρο μέσα στο κτίριο, το οποίο θα αποτελεί και σημείο συνάντησης για όλους τους εμπλεκόμενους του κλάδου «Ήταν κρίμα που ένα τέτοιο σπουδαίο κτίριο, με μακραίωνη ιστορία, σάπιζε για τόσα χρόνια. Πέρα από το χώρο που θα έχουν τα πρωτοβάθμια όργανα, μεριμνήσαμε να παραχωρήσουμε, όταν ολοκληρωθούν οι όποιες εργασίες, και ένα γραφείο για την Fur Europe και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Γούνας, έτσι ώστε να συμβάλλουν εκ των έσω στην προώθηση της ελληνικής γουνοποιίας».

Το π. Κέντρο Ελληνικής Γούνας, κατά τα χρόνια της λειτουργίας του, διέθετε χημείο, σχεδιαστήριο, αίθουσα σεμιναρίων και συνεδριάσεων. Αποτελεί ένα ολοκληρωμένο κτίριο, με όλους τους απαραίτητους χώρους, ωστόσο λόγω της μη λειτουργίας του όλα αυτά τα χρόνια, θα χρειαστεί αρκετές παρεμβάσεις.  Ακόμα ένα θετικό στοιχείο  λοιπόν, που προκύπτει από την έκβαση αυτή, είναι πως θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίες, τόσο για τη διαμόρφωση των χώρων, όσο και για τη στελέχωση των γραφείων, όπου σύμφωνα με τον κ. Κοσμίδη  «Θεωρώ, πως θα χρειαστούμε προσωπικό, του οποίου η επιλογή θα γίνει κατόπιν συζητήσεως και συμφωνίας με όλα τα πρωτοβάθμια. Ο κλάδος της γούνας, μόνο καλό μπορεί να κάνει όπως καταλαβαίνετε.   Η ανάπτυξη των περιοχών, στις οποίες λειτουργούν γουνοποιητικές επιχειρήσεις, όπως είναι η Καστοριά και η Σιάτιστα,  είναι άμεσα συνυφασμένη  με το πόσο καλά τα πάει ο κλάδος. Είναι ένας κλάδος, των οποίων οι καρποί αφορούν τους πάντες και δεν τους καρπώνεται μόνο ο ίδιος. Προσωπικά, εύχομαι όλες οι επιχειρήσεις να είναι δυνατές, να υπάρχει συνεχής ροή εργασιών και να πάψει να υφίσταται η εσωστρέφεια. Όλοι μαζί πρέπει να προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Ο κλάδος της γουνοποιίας είναι ο μοναδικός, που σε  πανελλαδικό επίπεδο, τον χαρακτηρίζει η απόλυτη ενότητα».

Χρύσα Κοσμίδου

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.