Έκτακτες προσλήψεις σε Δήμους & Περιφέρειες για προστασία της δημόσιας υγείας (τροπολογία)

Τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, που κατατέθηκε στη Βουλή στο ν/σ του υπουργείου Δικαιοσύνης και ψηφίστηκε σήμερα το βράδυ, ανοίγει πεδίο για προσλήψεις στους ΟΤΑ: Οι προσλήψεις αφορούν την καθαριότητα και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την κάλυψη άμεσων αναγκών έναντι της προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό.

Για τη συγκεκριμένη τροπολογία είχε γράψει η aftodioikisi.gr.

Αφορά προσλήψεις συμβασιούχων με 8μηνες συμβάσεις.

Έως τις 28/2/2021 οι οι προσλήψεις αυτές θα γίνονται με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής μέσω της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού και με τη σύμφωνη έγκριση του δημοτικού ή περιφερειακού συμβουλίου.

Ειδικά για τις Περιφέρειες, διευκρινίζεται ότι επιτρέπεται η πρόσληψη και λοιπού προσωπικού, ενώ το εν λόγω προσωπικό Δήμων και Περιφερειών δύναται να υποστηρίζει και τα κλιμάκια ελέγχου τήρησης των μέτρων covid.

Επίσης, στο εν λόγω νομοσχέδιο υπάρχει η διάταξη για την άρση ποινικής δίωξης αιρετών ενώ με τροπολογία δίνεται η τέταρτη κατά σειρά, παράταση, έως τον Απρίλιο του 2021, για ολοκλήρωση του έργου της Επιτροπής αξιολόγησης επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και την υποβολή τελικής γνωμοδότησης στους συναρμόδιους Υπουργούς.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΕΔΩ

ANAΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

aftodioikisi.gr