Τσιπουρίδου: «Άδικο το κλείσιμο του λιανεμπορίου – Θέλαμε να είμαστε ανοιχτά»

Άδικο θεωρούν οι έμποροι της Βέροιας την αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού. Σε αντίθεση με το πρώτο lockdown, που οι έμποροι ήταν αυτοί που πήραν από μόνοι τους την πρωτοβουλία να κλείσουν, αυτή τη φορά ήταν αντίθετοι με το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων. Αυτό μετέφερε μέσω του veriotis.gr η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας Αθηνά Πλιάτσικα – Τσιπουρίδου, ερωτώμενη για την αντίδραση του εμπορικού κόσμου στο άκουσμα του lockdown.

«Θέλαμε να δουλέψουμε. Θέλαμε να είμαστε ανοιχτά. Κανείς δεν ήθελε να κλείσει αυτή τη φορά. Σε αντίθεση με τον Μάρτιο που αποφασίσαμε και από μόνοι μας να κλείσουμε. Τότε η πανδημία ήταν κάτι άγνωστο για όλους μας», μας ανέφερε η πρόεδρος, σημειώνοντας πως δεν έχει παρατηρηθεί διασπορά του ιού μέσω του λιανεμπορίου και ειδικά τόσο οι καταστηματάρχες της Βέροιας όσο και οι καταναλωτές, τηρούν τα μέτρα προστασίας. Κάτι που φάνηκε όπως είπε και την παραμονή του lockdown, που παρά την ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση στην αγορά της Βέροιας, οι καταναλωτές φορούσαν μάσκα και τηρούσαν μόνοι τους τις αποστάσεις, ακόμα και σε ουρές που δημιουργήθηκαν στα ταμεία.
Τηλεφωνικές παραγγελίες στα καταστήματα της Βέροιας και διανομή στο σπίτι
Και μιας που οι καταναλωτές δεν μπορούν να επισκεφθούν τα καταστήματα, αυτή τη φορά οι έμποροι αποφάσισαν να μην τους αφήσουν παραπονεμένους, προσπαθώντας παράλληλα να μειώσουν όσο γίνεται τη «χασούρα» των τριών (ελπίζουν μόνο) εβδομάδων lockdown. Έτσι, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος απευθυνόμενος στο καταναλωτικό κοινό, ενημερώνει πως καθ’ όλη τη διάρκεια του lockdown, οι καταναλωτές θα μπορούν να κάνουν τηλεφωνικά ις παραγγελίες τους από τα καταστήματα της Βέροιας και να τις παραλαμβάνουν με cοurier. Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Αγαπητοί καταναλωτές, φίλοι και πελάτες,

από αύριο τα περισσότερα καταστήματα του λιανεμπορίου θα παραμείνουν κλειστά έως τέλος Νοεμβρίου. Ωστόσο μπορείτε να προμηθευτείτε ότι χρειαστείτε από τα καταστήματα της πόλης μας δίνοντας την παραγγελίας σας είτε τηλεφωνικά είτε μέσω διαδικτύου και η παράδοση θα γίνει με κούριερ στον χώρο σας. Για οποιαδήποτε απορία και εύρεση καταστήματος επικοινωνήστε με τον εμπορικό σύλλογο. Σας ευχαριστούμε που στηρίζεται σε αυτές τις δύσκολες εποχές για άλλη μια φορά την τοπική αγορά».