Δ.Ε.Ε.Π Καστοριάς, Βασίλης Βελλίδης:  «22.121.096 ευρώ η στήριξη σε 1.084 επιχειρήσεις της Π.Ε. Καστοριάς»

Εν μέσω του δευτέρου και σφοδρότερου κύματος της πανδημίας που έχει πλήξει όλες τις χώρες παγκοσμίως και μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις εντονότερα από την πατρίδα μας, η κυβέρνηση αποφάσισε να εφαρμόσει εκ νέου ένα γενικευμένο lockdown, πάντα ακούγοντας τους ειδικούς επιστήμονες που αξιολογούν τα δεδομένα συνεχώς.

Πέραν των περιοριστικών μέτρων για την ασφάλεια όλων μας, οι συναρμόδιοι υπουργοί ανέπτυξαν ένα παράλληλο πρόγραμμα στήριξης για όλες τις πληττόμενες επιχειρήσεις, τους εργαζομένους και τους ανέργους.

Ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που έρχεται για να καλύψει σε ένα μεγάλο ποσοστό τις απώλειες που υφιστάμεθα όλοι μας, Ένα πρόγραμμα το οποίο είναι δυναμικό και ένα πρόγραμμα που στηρίζει την Πραγματική Οικονομία.

Υπενθυμίζουμε ότι με πρωτοβουλίες της Νέας Δημοκρατίας και μετά από αρκετές τηλεδιασκέψεις με τον Υπουργό, τους Υφυπουργούς και συνολικά του επιτελείου του Υπουργείο Οικονομικών, ο κλάδος της γουνοποιίας συνολικά με ειδική νομοθετική ρύθμιση εντάχθηκε στους ιδιαίτερα πληττόμενους κλάδους όπως τους κλάδους του Τουρισμού, των μεταφορών και άλλων κλάδων.  

Τα μέτρα στήριξης του προγράμματος αποτελούνται από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή με τους τρεις κύκλους μέχρι τώρα, τις Αναστολές συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων, την μείωση των ενοικίων, την αναστολή πληρωμής φόρων και πολλά άλλα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών για την Π.Ε. Καστοριάς, μέσω των τριών κύκλων επιστρεπτέας προκαταβολής ενισχύθηκαν εκατοντάδες επιχειρήσεις της περιοχής μας. Μάλιστα συγκρίνοντας αναλογικά τα ποσά που έλαβαν οι επιχειρήσεις της Καστοριάς με τις υπόλοιπες Π.Ε. της Δυτικής Μακεδονίας συμπεραίνουμε ότι είναι κατά πολύ μεγαλύτερα. Συγκεκριμένα για την Π.Ε. Καστοριάς:

1) Α’ Φάση Επιστρεπτέας Προκαταβολής:

190 επιχειρήσεις – 3.208.260,45 €

2) Β’ Φάση Επιστρεπτέας Προκαταβολής:

373 επιχειρήσεις – 6.850.153,41 €

3) Γ’ Φάση Επιστρεπτέας Προκαταβολής:

521 επιχειρήσεις – 12.062.682,95 €

Σύνολο: 1.084 επιχειρήσεις – 22.121.096,81

Υπενθυμίζουμε ότι ακολουθεί ο Δ’ Κύκλος και ο Ε’ Κύκλος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής που το 50% θα είναι μη επιστρεπτέο και αναμένεται με ιδιαίτερα έντονο ενδιαφέρον από τις επιχειρήσεις μας.

Τα παραπάνω ποσά αποδεικνύουν εμπράκτως την στήριξη της ρευστότητας των επιχειρήσεων αλλά και της τοπικής μας Οικονομίας.

Αγαπητοί συμπολίτες μας,  αντιμετωπίζουμε μία παγκόσμια υγειονομική κρίση, τις συνέπειες τις οποίας κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει και να αντιμετωπίσει.

Είναι πανθομολογούμενο ότι ως χώρα είμαστε τυχεροί που σε αυτή την τόσο κρίσιμη για την ανθρωπότητα περίοδο στο τιμόνι της χώρας βρίσκεται η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Πρόεδρο της κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την εργατικότητα, την υπευθυνότητα, την μεθοδικότητα, την αποφασιστικότητα και την αποτελεσματικότητα αυτής της κυβέρνησης.

Το απέδειξε στην διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης του Έβρου, στις εντάσεις των ελληνοτουρκικών σχέσεων,  στην διαχείριση του πρώτου κύματος της πανδημίας και είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και στο δεύτερο κύμα αυτής. 

Τα ευχάριστα νέα για την έγκριση των εμβολίων που θ’ ανασχέσουν την μετάδοση του ιού, μας δίνουν ελπίδα ότι σύντομα θα ξεπεράσουμε και αυτήν την κρίση. Η επόμενη ημέρα θα πρέπει να μας βρει όλους μαζί, ενωμένους για να βάλουμε την Ελλάδα στην θέση που πραγματικά της ανήκει.

Μέχρι τότε όμως ας ακούσουμε τους ειδικούς που εισηγούνται τα μέτρα για την προστασία μας. Ας σεβαστούμε τον καθημερινό αγώνα που δίνουν οι γιατροί, οι νοσηλευτές και το λοιπό προσωπικό στις δομές υγείας, τα σώματα ασφαλείας, οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία μας και όλοι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα που μέσα σ’ αυτή την δύσκολη συγκυρία εξακολουθούν να μοχθούν για να μπορέσουν να στηρίξουν όλους μας.

Ας αποδείξουμε για μία ακόμη φορά ότι οι Έλληνες πάντα μπροστά στην απειλή και τον κίνδυνο είμαστε ενωμένοι και αποτελούμε παράδειγμα προς μίμηση. Γιατί κεντρικό σύνθημα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργού της Χώρας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη είναι το ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

Για την Δ.Ε.Ε.Π. ΝΔ Καστοριάς

                                                                                Ο Πρόεδρος

 

                                                                     Βελλίδης Βασίλειος

You May Also Like

Ανοιχτό και το Σάββατο 29 Αυγούστου το Γραφείο Εσόδων του Δήμου Γρεβενών για τα αδήλωτα τετραγωνικά

  Ανοιχτό και το Σάββατο 29 Αυγούστου το Γραφείο Εσόδων του Δήμου…

Ανάθεση με την μέθοδο της διαπραγμάτευσης νέου Δρομολογίου Ταξί για τη μεταφορά μαθητών, σχολικού έτους 2016-2017

Η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς προτίθεται να προβεί στην ανάθεση με την μέθοδο…

Διακοπή ρεύματος στην πόλη της Καστοριάς την Πέμπτη

Διακοπή ρεύματος στην πόλη της Καστοριάς την Πέμπτη

Μετεγγραφές φοιτητών: Όλα τα δεδομένα για τα κριτήρια και τη διαδικασία

Μετεγγραφές φοιτητών: Όλα τα δεδομένα για τα κριτήρια και τη διαδικασία

Δικαιούχοι της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 4 οι Έλληνες αγρότες με απόφαση του ΥπΑΑΤ, Μάκη Βορίδη και του ΥπΟΙΚ, Χρήστου Σταϊκούρα

  Δικαιούχοι της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 4 οι Έλληνες αγρότες με απόφαση του…