Λοιμωξιολόγος Ελένη Γιαμαρέλλου: Μπορεί να δείτε τα κρούματα να ανεβαίνουν αρκετά-Τι θα γίνει με τα φετινά Χριστούγεννα

“Δεν έχει περάσει αρκετός χρόνος από τη στιγμή της εφαρμογή του γενικού lockdown” είπε η λοιμωξιολόγος Ελένη Γιαμαρέλλου.

Για τα νέα μέτρα του lockdown αλλά και για το πότε και αν θα φέρουν αποτελέσματα μίλησε η Ελένη Γιαμαρέλλου, λοιμωξιολόγος, μέλος της επιτροπής και ομότιμη καθηγήτρια παθολογία λοιμώξεων στο ΕΚΠΑ.

“Μπορεί να τα δείτε τα κρούματα να ανεβαίνουν αρκετά”, ανέφερε αρχικά η κ. Γιαμαρέλλου μιλώντας στην εκπομπή “Live News” του Mega. Κι αυτό γιατί δεν έχει περάσει αρκετός χρόνος από την στιγμή της εφαρμογή του γενικού lockdown στην Αττική, ενώ και στη Θεσσαλονίκη δεν έχουν συμπληρωθεί οι 15 ημέρες.

Ανέφερε μάλιστα, ότι όσον αφορά στην επιδημιολογική καμπύλη στην συμπρωτεούουσα, έχει μια τάση να επιπεδωθεί. “Για να φτάσει εκεί που θέλουμε θα χρειαστεί να περιμένουμε και θα έχουμε σκαμπανεβάσματα”, τόνισε.

Ερωτηθείσα για το αν τα μέτρα θα έπρεπε να είναι πιο αυστηρά, μίλησε για τα σχολεία που “σε διεθνές επίπεδο δεν έχουν κλείσει πουθενά εκτός από περιπτώσεις απελπισίας, γιατί τα παιδιά νοσούν σε ποσοστό 5% και δεν μεταδίδουν. Μιλάμε για τα παιδιά κάτω των 11 ετών. Δεν μπορείς να σταματήσεις την παιδεία”.

Η κυρία Γιαμαρέλλου αναφέρθηκε στην περίπτωση του Βελγίου, μιας χώρας μικρότερης σε έκταση/πληθυσμό από τη δική μας, σημειώνοντας ότι έχει 15.000 νεκρούς. “Το παίρνω αυστηρά μέτρα από την αρχή χωρίς να ξέρω τι θα γίνει είναι πολύ δύσκολη απόφαση αν σκεφτείται την κατάθλιψη που νιώθει ο άλλος, την μελαγχολία…”, ανέφερε συγκεκριμένα.

Όσο για την διάρκεια του lockdown και πιθανή επέκτασή του ως τα Χριστούγεννα, η λοιμωξιολόγος υπογράμμισε: “Το προηγούμενο lockdown κράτησε 5-6 εβδομάδες, οπότε αυτό συμπίπτει με ημερομηνία πριν τα Χριστούγεννα. Να είμαστε αισιόδοξοι και να σκεφτόμαστε ότι η Pfizer έρχεται με το εμβόλιο και πιάνει τις μεγάλες ηλικίες σε ίδιο ποσοστό με τους νεότερους. Να μας δίνει κουράγιο”.

megatv.com

You May Also Like

Κορωνοϊός: Θετικός στον ιό ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον

Κορωνοϊός: Θετικός στον ιό ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον

Χρυσοχοϊδης: «Δεν αξίζει τον κόπο για ένα γλέντι να σκορπάμε το θάνατο»

Χρυσοχοϊδης: «Δεν αξίζει τον κόπο για ένα γλέντι να σκορπάμε το θάνατο»

Η ημερήσια αναφορά για τον κορωνοϊό  σε Καστοριά, Κοζάνη, Φλώρινα και Γρεβενά από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (Τρίτη 5 Μαΐου)

Η ημερήσια αναφορά για τον κορωνοϊό  σε Καστοριά, Κοζάνη, Φλώρινα και Γρεβενά…

Κορονοϊός – Γιαννάκος: Δε μίλησα για VIP κλίνες ΜΕΘ, πεθαίνουν πολλοί περιμένοντας να μπουν στην εντατική

Κορονοϊός – Γιαννάκος: Δε μίλησα για VIP κλίνες ΜΕΘ, πεθαίνουν πολλοί περιμένοντας…

Β. Κικίλιας: Εμβολιασμοί COVID, η μεγαλύτερη και κρισιμότερη υγειονομική επιχείρηση στην ιστορία της χώρας

Β. Κικίλιας: Εμβολιασμοί COVID, η μεγαλύτερη και κρισιμότερη υγειονομική επιχείρηση στην ιστορία…

Ποια τα πιθανά σενάρια για την εξέλιξη της πανδημίας Covid στο μέλλον

Table of Contents Hide Ποια τα πιθανά σενάρια για την εξέλιξη της…