Συγκλονιστικό οδοιπορικό στη ΜΕΘ του «Παπανικολάου»: Καρέ – καρέ η μάχη με τον κορωνοϊό

Εικόνες που βλέπαμε πριν μερικούς μήνες σε ξένες χώρες, πλέον ήρθαν και στην χώρα μας.

Το γύρο του κόσμου κάνουν οι φωτογραφίες από τη μάχη που δίνουν γιατροί και νοσηλευτές στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης με τον κορωνοϊό. Εικόνες που βλέπαμε πριν μερικούς μήνες σε ξένες χώρες, πλέον ήρθαν και στην χώρα μας με συμπολίτες μας να δίνουν μάχη για την ζωή με τον αόρατο εχθρό στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Δείτε τις φωτογραφίες του Reuters:

Κραυγή αγωνίας γιατρού

Την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης με τον κορωνοϊό, περιγράφει με ανάρτησή του στο Facebook ο γιατρός αναισθησιολόγος Δανιήλ Κωνσταντινίδης, ο οποίος εργάζεται στο «Παπανικολάου».

Ο Δανιήλ Κωνσταντινίδης κάνει λόγο για «υγειονομικό πόλεμο άνευ προηγουμένου, τέτοιου που όμοιο του δεν έχει συναντήσει καμία γενιά που αυτή τη στιγμή κατοικεί στον πλανήτη. Σε ένα πόλεμο, όλοι υπηρετούμε την πατρίδα χωρίς ερωτήσεις, ειρωνίες, αμφισβητήσεις, και “ναι μεν, αλλά”. Την υπηρετούμε τηρώντας τα μέτρα, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες και βοηθώντας το σύστημα υγείας, με τις όποιες αναμφισβήτητες και τρανταχτές αδυναμίες του, να παραμείνει όρθιο».

Σε προηγούμενη ανάρτησή του, αναφέρεται στις καθημερινές διασωληνώσεις που γίνονται στο «Παπανικολάου» και οι οποίες αφορούν ακόμα και σε «40χρονους και 50χρονους απόλυτα υγιείς κατά τα άλλα. Η αγωνία που ζωγραφίζεται στα μάτια των περισσοτέρων πριν τους διασωληνώσουμε δεν περιγράφεται εύκολα. Κάποιοι ρωτάνε αν προλαβαίνουν να τηλεφωνήσουν στις οικογένειες τους, να τους πουν ότι πηγαίνουν στην εντατική, σε ένα ταξίδι δηλαδή με άγνωστο προορισμό. Κάποιοι κλαίνε πριν διασωληνωθούν. Ναι, τόσο έντονες και τραγικές είναι εκείνες οι ώρες, και όσο σκληρά και αν ακούγονται αυτά, είναι η πραγματικότητα που ζούμε».

ΠΗΓΗ: https://newpost.gr