Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ: Τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν και θάνατοι εκτός ΜΕΘ

Βρισκόμαστε κοντά στο «pic» των κρουσμάτων και του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού τόνισε καθηγητής Φαρμακολογίας και Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ Γιώργος Παναγιωτακόπουλος ο οποίος επισήμανε πως τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν και θάνατοι εκτός ΜΕΘ.

Μιλώντας στο «ΘΕΜΑ 104,6» ο κ. Παναγιωτακόπουλος εξήγησε, όσον αφορά τους ασθενείς που νοσούν βαριά και έχουν καταληκτικές ασθένειες, ότι  γίνεται μια συνεννόηση με τους συγγενείς τους, ώστε να μην διασωληνωθούν καθώς υπάρχει ο κίνδυνος μετά από λίγες μέρες να καταλήξουν.

Επιβεβαίωσε ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν και θάνατοι εκτός ΜΕΘ και διευκρίνισε ότι αφορούν ηλικιωμένους με σοβαρά προβλήματα υγείας που βρίσκονται σε τελικό στάδιο και μετά από συνεννόηση με τους συγγενείς.

Για τα τεστ στον πληθυσμό και τα κρούσματα, σημείωσε ότι το επόμενο διάστημα θα αυξηθούν ενώ όπως αποκάλυψε γίνονται ήδη δράσεις του ΕΟΔΥ σε 53 περιφέρειες της χώρας. Σημείωσε πάντως ότι δεν μπορούν να γίνουν μαζικά τεστ για να μην προκληθεί συνωστισμός.

Κατά την εκτίμηση του, η καμπύλη των κρουσμάτων θα «πέσει» στο τέλος Νοεμβρίου, όχι όμως ότι θα φτάσουν και 500 κρούσματα και συμπλήρωσε  ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να λειτουργήσουν πολλοί παράγοντες, κυρίως όσον αφορά την πειθαρχία των πολιτών.

ΠΗΓΗ: https://www.liberal.gr